• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • viktualia
    Telis skrev 2010-10-26 20:04:29 följande:
    Puh, vilken tur att det inte blev Berns, jag gillar inte asiatiskt. Elverket är väl okej men vad var det för fel på Clarion Sign?
    man fick bara boka bord för 6 pers där...
  • passionsblomman

    Vickan, Mäh? Nähä! Jaha, ja men då jobbar du väl där du jobbar då!

    Hattis, ÅH vad gött att du mår bättre!

    MSW, jag vill också gå på afternoon tea där!  och på brunch också för den delen.
    Afternoon brunch kanske? 

    Hejsan Sweet!

  • Telis
    viktualia skrev 2010-10-26 20:31:24 följande:
    man fick bara boka bord för 6 pers där...
    Jaha, så var det ja... Vilket jädrans sätt. Det hade varit kul att prova något nytt.

    Vickan, men vad trist med jobbet ändå. Man vill ju själv kunna välja. Men vilken tur att du trivs så himla bra på ditt nuvarande jobb!

  • _koko_

    Jag är också nöjd med att det inte blev berns, tycker visserligen att asiatiskt är gott, men 355 spänn???

    Åt frukost på Clarion Sign för ett par veckor sedan (en vardag) och det var toppen, så om det blir elverket den här gången kan vi väl ta Clarion nästa?

    vickan - Lite trist för egot möjligen att du inte fick jobbet, men skönt att slippa grubbla över beslutet!

    Hej sweet!! Ta hand om dig i ditt hektiska liv!!

    hattis - Tjohoo!! Åh, vad härligt med normala värden och få vara medicinfri! Nu jäklar!

    Ore - Usch och blä för allt som gått snett med din pappa. Tycker beslutet låter helt rätt, det är ju inte värt att få "hjälp" när det medför så mycket gråt och tandagnisslan för dig!!!

    Funderar på om jag ska ta med mig lillebror på brunchen... Han är ju en glad kis nuförtiden. Får se!

    Nu ska jag jobba lite till och sen sussa. Skönt när man kan jobba hemifrån!

  • _koko_

    telis - Fast då kan vi väl boka två sällskap, åsså får hälften byta bord efter en timme eller två så får man prata med alla (då gör det ju inget om vi skulle hamna en bit ifrån varandra).

  • Piggelin1

    Gör ett nytt försök Hej på er alla!


    Firade som sagt namnsdagsbarnet lite ikväll - det blev marängswiss till efterrätt & så fick hon en Pelle Svanslös-bok. Trevligt att fira lite en vanlig tisdagskväll såhär på höstkanten


    Varit hemma lite drygt en vecka nu & idag är det precis en vecka kvar till BF. Var iväg på kontroll i eftermiddags, bebisen är fixerad & för vår del får h*n gärna dyka upp nu under veckan - börjar känna mig rätt nöjd med att vara gravid vid det här laget... Sa just till BM när jag fick en ny tid nästa måndag, att jag hoppas att jag slipper komma mer nu Den som lever får se. Var en vända på stan efteråt, men efter att ha traskat runt i sakta mak ett tag så kände jag mig minst sagt skitnödig, snacka om att bebisens huvud ligger långt ner nu


    Har packat den berömda väskan till viss del & nu ikväll har vi packat en väska åt Amanda också. Känner igen din oro ang hundarna, Snaily, vi har ju haft motsvarande funderingar för Amanda, så att hon får det bra & inte alltför stökigt. Om det drar igång mitt i natten så har vi en kompis 100 m härifrån som lovat att komma i första skedet & är hon inte tillgänglig, så har vi brorsan 10 min bort, som vi också förvarnat. Sen är planen att mina föräldrar kommer upp (de bor en timma bort) & hämtar A & har henne hos sig i några dagar. Som min mamma sa till A när hon & jag var nere i söndags: "när mamma & pappa hämtar bebisen"


    Idag har Amanda & jag hämtat ut ståbrädan till Bugaboon på en barnaffär, bebiskläderna är tvättade, men samtidigt känns allt detta lite läskigt, tänk om ngt händer... Igår insåg jag på em att det varit väldigt lugnt i magen hela dagen, dvs såpass så att jag hann börja fundera på det, men sen så var det en himla massa liv & rörelse igår kväll & allt var OK på kontrollen idag, så då känner jag mig lugnare igen.


    EA - vad tråkigt med din mormor Även om hon levde ett jättelångt liv, det blir tomt när de är borta. Min mormor dog nu i januari, 97 år gammal & hon finns fortfarande med väldigt mkt i mina tankar i vardagen. ...och i ditt fall så är det ju ännu mer speciellt pga att du inte har din mamma i livet


    Telis - igår var jag hemma hos Pirr & käkade lunch! Hon har ju också slutat jobba nu, mår fortfarande illa, men inte lika mkt som innan. Verkligen jättekul att ses, hennes lintott till dotter är verkligen bedårande  


    AM - bra trådstart förresten Lite rörd jag med!

  • viktualia

    Deltagarlistan är:


    Porchez, Am, Cicci, Oms, Lappis, koko, Telis, Hattis och Vickan. Sen tänkte jag tjata lite på Page...  och så finns det några som inte osat..

  • Snorkfröken77

    Här har det varit en jättejobbig dag, läs om ni orkar hoppa annars förbi.

    Ok, here goes...Idag hamnade jag vid samma fikabord som två jättegravida tjejer på min avdelning, jag satt där först och de kom efter. Sen hör jag hur de börjar prata om när de ska gå hem, vad de shoppat till bebisarna i magen osv. Känns som att få en spark i magen. Tänker att det här händer inte. Jag sitter kvar en stund och går sedan upp till mitt rum där allt fullkomligt brister, springer på toa och sitter då och storgrinar. Kommer ut och känner, det här går inte, ringer en vän/kollega som typiskt nog den dagen vabbade och då brister det igen, hulkar fram vad som hänt och storgrinar. Min vän ber mig ringa min chef och sen åka hem för hon förstod att jag tippat över kanten, jag la på och kunde inte sluta gråta. Lyckades ringa min chef och prata in på hennes tfn-svarare och sen tog jag mitt pick och pack och bara drog från jobbet. Ringde maken på vägen och grinade. Grinade hela vägen hem i bilen och fortsatte när jag kommit hem. Ringde mamma och lyckades till slut sluta gråta (så otäckt, som att tårarna inte tar slut, går inte att sluta gråta) Pratade sen med min chef och hon gick sedan och prata med tjejerna ifråga. Jag förstår ju att de vill prata om sina graviditeter men de behöver kanske inte göra där när jag är där? Eller tänker jag själviskt nu? Jag menar jag skonar ju dem genom att inte sitta och berätta vad som hänt mig så kan de inte göra mig samma tjänst tillbaks? Iaf hade de skämts enligt min chef och inte tänkt sig för alls. Jag hoppas att det inte ska hända igen, annars får jag strunta i att fika på ett par månader

    Det är det här jag varit rädd för sen jag började jobba att jag skulle bryta ihop på jobbet och nu med facit i hand så var det inte roligt

    Nu mår jag iaf bättre men jag känner mig bräcklig igen och tårarna ligger strax under ytan, tur att jag ska till min psykotant imorgon och prata. Kanske är jag extra känslig idag för att det här datumet i juli fick veta att vårt älskade hjärtegryn inte länge levde?

    Hattis - Vad skönt med fina värden!

    Ore - Jag tycker synd om dig som ska behöva ha de här bråken med din pappa, men det är nog bra för din egen skull om någon annan avslutar *kram*

    Vickan - Märkligt med jobbet och jag säger som de andra definitivt deras förlust!

    Vinkar åt Sweet!

  • Snorkfröken77

    Vickan - Jag skulle vilja komma och träffa er alla, men jag vet inte om jag orkar. Så jag säger nog nej och hoppas på fler tillfällen!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!