• fru AM

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Snaily: men det låter väl som en bra plan!


    Lågt papp-a-värde ... är inte det bra? Hur kunde i sf siffrorna bli så "dåliga"?

  • fru AM

    Snaily: tror inte de försöker pushe er mot fvp men tror att det är deras uppgift att rekommendera fvp för alla som har högre risk än 1:200 (eller är det 1:300).

  • fru AM

    Telis: jag kan hålla med om delar av det du skriver (jag tycker också att Kungen gör ett bra jobb och Victoria kommer också göra det) men jag håller inte med om Silviabiten. Hon har i väl allra högsta grad valt sitt "yrke". Och hon bör vara en lika bra förebild som Victoria (borde vara med sina bröllopsritualer) och således tycker jag det sticker i ögonen när hon "åker på semester till Brasilien" och kommer hem och ser ut som en upptejpad gädda och låtsas som ingenting. Att kungen är dyslektisk (och minst två av de tre barnen) har inte med saken att göra - och det är säkert det som gör att han ger ett osäkert intryck ibland när han har tal som han ska hålla. 


    När det gäller språket så har du rätt: Silvia har aldrig framställt sig som språkgeni, det är helt sant (såvitt vi vet)


    Hursomhelst så vill jag ha en kungafamilj för det ger glamour, charm, historia och reklam. Och som Telis skriver - det kostar oss inte mycket när man slår ut det på hela befolkningen. Men gagnar oss på ett sätt som vi kanske inte tänker på.

  • fru AM

    Åh Snaily! Den där läsningen var inte rolig - men självklart finns det bebisar som trots lågt papp-a-värde mår finfint? KRAAAAAMMMMM!

  • fru AM

    PB: ingefära är kanon tillsammans med rabarber - men det ar du nog redan märkt (och hallon och rabarber är ju en klasisk kombo) Kanel gör allt lite godare så den där pajen går inte av för hackor!

  • fru AM

    PB: hittar du mer rabarber så har du en svingod dessert här:


    Rabarberdessert - 6 pers.
    1 kg späd rabarber
    1 bit färsk ingefära (ca 50 g - jag brukar ta mer)
    1 vaniljstång
    2 dl strösocker
    Servering: 
    smulade citrondrömmar
    2 dl vispgrädde
    Skär rabarber i bitar - knappt 10 cm långa - och dela dem på längden. Skala och skiva ingefäran tunt, skär skivorna i så tunna stavar som möjligt. 
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda rabarber, ingefära, vaniljstång och frön med strösocker och lägg över i en smord ugnsfast långpanna. Baka i 200 grader, mitt i ugnen, i 15-20 minuter.
    Servera med smulade drömmar och lättvispad grädde. Om ni inte orkar baka citrondrömmar så går det bra med vanliga vaniljdrömmar. Då är det gott att blanda kaksmulorna med rivet citronskal i en påse ett par timmar innan servering - så att de blir lite citroniga i alla fall.
    Men om ni orkar:
    Citrondrömmar - ca 60-70 st
    100 gr smör
    2 1/2 dl strösocker
    1 msk vaniljsocker
    rivet skal av en citron
    ev gul karamellfärg
    1 dl neutral olja
    1/2 tsk hjorthornssalt
    4 1/2 dl vetemjöl
    Rör smör och socker, vaniljsocker, citronskal och karamellfärg pösigt. Blanda hjorthornssalt med vetemjöl och arbeta ihop allt till en deg. Rulla ut den till två längder, skär i små bitar och rulla dem till runda kulor. Lägg kakorna/kulorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. 150 grader.
    Drömmarna skall kännas torra och lätta när de är färdiga.. De SKA spricka på ovansidan.
    Inga diskussioner är för allvarliga för att inte ett efterrättsrecept kan passa hux flux
  • fru AM
    viktualia skrev 2010-05-25 20:04:17 följande:
    jag har 600g rabarber i kylen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av.. ett alternativ är att tärna den och frysa... men jag vet inte... hm...
    Se ovan - gör halv sats
  • fru AM

    BEHÖVER??? Är det ett verb som passar till ordet dessert?


    Svar på frågan: vet inte, men prova? Ingefära (färsk) är dock avgörande för hela upplevelsen - har du det hemma så tveka inte


     


    viktualia skrev 2010-05-25 20:21:52 följande:
    går den där desserten att frysa? behöver ingen flådig sådan en tisdag som denna...
  • fru AM

    Gaaah - jag drunknar i barnkläder! Håller på och rensar ut urvuxet.


    Jag har många mycket fina somriga klänningar och andra fina tjejkläder i stl 74 och 86. Någon stockholmsbaserad som är intresserad och vill komma hit och handla. Om jag inte får napp här så knatar jag på fredag iväg till en second handbutik och lämnar in.


    Telis: har en kasse med herrkläder 68 + 74 ctl för er att välja bland.


    Jag har faktiskt det mesta i mindre storlekar än säg 98 - tjejkläderna ska jag göra mig helt av med och killkläder från nyfödd till 74. Är det ngt speciellt plagg ni letar efter så är det bara att fråga


    Förresten: avbokade Antikdeckarnas besök imorgon. Vill ju inte sälja något jag har hemma! Och vill faktiskt inte vara med i tv heller just nu.


     

  • fru AM

    Start september: Livia kan använda ett fåtal plagg i 98 (några byxor och t-shirtar). Annars har hon mest 104 eller 110.


    Ang. tråddejten 12 juni. Det bästa är väl om vi enas om ett ställe att träffas på som alla hittar till. Vi har ju/väl tänkt picknick och hoppas på ok väder. Så vilken park önskas? Vi har ju Djurgården, Hagaparken, Humlegården, Vasaparken m fl.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen