• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • viktualia

    Hattis  - ja hm.. som tur är så minns jag inte alla detaljer om hur länge det blödde men drygt två veckor känns bekant...


    MSW - mycket bra förslag från Hattis; antar du utmaningen?!?

  • passionsblomman

    Hattis, jadå jag känner för fullt! Jag känner att jag KAN så mycket när jag tänker efter...-utom slalom.  (alias Lotta på Bråkmakargatan)

    Så, jag kan gärna göra alltihop!

    Och då blir det inget alls.

    Fast jag jobbar ju på en graviditet för bövelen. Det kan man kalla ett projektarbete. Och att bygga ny tillvaro på ny ort och få alla att känna sig som hemma. Jag är den den där projektledaren som INTE sagt upp sig.

    Fast sagt ifrån har jag nyligen gjort. På skarpen. Om att ensam inte är stark utan bara förbannat ensam.

    Och jobb finns det nog. Men om man har en bry sig om natur" så förväntas man se sitt arbete som "ett kall" och därmed så ska man också liksom vara GLAD och tacksam att få slita arslet av sig genom att tjäna andra. Och då behöver man själv inte tjäna några pengar. Tjäna andra duger gott i samhällets ögon. För då är man förutom omtänksam också ädel. Och vem fasen vill inte vara ädel?

    Ibland förstår jag att det finns horor, för prostituerad har jag känt mig många gånger, med allskit man förväntas ta "för att man har ett serviceyrke"

    Jag tror det är DET jag sagt upp mig ifrån.

    ...och därför har jag dragit ut på det där med det nya jobbet, och intte lika frejdigt kastat mig ut som alltid förr. Nu vill jag ha något tillbaka av jobbet. Det har jag aldrig krävt förut.

  • porchez

    Vickan- jag kommer ju från den större staden, har bara bott där jag bor nu i drygt ett år. Flyttade för att jag inte trivdes där, så flytta dit är nog inte ett bra allternativ..


    Känner mig så arg och sur och tvär idag, så jag vill inget annat än ligga hemma och tjura. Har varit och fikat hemma hos mamma, nu tvättar jag och ska packa inför en semester som jag helt plötsligt inte vill åka på Tänker tom. strunt i träningen bara för att jag inte orkar vara artig mot min vän som jag känner mig sviken av. Barnsligt I know, men vi har ju tid på oss att vara trevliga då vi ska umgås 24/7 i nio dagar från och med imorgon...

  • porchez

    men mina problem är ganska små. Skulle åka på hur många tråkiga semestrar som helst, bara det betydde att vår PB skulle bli med barn

  • porchez

    och just det, Grattis på namnsdagen till den/de som vill ta åt sig


    och till mitt framtida barn. Om jag nångång kommer att få en dotter (och barnets pappa tycker som jag) så ska hon heta Madeleine...

  • sweetstreet

    Porchez,


    vännen. Kanske kan just denna semestern med de här vännerna bli e vändpunkt. Antingen till det bättre. om ni lyckas prata igenom det hela och du kan förklara hur du känner. Eller som en vändpunkt där du inser att du under den kommande framtiden kanske inte kommer att umgås så mycket med dem. Sådant är jobbigt. Både att komma fram till och att acceptera. med vänner liksom med andra relationer tycker jag att man ibland måste gå igenom ett litet "sorgearbete" när man inser att det inte kommer att fungera. Man "gör ju itne slut" med sina vänner på samma sätt som vid en parrelation rent praktiskt, men känslomässigt är det ju JUST vad man ibland måste göra. Man måset inse, sedan acceptera faktum och så komma över relationen. och det kan vara jättejobbigt. Särskilt om det handlar om vänner man haft länge eller en vänskap som tidvis varit väldigt nära och djup.


    Men med vänner tycker jag det är så att man ibland hamnar i ofas. Det finns perioder när man inte alls lever samma liv och därmed inte kan "hitta varandra" på samma sätt som "förr", men sådant KAN även förändras framöver. Jag har vänner som jag periodvis umgåstts mycket med men som jag sedan i perioder inte alls haft samma behov av att ha den typen av kontakt med. Just för att vi befunnit oss i olika faser i våra liv. Men man har ibland "hittat tillbaka" till varandra senare. Det behöver inte ens handla om att de här faserna i livet hänger samman med saker som den ena är singel den andre inte, den ena har barn den andra inte.... utan ibladn kan man befinna sig i olika MENTALA faser också tycker jag. 


    I vilket fall hoppas jag att din kommande semesterresa med d här vännerna ska bli givande för dig. På ena eller andra sättet. Och glöm aldrig att riktigt bra vänner ska klara av att gå igenom sådana här saker utan att man tvunget måste "säga upp vänskapen". 


    Stor varm kram och Lycka till nu!!!

  • sweetstreet

    PB,


    jag förtår hur du menar. Det ÄR jobbigt och tufft att vara vara det där "kittet" som ska hålla samman allt och dessutom hålla det på plats. Så att allt inte rasar. Både om det gäller på privata sidan eller om det är jobbet eller vad det nu än är så är det ett jobb som kan vara oerhört svårt och även ganska "otacksamt". Iallaflal på det viset att många kan ta en för given. 


    Jag tycker du verkar vara en sådan otroligt varm och generös person med ett stort hjärta. DET är något du ska vara stolt över! 


    Den senaste tiden när jag funderat mycket över mitt eget liv, mina val i livet samt även lie över ens roll som förälder och hur ens barn ska komma att tackla livet framöver så har jag verkligen kommit fram till att det som jag egentligen tycker är allra allra viktigast för mitt eget vämående liksom vad jag ösnkar för min dotter, är att man ska hitta en inre balans. Och att man sak kunna bli en person som kan se sig själv i ögonen. Att känna att man är EN BRA PERSON helt enkelt. varken mer eller mindre.


    Och nu menar jag inget helgon eller någon "Moder Teresa". Vi är alla människor med fel o brister. Vi ahr olika åsikger och vi agerar olika. Vilket är bra! Men visst kan det skapa både msisförstånd och ilska. Men i grund och botten menar jag mest att jag vill vara en person inför mig själv so jag kan känna mig stolt över.


    Och faktum är att jag faktiskt är det. jag ÄR stolt över mig själv. Inte allt jag gör eller inte gör såklart! Men som person gillar jag mig själv. Iallafall kan jag helt klart acceptera mig även med mina fel o brister, och detta är något som det ändå tagit ett litet tag att komma fram till. Det är så lätt, alldeles för lätt egentligen, att fastna i det här "jämförelseträsket" där man jämför sig själv med andra och ofta kommer till slutsatsen att "alla andra är såååå mycket duktigare, bättre, vackrare, roligare och mer fantastiska än man själv". Men nu försöker jag verkligen att sluta jjämföra. För det handlar ju egentligen bara om vad man SJÄLV vill och kan och vad man själv MÅR BRA AV. 


    Kanske låter detta superego oc inte alls särksilt trevigt, men jag menar det INTE som ett sätt att "köra över andra" eller att tycka att ma själv är bättre eller förmer. Nej det handlar i mitt fall mest om att komma fram till vad jag själv tycker är viktigt i livet och försöka jobba för att just de sakerna ska kunna få BLI viktiga i mitt liv.


    Visst hoppas jag att jag sak hitta ett yrke som jag gillar och kan engagera mig helhjärtat i så småningom. och visst önskar jag att min dotter ska få bli lycklig och hitta något HON vill göra. Men allra mest hoppas jag att jag kan lyckas vara den person jag kan känna mig stolt över. och då inte på någon "prestionsnivå" utan som just människa. och det hoppas jag att min dotter också ska få känna i sitt liv så småningom. Att hon inte bara duger som hon är, utan att hon är riktigt jävla BRA som den hon är.


    DET skulle jag vilja kunna förmedla till henne.


     


    Ok, nog svamlat...


     


    Åter till jobbet......


     

  • viktualia

    Porchez - åhå.. du och jag får nog reda ut det där över nån middag eller så.. vad sägs om att sammanstråla i den större staden och tjata lite.. ska bara sluta amma först.. eller.. hm.. eller så bokar vi nån lämplig kväll och så drar jag... vore najs...

  • passionsblomman

     


    porchez skrev 2010-07-22 17:13:09 följande:
    men mina problem är ganska små. Skulle åka på hur många tråkiga semestrar som helst, bara det betydde att vår PB skulle bli med barn

    Men gulledej!

    Nu HOPPAS jag verkligen att din semester istället blir ett roligt minne framöver och en energikick inför östen.
    Sedan håller jag alldeles med Sweet, det kan bli en vändpunkt åt endera hållet.

    jag tror att vi alla har upplevet tider då vägar skiljs åt när det gäller vänner.
    det är så olika. Det finna SÅ många människor man får dela en bit av vägen med. Det kan vara tre korta veckorpå ett konfirmandläger,ett halvårs slit på ett extrajobb, några läsår i samma klassru, en kväll på samma uteställe, en tågresa sätena bredvid varandra....

    Och det finns människor jag mött som kvalat raka vägen in i hjärtat till avdelning Vänner, utan att jag känt dem mer än fem röda minuter. Människor jag egentligen inte trägffar, inte umgås med vare sig via nätet eller i fysiska världen, men som har en plats närmast mitt hjärta för alltid ändå. För att man hittade varandra där man möttes, och egentligen aldrig kan bli utan varandra. Knappt ens om den ena dör.

    Sedan finns det bekanta. Sådana man kanske partar med, tränar med, eller jobbar med i perioder. de kanske egetligen får mer av ens tid än Vännerna. Men de kommer och går genom livets olika skeden.

    Och så är det stunderna då man reviderar sina relationer, omvärderar, suddar i adressboken och inser att somliga kanske bara stjäl energi, eller inte längre är en ömsesidig relation som ger något att underhålla.

    Ibland flyttar sig andra en bit ifrån en-fast man själv inte vill.

    Det kan verkligen vara skitjobbiga vägskäl och göra rejält ont ibland.

    Sedan är ju ett år ingen tid när det kommer till relationer och vänner. Du har säkerligen mer att hämta där du bor än du vet om just nu.

    Hav tålamod och förtröstan! Och lägg bort den där onödiga blygheten-den är bara ivägen i sammanhanget!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen