Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lycka till PB!


    Laxstroganoffen är en favorit här!


    Här har det sprungit monster och småjävlar här både lördag och söndag, kan de inte enas om en dag!


    Tinga, när man köper färdig kattutstyrsel är det ju en mössa med öron, ögon, nos och morrhår på och en svans som man sätter fast med kardborre runt magen. Här blir det bara färdiga utstyrslar när det är maskerad så Iris får bara vara saker man kan få tag i färdigt, pysselnivån är extremt låg i det här hushållet kan jag säga! Hursom, mössor är mitt förslag! Tror inte det kommer att fungera att knyta något runt hakan på dem, fast det är ju bara vad jag tror.


    Nu måste jag jaga efter Astrid igen, hon reser sig upp mot saker och sedan blir hon ledsen när hon inte kan räkna ut hur hon ska ta sig därifrån!

  • BrudSommar2006

    Piggelin, stort lycka till! Jag tror absolut att det kommer att gå bättre nu andra gången!

  • BrudSommar2006

    Liten, om det är någon rätt vi vet att hon inte kommer att äta så envisas vi inte med just den. I övrigt är det ju alltid svårt att veta om hon kommer att äta eller inte.


    Vad det gäller att vara hemma på loven så är det ju bara att i god tid innan varje lov gå in och anmäla ändring av omsorgstid och betala för just den veckan och sedan gå in och ändra tillbaka igen. Alltså är Iris på dagis den här veckan fast det är höstlov.

  • BrudSommar2006

    Muggles, vad spännande, vilken grej!!! Ojoj, det var en stor nyhet du kom med idag!

  • BrudSommar2006

    Hej PB! Har du lyckats fixa nät på nya stället alltså. Gick resan bra?


    Fast Cicci har mig veterligen aldrig gjort några hormonbehandlingar eller ivf:er.

  • BrudSommar2006

    Piggelin, de 15 timmarna gratis från tre år måste ju gälla hela landet.


    Vi bor i en moderatstyrd kommun med folkpartiet som största oppositionsparti. Den här gången gick moderaterna till val med att höja timmarna för föräldralediga till 25 timmar och fp till 30 timmar. Behöver jag säga att fp gjorde ett väldigt bra val i år... Fast inte tillräckligt så 25 timmar blir det från 1:a januari. Det jag inte fattat än är om det också kommer att gälla den allmänna förskolan för lagstadgat är det ju så klart fortfarande 15 so gäller och om man i så fall får betala mellanskillnaden eller om alla barn som fyllt tre ändå bara får gå 15. Just vårt dagis har hela tiden haft 20 för de har tyckt att det inskränkt för mycket på deras verksamhet annars. Det finns bara en kommunal förskola i hela kommunen så hur den fungerar har jag ingen koll på.

  • BrudSommar2006

    9-14 här också, fast nu verkar förslaget från januari vara 8.45 - 15 mån - tor, hade nog trott att de skulle lägga till fredagar också istället men tydligen inte.


    Piggelin, skönt med god sömn men vad synd att det inte blev bebis!! Fast den kommer ju snart oavsett men man är ju så otålig på slutet!

  • BrudSommar2006

    Koko, stort lycka till på intervjun! Själv har jag inte varit på en intervju sedan 2003! Snacka om ringrostig.


    Piggelin, jag noterade också att fakturan gick ner men jag fattade aldrig varför och sedan blev det ju helt plötsligt gratis. Fast får se hur mycket vi får betala för den här veckan som ju egentligen är höstlov.

  • BrudSommar2006

    Muggles, jag förstår verkligen hur du känner, det tror jag vi gör allihop. Det ÄR spännande med tvillingar tycker i alla fall jag, men det klart att vägen till BF känns skakig och man behöver inte gå runt och tro det värsta för att känna så. Men vi tror och vi hoppas och vi håller tummarna så gott vi kan här allihop, det ska du veta.

  • BrudSommar2006

    Det är rätt uselt faktiskt, hur personalen på förskolorna handskas med de barn som ska gå reducerade timmar. Jag förstår att inte alla kan komma och gå som de vill för de måste planera sin personal men om det skulle hända något så att ett barn får stanna lite tycker man ju inte att de borde ha några problem att handskas med det. Det är ju liksom inte olagligt att de är snälla och tar hand om barnet en liten stund till... Som när jag låg inlagd med Astrid, då var maken tvungen att ta semester för att kunna hämta Iris tidigt, det tyckte jag var riktigt dåligt. Nu hjälpte mina föräldrar till också men i alla fall.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!