Inlägg från: Klockarbol |Visa alla inlägg
  • Klockarbol

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    En uthärdlig dag slutade med magplask i isvak

    Jag borde kanske skaffa mig en ny dator som inte kan kasta vidrigheter i ansiktet på mig? 

    Den här lådan är låst och (såvitt jag vet) så är det bara jag som kommer in i den men vad hjälper det när inte mina kunskaper räcker till för att städa bort den skit jag inte ska vältra mig i mer för att det gör mig så illa?
    En del av mig tycker det är vansinnigt viktigt att "spara bevisen" för det han har gjort.
    En annan del inser att det är sååååå vansinnigt destruktivt för min egen del.

    Skruttdatorn har klagat över mycket i dag och jag har felsökt och fixat utan större framgång. Tillslut gav jag mig på att rensa cachen i min flash. Jag spelar ju trots allt en massa fåniga spel som med förkärlek lagrar allsköns skräp i maskinen.

    Nu vet jag att det (givetvis) är långt ifrån bara mina spel som cachat i flash'en. För det behövde jag ju bli påmind om eller?

    Jag är inte så dum att jag kollar innehåll på de olika länkarna (tror på fullaste allvar att jag förlorar förståndet då...) men det räckte bra med länknamnen som inte lämnar speciellt mycket tvivel om innehållet.

    SKRIK! Vad jag är less på allt

    Och jag som jobbat så hårt för att se fram emot morgondagens målartvättstvättande av köksväggsnutt och sedermera (om händerna skulle tillåta) lite skruvhålsspacklande.

    Nu vill jag bara kräkas.

    Vet inte om det är ett framsteg men jag väckte honom faktiskt (istället för att jag skulle frätas sönder hela natten) och han svarade på mina frågor (visserligen mest med att han inte visste men ändå) utan att någon av oss fick spel och skrek eller gapade.
    Steg antar jag att det är i alla fall. Åt vilket håll återstår väl att se.

    Om jag åtminstone utan tvivel visste vad jag vill skulle det kanske vara lättare?

    Förlåt att ni drabbas av min spya som inledning på er söndag Gråter

  • Klockarbol

    *vinkar*

    Frullan - Tack för dina ord om att ha nerverna i en påse i en kälke bakom sig. Nu står jag i ett helvete av helt andra orsaker (och i viss belysning oändligt tacksam för om du förstår hur jag menar?) men det är ju precis så det känns!
    Tänker på dig och beklagar din sorg så innerligt.

    Snorkis - Kloka ord, jag vet, jag ska. Jag jobbar hårt med den mer destruktiva delen av mig som bara vill vältra sig i skiten och lite grann med den mer bekväma delen av mig som vet vilket rackarns jobb det är att formatera maskinen.
    Fast det sistnämnda är bara en dålig ursäkt (det första  är nog faktiskt en kamp på liv och död...) jag har egentligen bara min bokdatabas (BookLabel2009) som jag inte är säker på hur jag ska göra med för att inte förlora den. Många böcker - ingen lust alls att regga om närmare 2000 titlar
    Jag ska maila supporten och fråga när jag är lite säkrare på mitt beslut.

    Nenne - Hoppas det slutar lukta bränt gummi hos er snart! Jag vet att Anticimex har mokafjånger som bort både röklukt ur gamla rökrum och lukten av bränd elektronik men det är ruggligt dyrt!
    Tror på ättika/vinäger i små skålar, intervallvädring och tvätt av allehanda textiler. Är inte ett dugg avundsjuk...

    När minimadame var pyttig (drygt 8 år sen alltså) så slog blixten ner i vår paraboltallrik...
    Tur som tokiga hade vi - jag var på väg hem med liten i bilen, äldsta var nån annanstans, hundarna ute och O stod på andra sidan vägen vid brevlådan. Smällen var tillräcklig för att han skulle sätta sig plask på arslet och varenda litet hårstå på kroppen på honom stod på ända i ett par timmar! 

    Blixten brände parabolhuvudena, gick sedan igenom den nyköpta tv'n, dvd'n, videospelaren, och ljudanläggningen (och säkert nån mer teknisk pryttel) och det endå som brann ihop var videospelaren! Tv och allt annat klarade sig utan en skråma!

    Däremot fick vi byta mer än 50 meter elkabel i huset dagen efter. O lånade nåt instrument på sitt dåvarande jobb och kunde mäta värmealstringen. De flesta elkablar värmde grönjävligt mycket! Är så tacksam att vi har ett gammalt timmerhus med utanpåliggande elkabel som är skapligt lättbytt. Dessutom var det nog vår smala lycka att kablarna låg utvändigt mot masonitskiva och inte direkt mot 150 år gammal stock drevad med mossa...

    Det spexigaste var att styrdosan till vårt villalarm smälte! Inte helt okomplicerat att få hejd på vildsint tjutande både inomhus och utomhus när larmdosan tror att
    a) samtliga kontaktpunkter är brutna i hela huset och i uthusen=inbrottslarm
    b) det brinner = brandlarm
    c) sladden till ladan är trasig = sabotagelarm
    SAMTIDIGT!!!!!
    Och eftersom all elektonik hade smält så gick det inte att inaktivera eländet heller...

    Två av grannarna kom till undsättning utrustade med hörselkåpor och avbitare sen klättrade dom runt i nån timmes tid både inne och ute för att montera ner hela larmanläggningen Förvånad

    Eftersom vi tidigare hade haft påhälsning och fått djur stulna så var det en ganska massiv anläggning vi hade med flera tutlurar monterade på väggar och tak ute och dessutom välplacerade strålkastare som aktiverades om larmet gick och mycket effektivt lyste upp hela gården!

    Sen kom Anticimex och sanerade den pikanta doften av bränd elektronik så vi kunde bo hemma igen...

    Det var ett av de dyrare åskvädren vi provat, oftast brukar bara telefonen stryka med

    Nä, nåt köksfixande blev det inte i dag.
    Däremot är minimadames hela garderob städad, provad och utrensad så lite duktiga har vi varit iaf.
    Sen sa mina händer upp bekantskapen med mig så jag avvaktar med väggtvätt till händerna inte klagar över att de har fått vika en massa kläder!
    Nu vek minimadame en hel del själv (det är tydligen roligare att vika kläder än att behöva prova dom!) så vi fick faktiskt allt färdigt och det känns bra  

    Yngstas ponnyridning fick O rodda själv för jag ville inte utsätta mina händer för kallt ridhus också.
    Ponnyn hon red idag hade fått nytt bett som var i snällaste laget så lilla spetan fick jobba hårt med urstark ponny och för en liten stund sen kom hon förbivimsande med tårar i ögonen för att det sved i armarna.
    Mammas lilla skrutte har träningsvärk

    Så nu är hon linimentad och ligger av någon outgrundlig anledning i MIN säng???
    Var ska jag sova dåda??? Jag bara undrar! Som en liten märla bland alla hennes mjukdjur kanske...

    *mumlar surt*

  • Klockarbol

    Hmm, tappade en halv mening i början... Så här skulle det ju vara:

    (och i viss belysning är jag oändligt tacksam för att det är av den orsak det är och inte något värre, om du förstår hur jag menar?)

    Så.
    Nu tänker jag hiva ut en nästan 9-åring ur min säng!

  • Klockarbol

    Hej, hej alla!

    Jag har också reflekterat över att Oupsie inte synts till. Sen är det ett par till jag tror jag saknat ett tag men uppenbarligen är jag lika dålig på att komma ihåg nick som att komma ihåg riktiga namn

    *vinkar till planeringsdax!*

    Jag hade nån tanke när jag loggade in men den försvann lika fort igen - nåvars, kommer väl på det igen om det var nåt nödvändigt

    Skidor har jag aldrig åkt, inte mer än det obligtaroriska i skolan på längden och det avskydde jag varje sekund av!
    Så där kan jag inte bidra med nåt vettigt alls mer än att om du känner dig tveksam BS så kanske det är bättre att hoppa över det i år? Känns som att du kommer ha roligare med ditt om du inte behöver stressa över hur det går för den lilla?
    Och hon är säkert fullt nog nöjd och glad hos farmor (var det så?) tror jag!

    Men Tupperwerepartyn är kul nån gång ibland
    Brukar ingå smaskigt fika och jag är lite halvsvag för plastburkar av nån anledning!! Dock är det O som har ruinerat oss de gånger han har varit med - och det har han varit ofta. Så fort han "bröt isen" för en massa år sedan så var det helt plötsligt en massa äkta och oäkta män som började gå på plastparty

    I morse tillbringade jag 20 minuter med att gräva och sanda loss min bil ur 2 dm snöslush på vår infart. Himla trälig start på dagen att öra fast redan innan man har lämnat den egna gården...
    Mina händer klagar högljutt och med eftertryck över den omilda behandlingen i morse, var faktiskt ett tag sedan jag hade så ont att jag fick tunnelseende!

    Kvällen har O och äldsta dottern ägnat åt att skotta loss hans bil som kördes fast på tvären när han kom hem från jobbet.

    Nu te och vetebröd!

  • Klockarbol

    "Överkörd raggare med doft av Wonderbaum"
    Fantastisk doftassociation av vidbrända nappar!

    Parnassia - jag tycker gott att det kan hispas lite!

    Vill också veta hur man jagar mumintroll
    Låter mycket roligare än att jaga spindlar i yngstas rum som jag får göra titt som tätt... Riktigt trist blir det när det verkligen ÄR en spindel där *hutter*

    Innan igår hade vi en välskottad och välpackad snöig infart... Sen kom blidväder och regn och min fina bilen som liksom bara sjönk ner där den stod, nästan till halva fälgen
    Så även om jag har rackarns ont fortfarand så är jag lite stolt att jag faktiskt fick upp bilen ur all geggamoja!

  • Klockarbol

    Porchez - hoppas du kan få ledigt även om det låter som slitiga veckor framöver! Men att ha trevligt ihop med goda kamrater är också vila!

    I dag var planen att jag skulle ladda ner och installera en programvara på en av mina jobbdatorer - en som står på annan plats och fungerar som fjärrdator.
    Sagt och nyss så harvade jag iväg i modden, en prommis som normalt tar knappt 10 min även för mig men idag tog nästan en halvtimme

    På plats så visar det sig att anvisad länk för nedladdning inte fungerar. Ringer supporten och förtäljer mitt bryderi.
    Efter en stund ahande och ohoande så får jag först frågan om "hur jag vet att länken inte fungerar"...
    Eh... Det står "Webbsidan kan inte visas" på skärmen så jag drog slutsatsen att länken inte fungerar...

    DÅ frågar h*n mig "om jag är nöjd med programmet bortsett från länken som inte fungerar?"

    ... Ibland tror jag på fullaste allvar att jag är från en annan planet...

    HUR ska jag veta om jag är nöjd med det förbenade programmet (som dessutom är DYRT) när jag inte kan ladda ner det för installation???

    Jag undrar om jag inte borde ha satsat på en karriär på nordpolen eller nåt istället? Där borde man väl få slippa träffa de allra värsta stolpskotten iaf?

    I perioder gillar jag att gå på homeparties. Dock är förutsättningen att jag helt ska behöva slippa underförstått "köptvång" typ att om det handlas för liiiite till får värdinnan en ännu finare pryttel i gåva!
    Ska det fås gåva som tack för att man bjudit in säljaren i sitt hem då ska det får gåva oavsett försäljning tycker jag!

  • Klockarbol

    PB - håller massa ummar för en god natts sömn åt dig!
    Jag tror du har en god och hållbar plan och var stolt över dig själv för ett imponerande framsteg!

    Lycka till i morgon, jag tror det kommer att gå riktigt bra!

    Massa kram och söta drömmar till dig Hjärta

  • Klockarbol

    Oooookey... 12 sidor att läsa ikapp på en tisdag! Imponerande

    Där fick jag för att jag tillbringat dagen med att hängivet (och ibland hysteriskt) mecka mig en ny fakturamall istället för att hänga här Förvånad
    Mallar och tabbstop är ett par av mina akilleshälar - vi är liksom inte helt överens mest hela tiden. Men det lyckas mig liiiite bättre än kopplade dokument (dom har jag helt sagt upp bekantskpen med...)

    Jag kan inte heller sticka flätor eller brodera franska knutar.

    Men mycket annat kan jag och jag blev iaf nöjd med mallen till slut! Flört

    *läser ikapp*

  • Klockarbol

    Ooooo, tårtor och cupcakes!!!!

    Smaskens tycker jag och ju mer smörkräm och sugarpaste det är desto bättre
    Det trixiga är att ta tillräckligt små bitar så man inte blir åksjuk

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!