• Telis

    Livets toppar och dalar

    Ore, vad kul att det bara blir ännu roligare!  


    Vickan, vi har gett puread pasta (finns färdig på burk om man inte vill göra själv) och fruktgröt som innehåller gluten.


    Jag har funderat mycket på det där med att barnet kan äta samma mat som resten av familjen - vi äter ju greksallad nästan jämt, det känns inte så kul att köra i mixern.


    På tal om mat förresten så tror jag att Televinken kommer att få äta puréer tills han fyller 15. Fy fanken vad det är läskigt när han sitter och kväljs, hulkar och klöks. Hur sjutton ska man våga ge honom lite större bitar? 


    Liten, vad kul att du är tillbaka! Tack för jämförelsen med vad Mindre åt vid 7,5 månader, sånt är kul att få se. Jag hade fått för mig att Mindre åt rätt dåligt men det där låter rätt mycket? Började det senare eller är det där inte så mycket för en 7,5-månaders? ­


    Idag har vi varit på Utö. Där skulle man ha ett hus. *drömmer*

  • Telis

    AM, jag har en barnbok här som säger samma sak - barn kvävs sällan till döds av mat utan av knappar, mynt och sånt. Men det är så jädrans läskigt ändå, jag måste skärpa mig.


    Den där In the pocket-haklappen är förresten brutalt bra!

  • Telis

    PB, du kom fram till rätt svar alldeles själv. Spraystart på dag 21, eller egentligen en vecka efter ÄL. Jag fick alltid börja på dag 24vför jag har sen ÄL. Sen 2-3 veckors sprayning tills kroppen är nedreglerad, då börjar man med sprutorna i 10-12 dagar.


    Inget sms från nenne inatt.

  • Telis

    AM, åh fy vad läskigt med barnet som fick hjärnskador.


    Vår BVC-sköterska pratade en gång om hur man ska göra om dom sätter i halsen men det vette sjutton om jag skulle veta vad jag skulle göra i skarpt läge. Det var en lite virrig och jäktad demonstration hon gjorde. Dessutom är det ju precis som Omsan sägerockså att  man ska göra på olika sätt beroende på hur gammalt barnet är. 


    BS, sitter Astrid så stadigt att du törs lämna henne mitt på golvet? Televinken sitter rätt stadigt men han kan välta plötsligt så jag törs inte lämna honom. Och matstolen sitter han i medan han äter men sen vill han inte alls sitta i den så jag är hemskt tacksam för att han gillar babysittern.

  • Telis

    Jag tror att Blivande Fru L hade BF en eller ett par dagar innan nenne?


    Ore, fy vad jobbigt med din mamma! Hoppas att det bara är en fas, det vore väl inte så konstigt om hennes liv har ställts på ända nu i och med skilsmässan och att hon har fått en liten livskris. Hoppas verkligen att det är något som går över iallafall!

  • Telis

    Idag blir det en utflykt till Bondens marknad med förhoppningen om att dom ska ha vaxbönor. Ahhhhh, kokta vaxbönor med en klick smör - mumma! Havskräftor och annat kan slänga sig i väggen.

  • Telis

    Inget sms från nenne än.


    Hattis åkte på semester till New York för ett tag sen, fast jag vet inte hur länge hon skulle vara borta.


    Usch BS, vilken jobbig natt! Hoppas att Astrid äter och sover bättre idag så att du får sova ikapp lite.

  • Telis

    Våra barn verkar inte ligga i samma fas för här har Televinken (och hans mamma) sovit jättebra senaste nätterna. *peppar, peppar* Han har bara ätit en gång per natt, så himla skönt. Vi har flyttat på den riktiga maten från lunchtid till middag istället, kanske håller han sig mättare längre pga det. Men jeeeeeeeeezus vad bajsblöjorna stinker nu för tiden när han äter mer riktig mat, uäääck. Förut luktade det ju nästan gott (i jämförelse).


    nenne, jag minns faktiskt inte. Men det spelar ingen roll, det enda jag egentligen gärna får tillbaka är den svarta toppen och PoP-jeansen.


    Aha, så BF är egentligen idag? Ja, FET-datum borde ju vara mer korrekt än RUL tycker man.


    Jag fick också min förlossningsjournal utan att behöva be om det, jag har läst den massor med gånger - värsta spännande läsningen tycker jag!

  • Telis
    Lapinette skrev 2010-08-15 12:00:43 följande:
    Lite "vimmelkantig och tilltufsad" idag men i mycket bättre skick än maken som var i sitt esse igår. Jösses! Nästan så jag fick sätta munkavel på honom ... speciellt när han stod och sa till en dam att han var grek! Och hon trodde honom (trots att ALLA hör var han kommer ifrån).


     


     


    Lapinette skrev 2010-08-15 12:00:43 följande:
    Lite "vimmelkantig och tilltufsad" idag men i mycket bättre skick än maken som var i sitt esse igår. Jösses! Nästan så jag fick sätta munkavel på honom ... speciellt när han stod och sa till en dam att han var grek! Och hon trodde honom (trots att ALLA hör var han kommer ifrån).


     


    passionsblomman skrev 2010-08-15 12:02:11 följande:
        Det är nog tvärlugnt! För detta är ett hus mycket lämpat för det där runda-bords-samtalet. Så hon kommer att vara parkerad vid det bordet all night long om jag fattat saken någorluda rätt.

     


    Herregud, jag skulle kunna flytta på mitt eget bröllop för att få vara med på det samtalet.

  • Telis

    Grattis, blivande fru L!! Jag åkte förbi dina krokar häromdagen och tänkte på dig och undrade hur det har gått.


    Dom första två-tre veckorna var verkligen ett otroligt känslokaos! Jag hoppas att det snart släpper och att du mår bättre och att det inte är någon allvarligare förlossningsdepression. Kramar!

Svar på tråden Livets toppar och dalar