Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Nej du, inte längst i tråden gumman.

    Jag och min sambo körde oskyddat från att vi blev ihop på allvar och observera att det trots nyförälskelse och MYCKET aktvt sexliv ändå tog ett helt år innan jag blev gravid.

    Det är därför jag med en åsnas envishet försöker lugna alla dem som blir halvhysteriska när de tycker de har kämpat och försökt så läge så länge och bara misslyckas.
    Jag tycker helt ärligt att man får ge sig det där normala året och försöka inse att det inte är alls konstigt eller ovanligt om det till och med tar längre tid än så.

    Åh vad jag kan sakna hur jag tog det hela då. Nämligen helt med jämnmod och utan några besvikelser elelr funderingar. Faktiskt.
    Jag räknade inte, nojjade inte, läste inget om infertilitet och hjälpmetoder, kissadealdrig på stickor och hade ingen aning om ÄL eller VUL eller NÅ´T. Jag bar konstaterade att vi inte hade preventivmedel och att det då kan bli barn.

    Fy vad harmoniskt och balanserat det var!

    *noterar att jag idag är på dag 24, har grav PMS och på allvar misströstar inför barnchanserna*


    Snorkfröken77 skrev 2010-01-29 23:02:18 följande:
    Muggles - Skit med tant! Men du, måla inte fan på väggen än, jag är ju lite yngre än dig (tror jag?) och det tog ändå 9 försök för oss (längst i tråden förutom Freijis???) så det är inte kört än! *kraaaaaaaaaaaaaam*Vickan - Hoppas BM bara var förvirrad och att trollet ligger som det ska Sweet - Jätteintressant info, som Vickan skrev när man läser det är det ju rätt självklart egentligen att de inte borde vara riskfritt. Ska notera detta mentalt och kommer inte gå med på någon vändning om det blir aktuellt, då får det hellre bli snitt.
  • passionsblomman

    Ja jag HAR faktiskt ärligt talat ingen bild på mig själv att skicka, så det får vänta tills jag har en.


    muggles skrev 2010-01-30 13:20:57 följande:
    smint: kul med nytt hus!PB: hur var det - hade du valt bort att vara med i galleriet eller? Jag förstår att du misströstar, men vi får kanske peppa varandra? Jag har flera bekanta (alltså förutom i tråden) som lyckats via ivf, så det finns nog chanser.
  • passionsblomman

    Stuvad mackisar är en favoriträtt i huset så det blir det rätt ofta. Sonen älsar det och jag med för den delen. Fast jag vill hellre ha hemjgrda köttbullar än falukorv.

    Pricken på baksidan Nenne?

  • passionsblomman

    Jag tycker det låter som att ni visst lagade mat!

    Jag har gjort potatisplättar på överbliven potatis och stekt rökt fläsk till Rårörda lingon i mängd, sisådärja, avancerad och lyxig lördagsmiddag på tu man hand med sonen.


    nennesjuttioåtta skrev 2010-01-30 19:36:34 följande:
    nej, nu ska jag värma resterna från igår! Det blev inte kyckling med cashewnötter, det blir i morgon istället. vi gjorde en gammal klassiker: keso, grillad kyckling, tacosås och champignoner i en röra, rulla in i tortillas och gratinera med ost i ugnen. Vi orkade inte laga mat igår så då är det bra att ha några snabbrätter i bakfickan.
  • passionsblomman

    Mugglan, just för att du ÄR 39 så fattar de väl för tusan att du inte har all tid i världen att vara lugn och cool och vänta och se!
    Det är väl absolut en bra idé med undersökning och att få närmare koll på läget för just dig och dina förutsättningar!
    Håller helt med Tinga i rådet om Pergo också.

    Vad gäller uppfarten skulle jag köpa en hink med sådant där salt som tinar bort isen. Det finns på macken tex.

    Lilla Snigel, BRA att känslorna kommer ikapp! UT med tårarna bara! Det hjälper!

    Koko, *världens största kram!* FY vad jobbigt!

    Sweet, jag hopp-as verkligen att du struntat i alla dina hopp-alternativ!
    Tycker det låter som att du närmar dig ett annat jobb så smånigom. Kanske i Karibien?

    Vickan, visst ÄR det jobbigt med en hjärna utan off-knapp sådär på nätterna! Men det är klart, det ska in i den att det faktiskt tänker komma en alldeles riktig bebis snart. Det är ju ingen småsak precis att omfatta med förståndet.

    Ore, vad kul att dopet gick så bra! Jag glömde kommentera dina blomarr- det lät jättefint!

    Hmm... vad var det mer jag tänkte på...........................

    *funderar och postar så länge*

  • passionsblomman

    Nejmen Vickan! TÄNK om du faktiskt får en liten kille på exakt samma dag som jag fick min lilla pojk för precis nio år sedan! För 17/2 stämmer väl att du är beräknad till?

    Mugglan, när jag väl ringde mitt försynta samtal och undrade ifall man kanske skulle komma på en undersökning, så tog det ju en väldans fart och artt det var bråttom bråttom var liksom ganska uppenbart att alla tyckte. jag blev helt paff!
    Nu hade jag ju iofs berättat att vi velat ha syskon i många år, me ändå! INGEN har haft attityden att "vi har ju ett så ta det lugnt och ha tålamod"

  • passionsblomman

    Ta du och ring F-kassan. När jag begärt dagar har jag på nätet klickat i vilket barn det gäller och eftersom ditt troll inte kommit än vet jag inte hur man då klickar sig fram. Men du kan begära f-ledighet från och med nu och hur du vill framöver precis när du vill.


    viktualia skrev 2010-02-01 21:31:24 följande:
    Kära experter - jag tror snart att jag utmärker mig för att göra allt sist hela tiden.. typ shoppa vagn, börja äta lergigan osv....nu är i alla fall spjälsängen på plats - så det kanske fick passera som "icke sist"..en sak som jag börjat grubbla över är dock föräldrapenningen - när borde jag ge mig på att söka sånt? Tänker vara föräldrarledig från och med tisdag nästa vecka om inget oförutsett händer.
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge