• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • passionsblomman

    Piggelin, varför fick ni gå oftare till BM när du väntade Amanda?

    Oupsie,välkommen hem! Har du haft det bra?
    Vad kul med glada reaktioner och med inskrivning!

  • _koko_

    piggis - Kram tillbaka!! Vilken otroligt god tårta det såg ut att vara, måste testas!!

    Tack övriga för omtanke också, inatt har jag sovit lite sämre - och känner mig - lite bättre... Sjukt att man är så van vid sömnbristen att den har blivit norm och lite mer normal sömn är främmande för kroppen...
    Gick ju till kurator ett tag i våras och känner att jag nog måste plocka upp det igen, och att sambon måste följa med. Vi pratar liksom om varandra och tolkar allt den andre säger på ett betydligt mer negativt sätt än det var menat... Nåja, nu verkar han till slut möjligen kunna tänka sig att testa ett samtal.

    För det mesta har vi en helt ljuvlig semester, men ibland bryter jag ihop och då blir det så jobbigt för att jag känner att jag får noll förståelse.

    Men men.

    Ååååh, lillebror är helt ljuvlig nu på morgonen, bara ler och skrattar hela tiden! Conny har också haft en bra morgon hittills (tänkvärt och lite deprimerande det du skrev om bra stunder, piggis). När jag kom upp stod han på pallen i köket och petade i en brödpåse som vi glömt att lägga i brödburken. Det var flera små hål i den och en del bröd var ätet. Jag undrade varför han inte öppnat påsen på "rätt sätt" ett tag tills jag kom på att det nog var nya katten som hittat påsen under natten...
    Han är en riktig tiggare den här katten, och med lillebror i värsta kasta maten på golvet-fasen är det svårt att få honom att hålla sig till kattmat. Fast det här kan vi förstås inte skylla på lillebror...

    Mmmm, coffee in the morning...

    PB - Med andra barnet går man mer sällan hos bm, antar att de tänker att man inte har tid / redan har koll. Fast om det gått mer än 5 år mellan barnen (är det väl?) räknas man som förstföderska och då kanske man går lika ofta igen? Förväntar mig att du kommer få ta reda på det.

    Snart ska jag åka till mina föräldrar och vattna och sen in till stan och leta fina kläder till liten tjej. ÅH, vad jag ser fram emot att få köpa tjejkläder.

  • _koko_

    Hmm, jag verkar tycka att ordet ljuvlig är helt ljuvligt. Välkommen hem, oupsie! När jag läser det du och piggis skriver slår det mig att vilken tur att vi har BM att gå till under graviditeten, som är vana vid oroliga/stressade/ledsna/glada/rädda blivande mammor!!!

  • _koko_

    Ja, just det, MSW for TS! Inte lika bra melodi som förra gången (BS for TS), men jag ser lika mycket fram emot nya TS.  

  • _koko_

    FAN, nu kom nya katten in med en RÅTTUNGE!! Herregud, han är ju bara barnet själv, hur ska det här sluta - med rådjur??

  • Ore

    Koko: Nix, jag är inte särskilt storleksfixerad, så det var ju inte meningen att det skulle låta så...


    Osynk med sambon låter inget vidare, men eftersom ni uppmärksammat problemet innan det gått för långt åt fel håll så kommer ni säkert lösa det!


    MSW: Ja, trådstart!!!


    Snorkis: Snaaaaart målgång!


    Piggelin: Hoppas du får bra hjälp!


    Vickan: TACK för att jag fick titta in hos er, kul att träffa din trevlige make också Och vad Trollet hade vuxit!


    Och sedan fick jag även jäääättemumsig nybakad kladdig chokladkaka, smaskens!


    Fortsatte sedan en bit norrut från Vickans håla och hälsade på lillkillens alldeles nya kusin med föräldrar, de mådde bra allihop


    Oupsie: Välkommen hem! Skönt att vara hemma, antar jag Kul med positiva reaktioner på er stora nyhet!

  • passionsblomman

    Oj, semestertider i tråden...

    Koko, ahaaaaaa, det är alltså så det ligger till med BM-besöken.
    Isåfall hoppas jag att tio år+ i framtiden kommer att räcka för att få allt repeterat för sig, för inte minns jag det där heller!

  • BrudSommar2006

    Snorkis, hoppas den busiga typen väljer att titta ut snarast!


    MSW, vad bra att du startar tråd, AM erbjöd sig om ingen annan gjorde det men då skulle det bli en dag sent för hon var inte hemma förrän dess.

  • BrudSommar2006

    Koko, vi har ju också varit i osynk mycket, känner igen det där att man tolkar allt den andre säger mer negativt än det varit menat. Jobbigt är det.


    Piggelin, jag har för mig att du och jag upplevde våra förlossningar väldigt lika och jag gick ju hos en Aurora-BM för att överleva tiden fram till förlossningen. Min räddning blev nog att det startade en vecka tidigt och gick galet fort så att jag inte hann stressa upp mig nu gång nr två. För jag hann inte gå på sista peptalket inför förlossningen och visningen av BB där vi skulle gå igenom allt missade jag också.

  • viktualia

    MSW - bra att du laddar för ny TS! Och söndag är nog den stora dagen!


    Oupsie - välkommen hem igen!!


    Koko - det är väl ingen slump att folk tjafsar på semestern när alla plötsligt är lediga samtidigt... hm.. Nån större fnurra på tråden är det inte här, men alla besök från yttervärlden som "blandar ut" vår lilla familjekokong piggar genast upp. Hoppas att sambon och du hittar nåt bra sätt att kommunicera genom kuratorsamtal!!


    Piggelin - jättebra att ta tag i förlossningsböket i god tid. Själv hade jag en rätt ok förlossning även om det gjorde jävulst ont och pågick jävulskt länge. Tänker absolut försöka få ETT syskon till Trollet så småningom och det är verkligen INTE som att jag ser framemot varken graviditet eller förlossning.. Hemskt skönt att vara befriad just nu! När jag släpps ut ur amningskokongen så kanske jag kan känna mig som vanligt igen....


    ... för egognäll: detta med amning är verkligen inte nåt jag vill dra ut på. Nu under sommarn så är det mest störande att jag inte kan gå med tunna kläder. Jag är en VÄLDIGT varm människa som svettas fortare än nån hinner säga pip. Men i sommar har jag fått gå med sådana där värmeinlägg i tid och otid. Och trots värmeböljan har jag bara badat två gånger och då tagit av mig den blöta baddräkten jättesnabbt.. jaja "kort tid av ens liv...jaddajaddajadda". Tröttsamt är det i alla fall!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen