Inlägg från: MrsT2011 |Visa alla inlägg
  • MrsT2011

    4e juni 2011

    Moemoe skrev 2011-05-09 19:37:02 följande:

    Gaaaaah, är så pirrig! Nu får tiden ta och ticka på! Hjärta


    Håller med, vill inte planera mera nu, utan jag vill bli FRU! Skrattande
  • MrsT2011
    simple skrev 2011-05-12 10:08:30 följande:
    bara 22 dagar kvar nu tjejer... =0D vad tror ni på för väder? =)
    Ja herregud vad tiden går fort! Glad

    Börjar få allvarliga problem med att hantera nervositeten! Men samtidigt otålig som tusan, har planerat ihjäl mig känns det som, nu får det minsann ta och bli verklighet, ha ha!
  • MrsT2011

    Ursäkta en tråkig realist men hur skulle SMHI:s uttalanden om något som ligger 3 veckor fram i tiden kunna vara säkert när de knappt kan spå vädret två dagar framåt?

    Vädret spelar väl ingen roll, det är ju knappast en faktor som hindrar en från att bli gift. (Orkaner och liknande är ju inte så vanliga på våra breddgrader.) Det enda jag oroar mig för är att något ska hända som leder till att vi måste ställa in, som dödsfall eller att jag eller min blivande blir allvarligt sjuk eller råkar ut för en olycka...

    Men för det mesta försöker jag att inte oroa mig alls, det är ju så mycket roligare att längta och vara förväntansfull! Solig

  • MrsT2011
    Sackhina skrev 2011-05-13 21:00:32 följande:
    Hjälp!!!!
    Har smärre panik just nu. I osdags var vi på vigselsamtal med prästen och det kändes jättebra. Dock fick vi ytterligare ett uppdrag: att göra ett vigselprogram! (vi hade tänkt skippa det) Hon tyckte att det var skitbra att ha allt sammlat och inte behöva ha psalmböcker alls... jaja, det blir bra, men plötsligt käns det som man har en miljon saker kvar att göra!!
    Det ska fixas festprogram
    körschema för dagen
    alla ska veta vad de behöver göra
    alkohol ska handlas
    godis till buffen
    hinderspövning
    transport från K:A (plan A eller B??)
    vem hämtar maten
    bestämma bättre med sminkmänniskan
    mera dekorationer??
    Kommer syrenerna ha blommat ut?? Isf vad är plan B??
    musiklistor...

    Ja, allt detta kommer ju att lösa sig, men jag tycker att det är svårt att få till... Faaaan
    Har ni inte skickat in hindersprövningen ännu? VIll inte stressa dig ännu mer, men i all välmening tipsa om att lägga in den som prio 1 på listan, skatteverket kan ta ett par veckor på sig att skicka tillbaka den...
  • MrsT2011
    impegno di nozze skrev 2011-05-15 16:00:30 följande:
    Hej på er, jag är inte så mycket för att lägga upp sådana här saker "för alla" men ni kanske kan ge mig lite feedback?
    Sitter och skissar på en tidsplan för dagen d. Vad tror ni?

    15.00 vigsel
    16.00 Fotografering för de formella bilderna
    Gästerna går en tipspromenad till festlokalen där toastparet fixar så att något mer händer, plus att de får bubbel och snittar och dessutom lyssna till en pianist som spelar live då de minglar runt.
    17.30 middag med förrätt och varmrätt (tallriksservering)
    efter det tar vi en bensträckare
    20.30 tårta/cupcakes
    21.30 går alla ut och tänder khom loy/lanternor
    plus att en trubadur spelar och sjunger några låtar
    under tiden tas bord och stolar bort och mat rummet förbereds för fest!
    22.15 Bröllopsvals
    22.45 kareoke tävling i lag med ett fint pris till vinnarlaget

    Sedan blir det fest, dans och eventuellt lite mer trubadurande

    00.00-00.30 Vickning

    vad tror ni om min tidsplan, är den realistisk? Är jag tidsoptimist någonstans eller har jag tagit till för mycket tid? Jag förstår också att det inte går att säga exakta tider, men på ett ungefär.
    Låter bra, klokt att ha aktiviteter för gästerna medan ni fotograferas!

    Om ni har mer än 50 gäster kan middagen dra ut något på tiden, det är alltid fler än man tror som vill hålla tal/sjunga/spexa.
  • MrsT2011
    Matilda Bäcker skrev 2011-05-15 16:11:42 följande:
    Jag blev hippad igår!!! SkrattandeSkrattandeSkrattande
    Galet bra dag blev det och gud vad de hade fått ihop allting bra! Skrattande

    Här finns långa utläggningen, och några bilder:
    matildabacker.blogg.se/2011/may/jag-blev-hipp...
    Se där ja, man ska aldrig utgå från att det inte blir något! Glad
  • MrsT2011

    Min fästmans svensexa i lördags blev en succé!

    De klädde ut honom i fångdräkt och sen fick han sälja kramar på stan för 5 kr. Han fick bland annat en kram av Maud Olofsson, hon var i stan med anledning av regionvalet här i Göteborg. Finns en bild på de två tillsammans i gårdagens Svenska Dagbladet...!  Skrattande

  • MrsT2011

    Hur ska man tänka kring allt som är kvar?? Ska man sitta uppe riktigt sent några kvällar och få undan allt pyssel eller ska man ta lite i taget med följden att det aldrig känns tillräckligt? Tiden räcker verkligen inte till nu, hur gör ni andra? Eller också är det bara jag som är extremt stresskänslig...

    Har påbörjat allt pyssel i denna lista men har minst hälften kvar på allt...!  Hmm, lite dålig på att avsluta saker kanske...? Vi har åtminstone bara ca 30 gäster som tur är.


    -          Bordsdekorationer (servettringar och enklare ljuslyktor)


    -          Festprogram inkl gästbeskrivningar


    -          Bordsplacering, färdigställa + printa i litet och stort format.


    -          Vigselprogram, insidorna ska printas och sättas ihop med de färdiga omslagen.


    -          Kartongtårta till presentbordet, allt material är inhandlat, hattaskar i olika storlekar ska dekoreras.


    Tänk om man ändå hade varit lite mer stresstålig... Helst hade jag velat göra klart allt det här redan i mars, men fick skjuta upp det på grund av sjukdom i familjen. Sånt kan ju ingen hjälpa eller förutse, det är ju bara att vara tacksam att alla är friska nu.

  • MrsT2011
    simple skrev 2011-05-17 19:55:06 följande:
    kan ju bara prata för oss så klart men vi har allt de där klart, festprogram gjorde jag på en kväll, bordsplacringar har vi inte inte heller vigselprogram....vad är de för katrongtårta du ska ha på presentbordet? Förstår inte helt de =) 

    Men mitt tips är att sätta dig och få så mycket gjort du kan direkt, jag är sån att jag vill ha saker gjorda. Jag hade heller suttit upp ett par nätter och gjort allt..och de jag inte orkar el hinner hade jag helt enkelt gett över till folk runt om mig =)
    Eller hur, precis därför jag stressar upp mig! =) Är likadan, vill mycket hellre "få undan" grejer än att ha en massa måsten hängande över mig. Jag är inbiten scrappare och tillverkar kort som hobby, så jag kände att det finns inte på kartan att någon annan ska meka med mitt "drömprojekt", dvs alla trycksakerna till bröllopet! =) Och det var kul och charmigt ända tills sjukhusbesöken kom emellan, så nu måste jag hitta ett fiffigt sätt att snabbt och enkelt avsluta de här projekten...

    Kartongtårtan är en kul grej som jag absolut vill göra. Vi måste nämligen köpa riktig tårta av restaurangen där vi ska vara. Deras tårtor är snygga men neutrala och har ingen särskild dekoration enligt vårt tema. Till saken hör att vi önskat oss pengar till resan, så presentbordet blir nog ganska fattigt utan någon dekor. Alltså har jag köpt några hattaskar, som de nedan fast vita. Sedan målar jag kanten på varje lock i temafärgen ljusgrön och klistrar på pappersblommor som påminner om blommorna i brudbuketten. En kul detalj som jag inte vill vara utan, även om det kostar mig en natts sömn...! =)

  • MrsT2011

    Ett tips om ni tänkt lägga till vigsel-gravyr i mannens förlovningsring eller lämna in ringarna för putsning: Stäm av ordentligt med guldsmeden att det blir klart i tid. Jag tappade hakan igår när tjejen på albrekts (förlovningsringarna köptes där) säger att "det tar ca 3 veckor". Nä då får det banne mig vara, riskerar inte att stå utan våra förlovningsringar på bröllopsdagen! Ska nog köpa en sån där putsduk som liksom "sandpapprar" ringarna litegrann, det får duga. Är ju trevligt med nyputsad ring till den ljuvliga, skinande vigselringen! =)

Svar på tråden 4e juni 2011