• _koko_

    Vi fortsätter blanda och ge

    *hämtar några kokostoppar i stället*

  • _koko_

    God morgon i tråden!

    Tack för sömnen snaily, den kan jag behöva!! Inatt åt lillebror minst varannan timme, inte vidare kul även om jag numera kan liggamma. Fast jag tänkte på det vid frukosten i morse att det gör inte så jäkla mycket nu när han är en sån solstråle på dagarna, då glömmer jag nästan att jag är trött.

    Björn Ferry visste jag inte ens vem det var, men nu vet jag. Förvånar mig själv lite, för jag är trots allt lite sportintresserad när det kommer till såhär stora evenemang, men jag har noll koll på os i år (förutom de bilder en kompis som jobbar med produktionen lägger upp på FB ).

    *HEJA VICKAN*

    tinga - Grattis till skofynd! Jag fyndade också häromveckan (tror jag skrev om det här) på vincent, två par vårskor för 300kr totalt! Storlek 26 fick jag köpa (motsvarar 25 i andra skor), de ser enorma ut men jag litar verkligen på tjejen som har butiken. De ena paret är ganska rejäla så de tänkte jag han kan ha med raggsockar i början när det fortfarande är lite kallt.

    sweet - Får man inte pinkeye just av att snorbakterier letar sig upp i ögat? Om det nu är samma som ögoninfektion som de kallar det här, men jag är rätt säker. Hoppas det inte är det hon drabbats av hur som helst (på mina killar var det ingen tvekan, en massa gult var som klibbade ihop ögonfransarna), för det är ju jättejobbigt att ha ett i övrigt friskt barn hemma om man är dålig själv!! Krya-på-dig-kram!

    Kram till snorkis också! För mig försvann huvudvärken under graviditeten precis som för telis, men den har faktiskt inte kommit tillbaka för mig, så jag tror på stress och jobb som utlösande faktor i mitt fall.
    Telis - Dricker du tillräckligt med vatten? Man behöver JÄTTEMYCKET vatten när man ammar! Mycket mer än i vanliga fall. Upplever jag iaf.

    Nu håller lillebror på att somna i babysittern vilket jag inte vill, bäst jag plockar upp honom (så vi kan somna båda två i soffan)!

  • _koko_

    lappis - Glömde tala om vad vaselinet var till för, inboxar!

    Grym ramsa, PB! Heja vickan!

    vänner - Antecknar speltipset, tack!

    porchez - Trist att soffan inte fick plats, för som sagt: men rätt kuddar etc hade det säkert blivit jättefint.

    AM - Jag har till och med sovit i den! Tycker den var väldigt stabil. Vi ska bara mäta en gång till så den får plats, sen beställer vi, så om du inte har bråttom kan du ju komma hit och klämma lite när vi fått vår.

    BS - Har inte heller jag hört ramsan.

    Jag är också ett fan av näsfrida, fast den här gången FICK vi en annan snorsug i en av babybagarna man får på (vissa) bb, och den gillar jag ännu bättre (den är mjuk och lite smalare den delen man stoppar i näsborren). Men där köper man till engångsgrejjer som är jättedyra, så det faller lite på det. Otribaby heter den.

    snaily - Kallelsen till cellprovtagning gäller ju i ett år, men det är kanske bättre att göra det under nedreglering än när man är gravid? Jag fick en när Lillebror var nyfödd, måste ta tag i det snart.

    oms - Hej! Och vad JÄTTEjobbigt med dottern!! Hoppas ni kan få bra stöd och hjälp från läkarna.

    liten - Jag kikade ju på iCandy Pear i somras, då hade den precis kommit till sverige och det var svårt att hitta några omdömen. På internationella sajter hittade jag dock både positivt och negativt, de verkade ha haft rätt mycket produktionsproblem. Det är en skitdyr vagn i sverige och gick iaf då inte att beställa på nätet från t ex england där den är mycket billigare. Jag gillar verkligen idén att kunna bygga om vagnen efter det behov man har just då, vi tyckte dock att kvalité kontra pris var ett för stort frågetecken för att slå till.

  • _koko_

    Fråga till alla lite mer erfarna barnfilmstittare:
    Jag efterlyser någon barnfilm som visar lite bra pappa-barn-relationer!! Conny har tittat en del på puhs film om heffaklumpen på sistone, och han har för första gången i sitt liv blivit mammig!! Tittar man på filmen ser man ju hur oerhört viktig mamma är för ru och klumpen, och det verkar ha gjort avtryck på conny.
    Därför skulle jag vilja väga upp med lite PAPPA, för just nu är det nästan synd om pappa här hemma...

    Tips någon?

  • _koko_

    Herregud, vilket väder!! Skittrist att du inte kom iväg ore!!

    Vickan - Grattis igen, håller med om att det är en riktig sötnos i galleriet! Skönt att det verkar rulla på, och "välkommen hem" i morgon.

