• Telis

    Livets toppar och dalar

    Här gjorde inte den extra grötportionen igår kväll varken till eller från. Televinken vaknar för att äta var tredje timme ändå - klockan 24, 03 och 06 var det dags. Sen vaknade han vid 4 också och grät, det var ovanligt men jag tror att det kanske beror på tänderna. Han håller på att få två små risgryn längst fram i underkäken. Han fick iallafall Alvedon då och somnade om. Hur länge är det som dom brukar ha ont av att tänderna spricker fram, ett par dagar eller så?


    AM, okej, ska vara försiktig med att börja ersätta ersättningen med välling på nätterna då utan snarare fasa ut ersättningen även om det blir jobbigt ett par nätter. Men jag väntar lite tills han börjat äta ordentligt med riktig mat på dagarna.


    AM igen, hoppas att det kommer att funka med dagis och utmattning. Det är obegripligt att du lyckas rådda ett stort och två mindre barn och ändå se så pigg och snygg ut jämt. Det känns som om jag har åldrats tio år sen Televinken kom.


    Vilket läckert åskoväder det var i stockholmstrakten igår kväll!

  • Telis

    Nej, det här är nog helt fel tråd om man vill prata om att man har det alldeles för lätt att bli gravid... Väl talat iallafall, nenne och PB!

    Heej Frullan! Vad härligt att se dig igen! Hur mår ni?

    Välkommen hem, mugglan! Brun som en pepparkaka och utvilad hoppas jag (och kanske lite nypi*pad utan några måsten också ).

    snaily, det ÄR skitjobbigt med barn. Men alldeles underbart också, jag är nog bara dålig på att skriva om när Televinken skrattar så han kiknar, eller ligger nära på natten och pillar en på armen, eller sitter själv för första gången, eller hur lent hans hår är och hur underbart han luktar och allt annat sånt som är helt underbart. Du har en jättejättespännande tid framför dig!


    Om man inte fick klaga här så skulle jag inte skriva här något mer, jag fattar inte alls vitsen med trådar där allt bara är så jättesuperpositivt och foten-i-kläm hela tiden.

  • Telis
    snaily skrev 2010-08-08 12:50:17 följande:
    CicciKloka ord! Hoppas på att det faktum att det kommer bli ett väldigt efterlängtat barn kommer göra det lättare att tänka positivt när det blir jobbiga stunder...

    Hahaha, det funkar inte alls på mig. Har varit såååååå nära att sälja T på Blocket.

  • Telis
    FruCicci skrev 2010-08-08 13:34:38 följande:
      Du kan få skänka honom till mig mot annonskostnad annars, misstänker dock att du får en hel del kosing för den lilla gullungen, så han lär nog ej bli min

    Nääää, jag hinner aldrig sätta på datorn ens innan han blir så go att man inte ens vill låna ut honom. Han är min, min och bara MIN (och liiite makens).


    Om det är en karusell innan man får barn så är det en efter också, det kan vara skitjobbigt och underbart rosarött inom loppet av några minuter.

  • Telis
    snaily skrev 2010-08-08 13:40:03 följande:
    Hi hi hi, jag lär nog få äta upp det där uttalandet också! Tänk på att jag är barnlös och naiv!

    Äsch, det kanske kommer att funka jättebra för dig! Det beror ju dels på barnet och dels på hur man är som person.


    Att jag har fått ut- och sammanbrott är nog ingen förvånad över. Fast sen vi fick barn så har jag faktiskt få se även min man bli arg och frustrerad, det hände aaaaaaaldrig innan. Han är normalt sett nästan läskigt orubbligt lugn.

  • Telis

    Nej, nu har jag sökt ett jobb (gjort nytta på en söndag! ) så nu måste jag gå och fixa lite fika eller nåt. så länge!


    Förresten, jag chansar på 24 augusti fast jag har ingen aning om varför.

  • Telis

    muggles, tack snälla för input om mat på natten! Jag håller absolut med dig på alla punkter. Fast just nu lutar jag åt att han faktiskt är hungrig på natten och än så länge får vi inte i honom några jättestora portioner riktig mat på dagarna (trots att han verkar tycka att det är gott). Vi ska försöka öka antalet portionerna riktig mat och försöka få i honom lite mer varje gång, sen är det läge att försöka fasa ut maten på natten.

    Och det stämmer absolut att det jobbigaste inte är att jag får för få timmars sömn utan att sömnen blir så upphackad, att man aldrig får sova mer än 2-3 timmar åt gången och inte hinner ner i djupsömn.

    PB, din sambo verkar "lida" av ett problem som verkar rätt vanligt bland män, att dra sig undan och inte våga prata om svåra saker. Man undrar om dom inte borde ersatt den allmänna värnplikten med en ettårig kommunikations- och relationskurs istället för karlarna. Det hade säkert gjort världen minst lika fredlig och många familjer lyckligare.

    Aleta, jag önskar så att jag kunde säga att jag gjort det och att det gått bra men jag vet tyvärr ingenting om fvp. Jag håller alla tummar och tår dock för att det går bra för er!

    Sympatikramar till er blöjkämpare!

    Livia kommer att bli något stor, det är jag alldeles säker på.

  • Telis

    Hej Fjällbruttan! Vad skönt att det gick så bra att få lilla Vild att sova på nätterna, det inger hopp! Vi ska prova att ge mer riktig mat och gröt nu, särskilt framåt kvällen, sen ska vi försöka ta bort nattmålen.


    MSW, bra idé att minska portionerna! Det kan vi också pröva.


    Inatt frångick Televinken sina 3-timmars intervall och bestämde sig för att det var lagom att äta med ett intervall på 2 timmar och 20 minuter mellan målen istället. Tjohooo... Fast sen sov det lilla gullot till kl 8 så allt är förlåtet!


    Vad duktig Moa är, muggles! Förresten, du brukade ju säga att du tyckte att hon var söt men att hon kanske inte var det rent objektivt - jag har iofs tyckt att hon varit jättesöt hela tiden men nu måste du väl ändå se att hon är hur söt som helst, på alla objektiva sätt som finns. Söt som en sockerprinsessa är hon!


    PB fy sjutton för UVI! Att man kan få så ont hade jag ingen aning om! Jag har bara haft det en gång och då märkte jag inte av det förrän den gått upp i njurarna. Men vilken fantastisk framtid du har att se fram emot!


    Aleta, klart att du får vara "ego", vem skulle inte vara det i din situation?!

Svar på tråden Livets toppar och dalar