• lyckan ler

    Augusti brudar 2010

    Såg att det fanns en tråd tidigare, som blivit stängd. Så jag gör en ny, och hoppas att det dyker upp flera brudar att diskutera med!

    Kopierar in info från förra tråden:
    7 Augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia

    14 Augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay

    21 Augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo

    28 Augusti
    cplusj
    lyckan ler

  • Svar på tråden Augusti brudar 2010
  • glaca

    Bobods: Jag håller med dig, jag skulle inte heller ta lån för att bjuda till bröllop, man får rätta mun efter plånbok eller hur det nu är man säger.

    Jag tänkte inte på att visa upp sig när jag skrev "rosa skimmret" utan snarare att det faktiskt inte känns så där superspeciellt. Vi har samma inställning som er, att bjuda till en kul fest. Det tror jag att vi alla har. För min del skulle det inte kännas särskilt naturligt att ha en för "flott" fest, jag trivs inte i sådana sammanhang. Vi satsar i stället på "buggparty", det passar våra släkter bättre.

    ... och jag är livrädd för att jag inte ska tycka att det är kul.

  • Superstarfia

     


    glaca skrev 2010-05-26 15:52:06 följande:
    Superstarfia och Skimmra.... Herregud! Vad sjutton är det som kostar sååå mycket? Jag menar inget illa alls, missförstå mig inte... Jag förstår att ett bröllop kan vara jättestort och kännas väldigt viktigt, för mig gör det inte det. För mig är det mer som ett naturligt steg i livet, mer ett sätt att "säkra upp" rent juridiskt... men det beror säkert på att jag och sambon har varit ihop i 7 år och framförallt att vi redan sitter "fast" eftersom vi har två barn tillsammans. Jag tror att det där "rosa skimmret" försvinner i vardagskaoset för vår del.

    Ringar, klänning, blommor, musik och mat är det som kostar.. utöver resan alltså..

    Kläder till brudpar och följe: 14946
    smycken inklusive vigselringar: 9940
    Mat inklusive tårta och vickning: 16809
    Dryck inklusive bar: 6898
    Trycksaker: 2414
    Blommor: 3330
    Transport, frisör, resa, fotograf, festlokal, personal, dukar, servetter, porslin, bröllopsnatt, ljud: 57050

    totalt: 111.387 kr.... vi har alltså spräckt budgeten redan...


  • lyckan ler

     


    glaca skrev 2010-05-23 23:04:35 följande:
    Så! Då har sambon varit på Panduro och handlat pyssel. Vi har knåpat ihop en inbjudan och imorgon ska han scrapbooka för första gången i sitt liv. Själv har jag pysselfobi!

    Shit! Vilken engagerad man du har! Imponerande att han kan tänka sig att pyssla med sånt!
    Vilken röra med kyrkorna och vilken osis att det blev felbokat! Är det inte någon av kyrkorna som är finare eller som ni känner mer för?

    Annika: min man vill inte ha vigselring, han tycker det räcker med en ring på fingret. Men vi har pratat om det. Vi köper inte gåvor till gästerna (dock har jag sparat alla middagsprogram från de bröllop vi varit på, så det låter som en klok idé, glaca!) och vi ska inte läsa egna löften. Har dock funderingar på att läsa någon dikt för mannen....

    20Augbruden: vi letar också fotograf. Tror att vi är lite sent ute tyvärr... Ringde precis en som jag hittat på nätet och var bra pris. Hon var såklart redan uppbokad. Har mailat en annan som är mammaledig nu, men börjar jobba i augusti. Får se vad hon svarar...

  • glaca

    Nu är det löst!
    Vi flyttar vigseln två veckor, då får vi den kyrka och den lokal vi vill ha...
    men inte Carolas kusin som präst... men men... man kan inte få allt.

  • Skimmra

     


    glaca skrev 2010-05-26 15:52:06 följande:
    Superstarfia och Skimmra.... Herregud! Vad sjutton är det som kostar sååå mycket? Jag menar inget illa alls, missförstå mig inte... Jag förstår att ett bröllop kan vara jättestort och kännas väldigt viktigt, för mig gör det inte det. För mig är det mer som ett naturligt steg i livet, mer ett sätt att "säkra upp" rent juridiskt... men det beror säkert på att jag och sambon har varit ihop i 7 år och framförallt att vi redan sitter "fast" eftersom vi har två barn tillsammans. Jag tror att det där "rosa skimmret" försvinner i vardagskaoset för vår del.

    Ja du, många bäckar små heter det ju men framförallt för att vi bjuder drygt 90 personer där vi bjuder på trerätters med vin till samtliga rätter samt brudskål innan samt drink och snacks mellan kyrkan och festlokalen på en båt som vi har hyrt samt öppen bar på festen efter middagen. Där är de stora utgifterna helt klart, men vi skulle aldrig någonsin ta ett lån för vårt bröllop. Jag är snarare så att jag efter både bröllop och bröllopsresa fortfarande vill ha en buffert på tre månadslöner netto.

  • bobods
    glaca skrev 2010-05-27 08:31:43 följande:
    Bobods: Jag håller med dig, jag skulle inte heller ta lån för att bjuda till bröllop, man får rätta mun efter plånbok eller hur det nu är man säger. Jag tänkte inte på att visa upp sig när jag skrev "rosa skimmret" utan snarare att det faktiskt inte känns så där superspeciellt. Vi har samma inställning som er, att bjuda till en kul fest. Det tror jag att vi alla har. För min del skulle det inte kännas särskilt naturligt att ha en för "flott" fest, jag trivs inte i sådana sammanhang. Vi satsar i stället på "buggparty", det passar våra släkter bättre. ... och jag är livrädd för att jag inte ska tycka att det är kul.
    Vi ska inte heller ha en flott fest, det är valfri klädsel och fest i en hembygdsloge, bjuder på en enkel buffé och hemgjord tårta.

    Inte behöver du vara orolig för att det inte kommer bli kul! Det kommer bli FANTASTISKT!

  • Jenny Malmö

    Ansluter mig till tråden. Vi gifter oss 14 augusti! Längtar! =)


    bobods skrev 2010-05-26 18:08:49 följande:
    Jag tror faktiskt att det är vanligare med 100 tusen än 30 Vi har en budget på 85 och då räknas inte bröllopsresan med (ca 30.000 extra alltså). Ja, vad är det som kostar egentligen? Eftersom vi har en gästlista på 100 pers kostar bara buffén 20.000. Sen bjuder vi på alkohol till maten och en brudskål vid ankomst. Min klänning gick på några tusen och inbjudningskorten till 100 pers drar iväg också med papper och frimärken, för alla blommor räknar vi med 4000, vi köpte en skräddarsydd kostym till min m2b för 3500 osv osv osv...  Jag vet inte vad du menar med det "rosa skimret" men vårt bröllop handlar inte om att vi ska visa upp oss eller att vi har ett extra stort bröllop för att vi är nykära (har varit tillsammans i 5 år) utan vi vill helt enkelt bjuda alla på en riktig ordentlig fest! Jag tror att det är antalet gäster som gör den största delen av vår budget. Men som alltid slår jag ett slag för att man ska lägga budgeten där man har råd, inte ett öre mer. Skulle ALDRIG låna för ett bröllop, och det tror jag de allra flesta håller med om

    Det skulle kunna vara jag som skrivit det! Det kan lätt bli en hel del av det...Vi lade budgetet på 80 000 med en absolut budget på 100 000. 80 håller vi inte, men 100! Bröllopsresan är inte inräknad. 55 bjudna gäster. Vår kostnad steg dels pga att vi ville hålla oss inne i Malmö. Utanför hade vi kunnat hitta billigare. Sen så fixar lokalägaren (restaurang) all mat, dryck, dekorerar osv. Vi har dock en tanke om hur vi vill ha det och lägger till egna dekorationer. Det ska bli skönt att inte behöva tänka på något på bröllopsdagen utan bara låta det flyta på och njuta!


    Våra blommor går på drygt 5000 och då skippade vi blommor i kyrkan. Vår blomsterdekoratör är inte billig, men det kändes bara så rätt! 


     


    Det viktigaste att påpeka är det bobods sa "som alltid slår jag ett slag för att man ska lägga budgeten där man har råd, inte ett öre mer. Skulle ALDRIG låna för ett bröllop". Fira kärleken!

  • glaca

     


    bobods skrev 2010-05-28 14:54:47 följande:
    Vi ska inte heller ha en flott fest, det är valfri klädsel och fest i en hembygdsloge, bjuder på en enkel buffé och hemgjord tårta. Inte behöver du vara orolig för att det inte kommer bli kul! Det kommer bli FANTASTISKT!

    Så kör vi också.. Vi har en riktigt cool lokal dock... en båtklubb!

  • Liilly

    Jag ansluter mig också!


    Vi gifter oss den 8/8 och vi har precis kastat oss in i bröllopsplanerandet. Tanken var att vi skulle vänta till nästa år men eftersom vi planerar syskon känns det dumt att gifta sig när man har en liten. Vi vill ju åka på bröllopsresa själva.


     


    Skulle få låna restaurangen där jag jobbar då de har stängt på söndagar men nu är det lite tveksamt, ska få svar imorgon och jag är skit nervös. Imorgon ska vi prova klänning och köpa grejer inför bröllopet :)


     


    Åh vad jag är lycklig. Jag är som på rosa moln (som ni tidigare pratat om) Sen vi bestämde oss för att gifta oss i sommar har jag drömt om bröllop varje natt, flera gånger. Kan inte slå bort tankarna på bröllop och planerar och planerar. Idag har jag gjort vigselprogram (nästan klart men vi är inte helt säkra på mat ännu)


    Vi kommer ha 20 gäster och vår budget är 30 000 sen ska vi ju på bröllopsresa så småningom med men det är inte inräknat i budget.

Svar på tråden Augusti brudar 2010