    Jag håller på att tina julskinka, ska göra pasta med skinksås till middag. Vi fick ställa in ett helt julbord i julas pga försenade flyg och annat, så vi fryste in en hel skinka i bitar, hellre än att föräta sig på skinkmackor (vi hade nämligen en hel skinka till till julafton...).

    AM - Nu har vi beställt sängen, men tyvärr kommer den inte förrän om en månad!

    nenne - Har inte heller lyckats fått genomskinligt embossingpulver att bli genomskinligt, så jag kan inte komma med några tips. Brukar därför köra genomskinlig stämpel och färgat pulver alternativt färg på båda. Men OJ vad länge sedan det var jag gjorde något sådant... Vi har fått iväg ETT tackkort sedan lillebror föddes... Usch, vad pinsamt...

    Liten - Krya på er, låter riktigt eländigt!!

    PB - Skottning är definitivt styrketräning! Om man inte menar sopa trappan förstås.

    Fladder till nenne och blivande fru muffins!

    I morse drack jag förresten ett halvt glas mjölk, väntar på (helst utebliven) reaktion!!!

    Fortsätter puss å kram-kedjan!

  • _koko_

    Hinner inte skriva mer just nu (melodifestivalen!) än tipsa AM:

    www.clasohlson.se/Product/Product.aspx

    Den har jag (eller typ, min har några år på nacken), hårtork tror jag inte funkar så bra, den blåser (nog) bort allt...
    Men det är lätt att hålla för nära / för länge, man får prova sig fram.

  • _koko_

    Ååååh, vickan, helt galet att öppna sig så fort efter att inget hänt på så lång tid, rena ketchupeffekten!!! Stort grattis igen och verkligen fint namn ni valt!
    Har för inget att tillägga till de tips du redan fått.

    liten - Conny har kunnat ta sig ur spjälsängen ända sedan han började på dagis i höstas (vi tänkte det var lika bra att testa då, kan han sova på en madrass på golvet på dagis borde han kunna sova "fritt" hemma), genom att vi sänkte ena sidan och ställde en pall brevid, och det gick förvånansvärt smärtfritt att vänja honom vid det faktiskt! Visst kan det bli en ny omgång när han får en helt vanlig säng, men det tar vi då isf.

    fruL - Härligt att höra att allt är bra med dig.

    muffinstönt - Såhär i den "digitala tidsåldern" tycker jag det är EXTRA kul att få ett pappersvykort, mer sånt! Och därför försöker jag skicka också, men som sagt, sedan lillebror föddes har det varit tunnsått med sånt.

    telis - Conny ratade också snabbt bröstet när vi introducerade flaska, lite sorgligt men vad ska man göra. Tyckte ore skrev jättebra (och inte alls konstigt som du själv tyckte), att så länge det inte är mer jobbigt än positivt ska du ju fortsätta pumpa. Det viktiga är att du själv känner att du gör det DU tycker känns bäst! MEN, *hur ska jag uttrycka mig...?* du får inte heller ha några skuldkänslor när du väl väljer att sluta, det viktigaste för Televinken är ju att han har en mamma som orkar ta hand om honom, inte att han får bröstmjölk i X månader (minns hur muggles och kängu kämpade...)!!! Kram!

    PB - 30 LITER!!! My god, det är ju helt galet mycket! Vet precis vad du menar med kött i ugn. Vi gör iofs det rätt ofta (senast idag ), men jag säger varje gång ändå att det här är grejjen! Det blir så saftigt och mört och perfekt varje gång! Idag blev det entrecote med ugnsrostad potatis och morötter, rödvinssås och lohmanders bearnaisesås samt vitlöksstekta haricot vert. Mums!

    Vet ni? Lillebror har inte reagerat ALLS på mjölken jag drack igår!!! Han har pruttat mer än vanligt, min teori är att han fortfarande blir gasig av mjölk, men att han kan hantera det själv nu utan att få ont i magen, dvs att gaserna kommer ut av sig själva. Skit samma, det viktiga är att jag har druckit mjölk och HAN ÄR GLAD ÄNDÅ!!! Vågar inte slå till på någon jättefrossa ännu, men tänker börja äta ost på mackan iaf.
    Åååååh, det är så obeskrivligt skönt så ni anar inte!!! Det här är samma kille som skrek som en stucken gris i 3 dagar när jag hade tagit TVÅ TUGGOR leverpastej för några månader sedan...

    Då ska vi se vad ni hunnit skriva medan jag författade det där...?

  • _koko_

    Testar just nu lindts roasted almond och är mycket positivt överraskad! Jag är ju annars inget fan av lindt-choklad, men den här var god på riktigt!

  • _koko_

    OH, tack för tipsen på barnfilmer förresten! Sitter med fingret på "beställ"-knappen på ginza men vågar inte trycka... La in räkningarna idag, och den här månaden blev det nätta 25000, så vi borde nog införa shoppingstopp även vi...

    MEN, mitt vin är slut?! Hur gick det till???

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge