Inlägg från: lyckan ler |Visa alla inlägg
  • lyckan ler

    Augusti brudar 2010

    Såg att det fanns en tråd tidigare, som blivit stängd. Så jag gör en ny, och hoppas att det dyker upp flera brudar att diskutera med!

    Kopierar in info från förra tråden:
    7 Augusti
    Trollmor 86
    Kickelina
    Lelay
    IdaEric
    Superstarfia

    14 Augusti
    Moi Mokulat
    E o D Tholin
    germanbride
    Mrs Kay

    21 Augusti
    Varmiz
    VanessaB
    HeRo

    28 Augusti
    cplusj
    lyckan ler

  • Svar på tråden Augusti brudar 2010
  • lyckan ler

    Vi har faktiskt precis bestämt att vi ska gifta oss öht i år, så vi har inte hunnit särskilt långt. Igår ringde jag och prel bokade ett kapell och på lördag el söndag ska vi titta på restaurangen som vi ev ska äta middag i. Vi kommer att ha ett väldigt litet och enkelt bröllop med 8 gäster + vi två. Vi har inte sett kapellet invändigt, så därför är det bara prel bokat. Det var enda tiden som fanns kvar, så jag knep den! Vi åker dit under påsken, när det är gudstjänst där och kollar hur den ser ut invändigt.

    Jag har börjat fundera på allt annat också, klänning, bukett, inbjudningar, håruppsättning, fotograf etc. Men inte bokat eller bestämt något. Skrev ut papperna från Skatteverket igår, så det är klart, om än lite tidigt.

    Var bor ni/gifter ni er någonstans? Vi bor utanför Helsingborg och gifter oss på en annan ort utanför Helsingborg.

  • lyckan ler

    Kul med fler brudar!

    bobods: shit, vad ni har gjort mycket!

    När ska man skicka ut inbjudan? Jag känner lite att eftersom vi bara ska ha 8 gäster, så känns det inte så pressat. De inbjudna är våra föräldrar, syskon m respektive och min farmor (som är den enda kvar i den generationen och som lite representerar min pappas sida eftersom han tyvärr inte längre finns i livet). Vet inte riktigt hur jag ska skriva på inbjudan till farmor. Hon har ju nära kontakt med sin dotter (dvs min faster, som inte blir bjuden) och kommer ju att prata med henne om detta och bli förvånad när faster inte är bjuden. Ska jag skriva nåt om vilka som är bjudna, så farmor vet?

  • lyckan ler

    bobods: ja, de övriga blivande gästerna vet ju om att det bara blir vi liksom. Men farmor pratar jag inte så mycket med, så jag kanske skriver nåt extra i hennes inbjudan.

    VB: du ska nog hinna ändå! Hur långt har du hunnit i förberedelserna då?

  • lyckan ler

    Men vad f-n?? Mitt långa inlägg bara försvann! Samma som för dig VB??

    Nåja, i korta drag här också då:
    Jag väljer att behålla mitt efternamn som mellannamn, eftersom det låter fel med mitt efternamn på min m2b. På så vis kan jag välja om jag vill använda mitt mellannamn eller bara mitt efternamn.

    Eftersom vi precis har bestämt att vi ska gifta oss, så känner jag att det bara snurrar i huvudet med alla beslut som ska tas, och jag vill boka och bestämma allt nu! Många planerar ju ett helt år i förväg, och allt det ska jag hinna med på fem månader! Men vi ska ju ha ett väldigt litet och enkelt bröllop, så det är ju inte fullt lika mycket att planera! Mycket kan ju dessutom vänta ett tag till faktiskt!

  • lyckan ler

    Nej, vi har inte skickat ut inbjudningar ännu. Vill kolla med våra tilltänkta vittnen först, så de inte är uppbokade på annat det datumet! Vill även kolla med mamma, så att datumet är ok för henne... Så då vet ju de flesta om vigseln innan vi skickar inbjudan! Men det gör väl inte så mycke.t

  • lyckan ler

    Härligt med fler augustibrudar!

    Vi har faktiskt ändrat datum, av lite olika anledningar. Så nu är det 14 aug som gäller. Har bokat vigselplats och vigselförrättare till en borgerlig vigsel. Har kontaktat en restaurang ang bröllopsmiddagen, men inget är bokat än.

    Har kommit på att vi får lite problem med efternamnet. Jag ska ta min mans efternman, men han skriver ett H på slutet, som inte finns i hans personbevis och därmed inte på några papper från stat och myndigheter, pass, legitimation osv. Han har alltid skrivit det så, och det gör även hans föräldrar och morföräldrar (som det kommer från). Men jag vill gärna att allt ska bli rätt, och att jag får ett namn som verkligen är min mans. Antingen får han sluta skriva H eller så får han ansöka hos PRV om en stavningsändring, vilket kostar 1800 kr! Verkligen ett dyrt H!!! Men det är nog enda alternativet. Det är redan klurigt när vi bokar resor. Lätt hänt att boka resan med ett H i namnet, och så står det utan H i passet = strul i incheckningen på flygplatsen... Hmmm...

  • lyckan ler

    Välkommen Skimmra! Blir det ett stort bröllop? Verkar som det där Optimalprint har blivit väldigt populärt. Har fått två inbjudningar sen årsskiftet som de gjort. Fina kort. Har tyvärr inga tips på valslåtar...

    Igår handlade jag material på Panduro till inbjudningskorten. Skulle köpa en stämpel också, med någon text som "inbjudan/bröllop/vi gifter oss" e.d. Men de hade inget sånt alls. Bara bilder och inte särskilt många stämplar. Blev väldigt besviken. Så istället hittade jag en på nätet när jag kom hem, som jag beställde. Men jag köpte iaf papper och kuvert på Panduro, så ikväll ska jag börja pyssla. Kul!

  • lyckan ler

    Ja, tiden går väldigt fort och den stora dagen närmar sig med stormsteg!

    Jag har gjort våra fem inbjudningskort klara nu och påbörjar nog utdelningen den kommande veckan. Äntligen behöver vi inte smussla och vara hemliga längre! Idag var i smyckesbutiken och tittade lite på ringar. Har en hel del gammalt guld som jag vill byta in, så vi frågade lite om det också. Ett litet steg närmre för varje sak vi kan pricka av på göra-listan!

Svar på tråden Augusti brudar 2010