Inlägg från: som2010 |Visa alla inlägg
  • som2010

    Boråsbrudar 2011

    Hallå!

    Måste hoppa in i denna tråd men ser att ni har kommit en bir på vägen men jag samfattar mig kort så kanske jag hinner med er....

    Jag är inflyttad till Borås för snart 8 år sen men trivs bra här.

    Vi ska gifta oss den 30/4-2011 i Sandhultskyrka och vi ska ha festen i Sjömarkens if, eller tror det i alla fall. Jag har bokat den men är osäker på om det blir rätt så vi kanske tar något annat i slut änden...

    Jag har hittat min dröm klänning på nätet så den kommer jag att hämta nästa vecka. Jag köpte den på blocket, den är helt oanvänd så det är bra.

    Var och kikade på vigselringar i dag och fastnade för Schalinsringar Aura heter den.

    Jag funderar oxå på systrarna Karlsson, det verkar bra men har inte hört någon som har haft det så jag får väl kolla upp det lite.

    Roligt med en tråd för oss som bor här!!

    Skönt att kunna dela sin tankar med någon, då vi inte har gått ut med det till allla än.

    Lycka till alla på vägen nu!

  • som2010

    Ojoj vad stavfel det blev! Var lite snabb när jag skrev, hoppas ni förstår mig ändå :)

  • som2010

    Hestrastugan där har jag aldrig varit. Är den stor? Vad kostar det att hyra den? Det var ju ett tips!!

    Ja lite hemliga ett tag till, min föräldrar vet och mina närmaste vänner. Men vi ska berätta för min "mans" föräldrar nu snart. Våran son fyller 2 nu i sept så vi tänkte berätta det när alla är samlade. Men dom andra får veta när inbjudningskorten går ut. Tänkte skicka dom i början av januari.

    Jag har oxå hittat min drömklänning ska försöka lägga ut den i galleriet men det får bli senare sen.

    Annc81: Såg att du funderade på Peter kock. Jag kan verkligen rekomendera honom. Han jobbar på mitt förra jobb som kock och det var alltid super god mat. Han är med i landslaget i grillning. Så dålig är han inte!! Jag har inte tänkt på honom förut men nu när du tog upp det så kanske jag ska kolla upp det med. Vi ska oxå ha någon typ av buffé. 

    Hur många blir ni på erat bröllop?

  • som2010

    Var inne och tittade på Hestrastugan men blev lite fundersam på när det stod att det kostar extra per person om man är över 40 st. Har ni sagt hur många ni är?

    Får man lokalen från dagen innan så man hinner duka vet du det?

    Vi är lite osäkra på hur många vi blir än vi har 60 st klara och 10-15st på en frågetecken lista, Vi diskuterar fram o tillbaka om dessa. 

  • som2010

    Nu har jag lagt upp bilder på min klänning samt ringen som jag vill ha i mitt galleri.

  • som2010

    TiinochMattias: Jag vet faktiskt inte vilket märke det är. Jag hittade den på blocket, en tjej som hade den till salu, hon hade gått ner så mycket i vikt så den passade inte henne längre, som tur var så hade vi samma storlek o nästan samma längd. Min svärmor är sömnerska så jag hoppas att hon kan hjälpa mig sy upp den lite. Så klänningen är aldrig använd. Men det är lite roligt när folk skriver i sin annonser att den är bara använd 1 gång. ja man gifter sig väl bara 1 gång hoppas jag ;)

    Vi vill vara lite hemliga ett tag till, jag tror nämligen att ett kompis par till oss är på g oxå så jag vill inte riskera att hon hittar mig här innan dom får inbjudnings korten... så det är lite spännande att smyga runt men oj vad nära det är att man försäger sig....

    Har ni bokat frisörer med eller är det för tidigt? Vilka ska ni ha? Jag är dåliga på frisörer här i stan. Som tur är så har jag en kompis som är makeup artist så den delen har jag helt gratis.

    Känns som om man planerar allt lite för tidigt men det är så svårt att låta bli. Jag trodde inte jag skulle bli en bridezilla men jag kanske är på god väg vem vet, får nog bromsa mig lite....

  • som2010

    Hu ska ni göra med musik? Har ni bokat någon/ något? Jag vet inte vad vi ska ha än, måste ha lite tips på vem eller vad? Någon som kan ge tips på ett bra band eller en DJ

  • som2010

    A6 vis:  Vi också valt Byttorps Catering. Verkar vara super bra...
    Har ni tagit buffe? Vilken ska ni ha?

    Vi kommer ha våran vigsel kl 15.

    Hur många gäster har ni bjudit? Vad har ni satt för budget?

    Vi har satt 50000:-. Jag hoppas att det kommer räcka, det måste räcka. Vi gjorde en kalkyl i går och då hamnade vi på 45000. Vi kommer vara ca 55-60 pers.

     Men jag vet inte riktigt vad man ska sätta för kostnad på brudbuketten. Någon som vet??
    ca pris sen vet jag att det beror på vad man tar för blommor i.

    Så mycket funderingar man har redan och det 8 mån kvar.......

  • som2010

    Jag har börjat ändra mig nu ang val av lokal. Vi har bokat Sjömarkens if lokal men börjar känna nu att det inte är rätt, av den anledningen av att det kanske blir lite svår dukat, den är så lång smal. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Ser att det är fler som har problem med val av lokal. Hestra var så där tycker jag med. Den var rymlig men lite tråkig som ni säger. Ellagården är toppen men blir för dyrt.
    Fick ett tips på Hedereds bygdegård, har inte kollat den. Någon som vet någon om denna lokal. Jag känner inte till så många andra man är ju inte Boråsare från början...

    Vet att det är lite tjat om dessa lokaler men man vill ju ha det bra på sin dag. Alla tips är bra!

    Jag har bestämmt mig för hur min brudbukett ska se ut och fått ca pris på det nu. Det ska vara lite som Laila Bagge hade den kommer gå i vitt och "svart" ( finns inga svart blommor men hon hade callor i som var vinröda så dom ser svarta ut), sen ska den vara åt det lite "spretig" form på den.  Jag har fått pris på det och det skulle landa runt 1000:- . Jag ska ha i brud orkidéer och det göra att priset blir lite dyrare, men jag tycker inte att det var så blodigt ändå. Hade väntat mig mer!! 

  • som2010

    Missade att skriva: Eftersom vårat tema är just svart o vit. Samt så är min klänning svart och vit. Finns bild på den i gallerit.

    Så ni inte tycker jag är galen när jag väljer en svart vit brudbukett ;)

  • som2010

    AnnC81: Jag håller med dig, från att tycka 200 kr på en blomma vart dyrt till att lägga dessa pengar på en bukett... men men man gör ju bara detta 1 gång i livet.

    Jag har bokat buketten på Rångedala handelsträdgård. Den är en jätte rar tjej där som driver sitt egna lilla ställe. En bit att åka men det är det värt man får mycket PERSONLIG service där.

    Tack för tipsen om lokalerna ska kolla detta vidare, helt klart!!

    Tack AnnC81 för tipset om tv programmet, måste kolla det direkt.
     Jag är hemma och är sjukskriven. Jag blev drabbad av hjärnhinneinflammation så jag måste vara hemma och vila ett tag till. Perfekt nu när man planerar bröllop, har all tid i världen just nu ;) 

  • som2010

    Tack åter igen för tipset om att kolla på "Vårat bröllop i era händer". Jag såg ett avsnitt direkt det var avsnitt nr 10 tror jag. Jag grät floder... hur kommer det då gå på mitt egna bröllop om jag gråter så här mycket när någon annan gifter sig som jag inte ens känner....

    Jag fick mycket tips på ett enda avsnitt bla så gillade dom svart o vit, så deras bordsdekoration kommer jag kanske sno ideen från.

    Jag har köpt en bok som jag skriver upp detaljer eller ramsor, låtar samt bilder på saker som tänker att detta ska jag komma ihåg sen men som man glömmer bort sen vart man såg det. Det är tips i från mig. Denna bok kan man alltid ha i väskan så då kan man visa folk och kunna bolla lite mer ideer med. Det är super bra och min bästa vän just nu. Så nu ska jag skriva upp lite detaljer i från det jag såg på TV nu....

    I detta avsnitt så hyrde dom en flyghangar och inrede jättefint, kanske skulle kolla upp Borås flygplats lite hahaha....

  • som2010

    I dag ska jag till frissan. Tänkte fråga henne vad hon tar för att göra en brud uppsättning.

    Ville bara fråga om ni andra har koll på vad ni får ge ( om ni har hunnit kolla på det) sen så vet jag inte så många man kan gå till. Tips på frisörer.. :)

    Jag gick förbi någon frisör på stan och då stod det att dom tog 450 kr/timme för en brud uppsättning. Jag vet inte om det är billigt eller dyrt.

    Någon som vet??

  • som2010

    Nu är jag ny frisserad :) Blev rätt bra om jag får säga det själv..

    Kollade lite med henne om detta med bruduppsättning. Dom tog 525 kr/timmen. Lite dyrare men andra sidan så känner dom till mig sen innan. Så det blir väl dom som får uppdraget.

    Känns bra faktiskt.

    Makeup får jag som tur gratis då min vän är makeup artist. Så hon fixar detta.

    Jag längtar mer o mer nu när man har mer grejjor som har fallit på plats, känns som om det är 100 år kvar innan dagen D.

Svar på tråden Boråsbrudar 2011