• _koko_

    Vi fortsätter blanda och ge

    Det värsta med att vara mjölkfri just nu, menar jag.

  • _koko_

    BS - Ja, just nu känns det väldigt lyxigt faktiskt, jag kommer komma hemifrån framöver!! Och kan det inte vara något positivt förresten att Astrid blir lugn hos pappa eller din mamma, då får du ju en chans att vila lite?

    Hej snaily!! Skönt att du mår bättre nu, har saknat dig!

    *vinkvink till vickan*

    snorkis - GRATTIS till jobbet! Kul med ett sånt erkännande! RUL på min födelsedag antecknas.

    EA - Grattis i förskott! Och helt unikt att ni har så mycket gemensamt!!

    BS igen - Pelargoner är ju jättefina! Jag har precis beställt knölar (dahlior bla) och har tänkt att jag äntligen ska få lite fina krukor på altanen (de senaste åren har min mamma kommit förbi med en kruka varje sommar, pinsamt, jag vet!!). PB, jag beställde från odla.nu, är det dumt eller ok kvalité (om du vet)? Vilken temperatur är förresten bäst för att övervintra knölar/pelargoner/etc?

    Och vet ni, jag fick med mig två burkar kakor hem från mina föräldrar ikväll, varav en med.... KOKOSTOPPAR!!!

  • _koko_

    Den förvirrar mig också kan jag säga.

    Äpplet var fö från min trädgård förrförra hösten. En helt fantastisk höstdag så det var inte svårt att ta vackra bilder.

    Har jag berättat om vår luktjakt när vi kom hem från semestern förresten? Nä, det har jag nog inte.

    Det luktade analsäcksäckel (kattägare borde veta vad jag menar) i soffan när vi kom hem. Jag tvättade hela soffan men lukten försvann inte. Kom fram till att det var mattan som luktade. Vi tog ut den och när vi kom in stod conny med en väldigt platt MUS i handen... Den låg alltså död under mattan och luktade. UÄCK!
    Tvätta tvätta tvätta (mattan ligger fortfarande under snön på altanen...), lägga ut en annan matta (som fortfarande låg i påsen från kemtvätten) och då försvann lukten.

    Men sen började det lukta kattlåda. Vi sniffade och sniffade utan att hitta ursprunget. Flyttade till slut soffan och där under låg en... NÄBBMUS död och luktade... UÄCK igen!!

    Talanglös katt som gömmer sina byten och sen glömmer bort dem.

  • _koko_

    Nu håller batteriet på datorn att ta slut och jag ligger i sängen och orkar inte gå ut i vardagsrummet och hämta sladden, så det får bli godnatt från mig.

    på er!

    snaily - Ja, jag undrar om min mamma är smygläsare?

  • _koko_

    PB -
    Tycker också det verkar riskfyllt att köpa plantor över nätet, men som du säger knölar (skrev knälor först???) och lökar borde ju vara ok så länge inte paketet lämnas utomhus av posten någonstans. Fast de ska inte levereras förrän i mars, så då kanske det inte ens är kallt.
    Alternativen (till nästa vinter) för vinterförvaring hos mig är matkällaren (bara några plusgrader och mörk) eller garaget (ljust och ca 15 grader), torrt på båda ställena. Låter som att matkällaren är bästa alternativet då?

    Parnassia/snorkis - Kul att ni har testat dem och är nöjda! Jag har haft deras nyhetsbrev i flera år, men aldrig slagit till på något. Det ska bli spännande, tänkte att jag borde ha tid att fixa i ordning fina krukor i rätt tid nu när jag är föräldraledig.

    I rabatterna är det förstås perenner, där orkar jag inte heller hålla på, men vi har en jättestor altan numera och där vill jag ha stora krukor med massor av blommor. Där kan jag ju inte ha perenner, och då känns knölar/lökar bättre och enklare än ettåriga växter. Förhoppningen är ju att jag ska komma ihåg att ta upp dem i tid och då slippa köpa nytt varje år.

    PB igen - Usch, sånt som jag inte klarar av att tänka på. I januari i fjol dog min farmor, den sista ur den generationen för mig, så nu står mina föräldrar på tur (om inte något onämnbart hemskt händer förstås). Vi har dessutom cancer härjandes just nu hos en ganska närstående till oss, stoppar helt klart huvudet i sanden!

    BS - Ja, vi har kattlucka, vilket är skönt för att man slipper släppa ut och in dem, men inte så skönt vid såna här tillfällen. Fast det har aldrig hänt förut, de brukar alltid lägga bytena på display... Det är väl det enda positiva med att förra katten försvann: hon tog inte bara in möss, utan fåglar (vi snackar skator!!), och RÅTTOR!!! En liten katt på typ 3-4 kilo...
    Vad lustigt med dina föräldrars katt förresten! Vilket "gulligt" beteende ändå (men synd om musen såklart).

    Parnassia - Skönt att ha maken hemma igen! Buffé hade ett recept på en tårta för några år sedan med lemon curd. Tårtan är FANTASTISK, ska se om jag hittar receptet på nätet.

    Välkommen hem herr muggles också! Humpabumpa?

    Tinga - Skönt att få sova ut någon gång! Jag är så programmerad så jag vaknar runt 8 ändå, men det är ju skönt att få skrota omkring, äta lång frukost och sånt iaf. Men SKIT att det inte kan plana ut för er någon gång! Hoppas att dalarna blir grundare snart iaf...

    vickan - fiskgratängen lät jättegod! *sparar*

    Vår kalkonmiddag igår blev precis lika lyckad som i fjol, åh vad gott det är!! Vi serverade den med rödkål, brysselkål, mos på sötpotatis och vanlig potatis (blandat) och sherrysås. Kantarellmacka till förrätt och kakor till kaffet.
    Men det höll på att gå snett, för conny sov inte på hela dagen, och lillebror sov 2*30 minuter ungefär, dvs vi hade inte så mycket tid till förberedelserna som vi hade räknat med...

    Conny verkar ha drabbats av något för han är supergnällig. Han har gnällt på ont i munnen, så vi trodde höstblåsor, men idag har han ätit apelsin, och det borde ju gör JÄTTEont om man har blåsor i munnen! Får väl se hur det utvecklas.

    Är glad att vi inte såg melodifestivalen igår utan reprisen idag, för vilket skräp! Gillade dolphs framträdande och tycker Salem är bra, men det var ju inget schlager över det.
    ...Nu måste jag rädda skrikig lillebror!!

  • _koko_

    parnassia - Ja, det här är det! Förut gick det inte att hitta där, vad bra att de lagt ut det nu!!
    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=582369

    Ååååh, dreglar... Men det måste vara färska bär tycker jag (andra än jordgubbar funkar nog men det har jag inte testat), så det kanske är svårt att göra den tårtan just nu.

    PB - Ja, jag har funderat på det där att isolera krukor eftersom vi även har en inglasad balkong (som vi övervintrar ett olivträd på, men den här vintern var vi tvungen att ta in det några veckor eftersom det blev så himla kallt ute, trädet klarar "bara" ner till -10 och balkongen är inte isolerad), men vet inte riktigt hur jag ska göra. Och, hehe, vi har i praktiken två garage eftersom vi byggde nytt i anslutning till det gamla förrförra året. Det gamla används till diverse förvaring eftersom vi byggt bort alla annan sån i huset.

    vickan - Vet precis hur jobbigt det är med lock för öronen, jag får av någon dum anledning det ofta när jag tränar, skitirriterande!!!

  • _koko_

    porchez - Beklagar sorgen!!

    vickan - Även min första förlossning startade med utrensning. Dålig i magen hela måndagen, Conny är född på onsdagen (5 dagar före BF).

    Åh, det är mycket gnäll hemma hos oss just nu, både sambon och jag är helt utpumpade. Conny vill inte somna, lillebror vill inte somna, varje gång är en kamp. Så har det varit sedan vi kom hem från semestern, gissar att det är rutiner som inte är på plats igen ordentligt. Lillebror sover iaf fortsatt bra på nätterna, halleluja!

    Därför är det bäst att jag försöker komma i säng nu och inte hänger här hela kvällen. Kram på er!

  • _koko_

    cicci - Conny åt ju inget alls i princip (utom gröt och ersättning) förrän han kunde äta själv, ratade ju all sorts barnmat med eller utan bitar i. Jag tror att vi trugade för mycket så att han fick dåliga associationer, men det har jag egentligen inga belägg för. Hoppas det är tänder som spökar och att alvedongnugg hjälper! Önskar er en toppenresa till Dubai helt utan barn- eller andra bekymmer!

    BS - Vet ju hur jag kände för lillebror när jag gjorde allt för honom och han ändå inte var nöjd, så jag kan tänka mig att din man är oerhört frustrerad och ledsen!

    Telis - För lillebror var ju tricket att utesluta mjölk, men det gjorde jag ju inte förrän han var närmare 2 månader (och skrek), innan dess var det semperdroppar, minifom och magmassage i parti och minut. Jag var jättenära att beställa windi (tack igen vänner!), att jag inte gjorde det direkt berodde på att jag tyckte den var rätt dyr.

    snaily - Vad oerhört hurtigt av dig! Tycker du helt klart har gjort rätt för soffmys med korven!

    vickan - Så härligt att ha så engagerade föräldrar (när det inte går överstyr åt ena eller andra håller)! Synd att de bor så långt borta som sagt. Men vem vet, de vi köpte huset av sålde för att hon blivit mormor och ville bo närmare (första) barnbarnet!

    Gillar också ivf-tshirt-idén!

    Shit, nenne, redan v15!! Tiden går verkligen fort!

    Tinga - Tänkte också på att lägga flingorna vid sidan om, och plockmat. Conny fick gå på yoghurt-avgiftning när vi kom hem från semestern (farfar äter och bjuder gärna fruktyoghurt, vilket för mig nästan är som godis), så nu äter han återigen a-fil med russin eller fruktpuré (eller bara fil), men ser han en liten yoghurt-burk blir det ett väldans hallå efter "yojurt"!
    Jag tycker annars som muggles, onödigt att erbjuda något de inte frågar efter. Vill han ha sylt på pannkakorna får han det, men om han är lika nöjd med fruktpuré får han hellre det.

    Är skittrött men kan inte gå och lägga mig, conny och sambon är på akuten. Han trillade i vår fåtölj ikväll och höll sig för handen lite efteråt, men grät inte ens. För en timme sedan vaknade han jätteledsen och jag märkte efter en stund att han inte ens ville röra handen. Det var inte synligt svullet, men han hade ju uppenbart ONT. Det kändes dessutom som att det blev värre ganska snabbt, trots alvedon (som nog dock inte hann kicka in på den korta stund vi väntade...), så vi tog snabbt ett beslut (efter samtal med vårdguiden som tyckte vi kunde avvakta till i morgon om han kunde sova men annars åka in nu) och nu är det bara att hålla tummarna för att de slipper vänta hela natten. Jag borde förstås försöka sova eftersom man inte vet hur mycket det blir av den varan senare i natt, men hur kopplar man bort det här så mycket att det går att somna??
    När jag hämtade på dagis hade han ett litet sår på läppen och nu ikväll pratade han om någon trappa, men det gick inte att förstå om han menade att han har trillat i en trappa tidigare idag... Får fråga dagis i morgon.

    Åh, nu ringde sambon och de är redan på väg hem! Ingen röntgen, de hade känt och klämt och inte tyckt att något verkade brutet (alvedonet hade nog kickat in, för sambon sa att han inte hade reagerat lika illa som hemma), i stället får vi åka in i morgon igen om det blir värre. Han har fått starkare smärtstillande och även smärtstillande med sig hem. Jätteskönt! Så nu ska jag borsta tänderna och krama min lille kille hårt och länge när han kommer hem. Men akta lilla handen...

  • _koko_

    Vill bara uppdatera lite snabbt, conny hade inte alls lika ont i morse, så det verkar lugnt. Han har dock löjligt hög smärttröskel han också, har inte tid att gråta liksom. Tack för era historier, PB, sweet och muffin, det var faktiskt skönt att läsa!

    sweet - Kram!

    MSW - Skönt att det verkar funka bra med dagis!

    start - Tycker nog också att det borde brutit ut vid det här laget, men jag har iofs ingen erfarenhet av kräksjukan... Vanliga magsjukor kommer ju ofta helt utan förvarning tycker jag.

    Sambon har lämnat bilen på piffning och jag har lämnat på dagis och tagit en lång promenad med en granne, skönt! Nu ska jag bara ta det lugnt, gosa med lillebror och försöka sova en sväng.

  • _koko_

    Sen vill jag säga förlåt till Tinga, det var inte meningen att klumpa ihop allt jag skrev om yoghurt igårkväll i det jag riktade till dig. Ser väldigt okänsligt ut nu när jag läser det.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge