Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag ser allt din gröna plupp Flört

    Betyder detta att även jag ska sova nån timme? Eller iaf läsa min braiga bok kanske?

    Så får det bli.

    Bilen tror jag nog går igenom besiktningen, frågan är om jag gör det...
    Halvsolkig, skitsur (tidiga mornar är verkligen inte min grej, alls!), aptrött och rödgråten.

    Jaja, alltid skrämmer det nån!

    Natti

  • Klockarbol
    Luna - Varma gratulationer till lilltösen!

    Blomman - Jag börjar med att peta, med en vässad strumpsticka,  på den gröna elakingen som sitter på din axel och viskar tvivel i ditt öra!

    För visst vet vi att även du är lösningsinriktad och en doer. Och många av oss är likadana - problemlösande och driftiga. Kombinerar vi det sedan med en präktig dos av förmågan att känna empati och dessutom en omhändertagande personlighet så blir gropen man kan trilla i mycket djup.

    Till min stora glädje finns här trådisar som inte har trillat i ännu och jag hoppas av hela mitt hjärta att de aldrig gör det!!

    Med de egenskaper jag beskrev ovan så blir det väldigt smärtsamt att stå brevid någon kär som krisar, för insikten om att det faktiskt inte finns någon lösning har man trots att man inget hellre vill än att fixa så det onda, svåra och stygga försvinner. Omedelbums helst.

    Visst finns tvivlet på sig själv och sin duglighet där när livet är elakt och pressen stor. Ibland mer, ibland mindre, ibland så intensivt att det inte går att andas.

    Viktigt då är att tvinga sig att komma ihåg (lapp på kylen, fånigt mantra - vad som helst som kan funka) att det är depressionen som talar! Det där gröna monstret på axeln.
    Inte alltid lätt att komma ihåg men likafullt viktigt.

    Min psykopat förra gången det begav sig blev ohemult upprörd när jag sa att jag var sjuk. Enligt henne var jag inte alls sjuk - jag var drabbad av en reaktion på allt för stor press. Det finns en skillnad där även om jag fortfarande måste jobba med hur jag betraktar mig själv.

    Det mest positiva med de råd som ges här i tråden, råd som är baserade på en äkta omtanke, är att rätt som det händer är det någon som skriver precis det som kan hjälpa just mig att skapa ett verktyg som fungerar i min (eller din) situation just i dag.

    Jag lånar dig med glädje en av mina vässade strumpstickor - troll i garderoben kan man lysa på med lampa så de spricker - gröna depressionmonster kräver vässad strumpsticka!

    på dig
  • Klockarbol

    Att gå upp 05.10 på morgonen borde vara förbjudet!!!

    Bilen gick igenom besiktningen med en liten anmärking om att det snart är dags att byta slitet bromsbelägg i bak men inget som kräver ombesiktning.
    Besiktningskillen var positivt överraskad att bilen var så fräsch och välbehållen trots att det är en -97a så det var ju kul att höra!

    Jag fick en kopp kaffe så jag antar att jag gick igenom med lite hjälp?

    Sen blev jag i akut vilobehov (det blir väl så med 1 dryg timme nattsömn kanske - det var roligare förr Flört) så jag skulle bara vila en timme på soffan till ett bra program på discovery.
    Jo tjena, jag somnade som en klubbad gris och sov i 5 timmar...
    Har smått ont i nacken nu men skönt var det iaf :-]

  • Klockarbol

    Aha Snigel - skönt att höra av dig!
    Tycker dock att BVC-sköterska borde veta skillnad på laktosfri kost och mjölkfri kost... Skrikandes 
    Du kanske kan testa att ringa sjukvårdsrådgivningen och fråga om akupuntur? Jag har blir ofta väldigt impad av deras kunskap om vart man kan vända sig och vad som finns att tillgå.

    Puss och kram på dig och familjen (ja, alltså.. pussen är till Yngla, ni andra får nöja er med kram!)

  • Klockarbol
    Oms - Resväskan som just nu är hos mamsen är till att börja med svart och inte brun säger dom som stått och tittat på den i dag. För min självkänslas skull tänker jag hävda att den är extremt mörkbrun Flört

    Hursom så väger den nånstans mellan 4.5 - 5 kilo (mammas våg är äldre än mig och det vill inte säga lite det...)
    Är det för tungt?

    Jag har pratat med dotra så jag kan tussa ihop era mobilnummer så kanske ni kan lösa ett avlämnande i morgon när äldsta ska till centralen för att ta tåget hem och gå på nyårsgalej?
    Vi kan inboxas om detaljerna om du kan använda väskan!
  • Klockarbol

    Oms - Självklart är det ok! Huvudsaken var ju att du fick tag i en väska som funkade och i tid så jag inte är jag något ledsen för det - precis tvärt om Kyss
    Å sen var det ju heller ingen större ansträngning att ringa och be dottern väga en väska och färgförbistringsdiskussionen var allt lite underhållande

    Ha nu en jättehärlig resa Hjärta

  • Klockarbol

    Även här (Uppland) snöar det som besatt och blåser en del. Ännu inte tillräckligt mycket blåst för strömavbrottsoro men jag har lika fullt förberett uppspolat vatten, ljuslyktor och fotogenvärmare.

    För min del gör det inget om ingen går ut och skjuter raketer. Den kvarvarande hunden är ohyggligt skotträdd så de senaste 13 nyårnätterna har firats på köksgolvet med panikslagen hund. Redan förra året var det visserligen bättre eftersom gammgumman har börjat höra dåligt och värre har det blivit under året så det kanske klarar sig skapligt om nu grannarna promt ska skjuta raketer iaf!

    Jag önskar er alla ett bättre nytt år!

  • Klockarbol

    BS - Jag rekomenderar varmt införskaffandet av en fotogenvärmare! Inget man lämnar igång när man går och lägger sig men går hyfsat fort att få upp värmen inomhus och dessutom är det som en kokplatta överst så det går att få varm mat även när det är strömavbrott.
    En fotogenvärmare kostar runt 500 - 700 spänn och värd varenda öre. Lysfotogen kostar ett par hundra för en 2,5liters dunk men det räcker ett tag.

    Vi har 2 fotogenvärmare som stödvärme när el-elementen inte orkar.

    Nu smäller det här så nu ska jag sätta mig på hunden, så döv är hon inte när alla skitskaft ska skicka raketer över vårt hus  

  • Klockarbol

    Hej på alla trådisar!

    Skönt att läsa om trevligt helgfirande för så många

    Nyår var relativt smärtfritt ur skotträdd-hund-synvinkel, vi hade en halvjobbig timme runt midnatt men helt klart hanterbart. Behövde inte ens använda munkorgen (våldsamt rädda/chockade djur har ju en tendens att bli lite vassa) och det är första gången ever.
    Konstateras kan att fördelarna det här nyåret till stora delar uppväger det milt sagt opraktiska med att ha en hund som inte hör just nåt till vardags!

    I övrigt är jag mest trött, arg, ledsen och uppgiven.

    Har tid hos min nya läkare (ny företagshälsovård) den 4 och ska till neurofysio-nånting för att mäta nervimpulser (antar jag) den 11.
    Undrar stillsamt om PB och jag har haft samma bokningstjänst? Vill minnas en blänk om tider sammer dagar även för Blommis?
    Jag fyller dock på med familjerådgivning den 12 och psykopaten den 13 också...
    Undrar när jag ska hinna jobba? Undrar om jag orkar jobba!?

    Jag vill måla om köket. 

    Hoppas att smärtan i händerna kan uppvägas av att det blir nåt nytt. Oavsett om det gör det eller inte så är jag ruskligt duktig på att spackla (ödmjukt eller hur?) och måla lär väl inte göra mer ont än att spackla inbillar jag mig.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!