• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Ore

    Oooj, vad radbrytningarna blev konstiga nu...


    Hmm, känner mig litet disträ. Lillkillen har sovit i säkert 3 timmar. Jag har hunnit ladda över bilder till datorn och sortera dem, städa badrum hall och kök samt läsa ikapp här... Lovely, men han borde vara hungrig nu...! (tycker bl.a. mina tuttar)

  • Ore

    Har förresten ätit en grön ärtsoppa med chili cremefraiche i, den var jättegod

  • Ore

    Fönstertvättning ja, huga... Måste planeras in hyfsat snart. För att ge mig själv litet deadline på lägenhetsfixandet så ska jag ha massa folk på besök här om knappt två veckor (föräldragruppen). Så nu måste jag städa {#lang_emotions_sunny}

  • viktualia

    PB - det Ore la i inlägg 11710 var alltså receptet från min första länk...


    Ego - har just gjort en ny matupptäckt... Köpte dumplings på affärn - inte så gott om den typen av mat här i hålan och jag hade inte testat det innan. Inser att det kan smaka ljuvligt om det är lagat med omsorg, men även färdig och fryst version var riktigt gott! Mums!


    Tvätta fönster - ehum.. eftersom maken håller på att byta några av våra så ingår liksom tvätt i monteringsprojektet.. men resten..  hm.. man borde väl... hm...

  • snaily

    Halloj


    Maken har förklarat för mig att 40 kubik ved är sjukt mycket, så även 25. Puh! Hoppas det går bra för er i vedtagen!


    AM
    Kvällens meny lät sjukt god! Oavsett vilken sorts ärtsoppa det är.


    Lappis - ha så kul på Bounce!


    Ore
    Och om knappt tre veckor (!) kommer vi om vi fortfarande får, fast behöver ju inte nödvändigtvis ses hemma hos er förstås.
    GRATTIS till nytt syskonbarn förresten!


    Tvätta fönster? Hmm... *stoppar huvudet i sanden* Skulle verkligen behövas, men just den här helgen känns projekt bara vanlig städning (jag) och däckbyte (maken) alldeles fullt tillräckligt. Man hinner inte så mycket när man sover bort halva dagarna, nästan. Somnade efter lunch idag och sov som en klubbad säl i minst en timme, vaknade och visste inte var jag var, vad klockan var eller nånting. Helt slut. Och sen var vi ju tvungna att fika, viktigt, och nu sitter jag här. På förmiddagen gick vi en härlig promenad, premiär för i år på "naturstigen" som är en riktigt fin skogsrunda med porlande bäckar överallt och strålande utsikt från högsta punkten. Fortfarande mycket snö kvar där så oj vad blött det kommer vara om några veckor.


    En helt annan fundering - varför läser jag överallt att det är så bra och gynnsamt att må illa under graviditeten och att det t o m innebär en lägre missfallsrisk? Blir irriterad över såna påståenden när de inte förklaras ordentligt, helst på ett väldigt ingående medicinskt och molekylärbiologiskt plan
    Jag mår nämligen fortfarande inte illa, har inbillat mig något väldigt svagt övergående ibland bara men det är inte oftare än några gånger i veckan.


     

  • BrudSommar2006

    Snigeln, jag tycker att du ska vara glad att du inte mår illa, jag tror att det där är en myt bara!

  • snaily

    BS
    Jag hoppas verkligen det är en myt! Det måste ju kunna vara så att olika personer är olika känsliga för hormonförändringar?! I alla fall är det ju så med hormonerna man tar inför en IVF; en del mår ju jättedåligt medan jag själv knappt kände av dem (förutom att jag blev svullen och öm i magen).

  • Fru FruLLan

    hej tjejer
    har inte tid att läsa ikapp eller så.
    Maken kommer nu med sushi.

    Ville bara skicka en puss och säga att jag saknat er alla. I stressmoln och vilkanmoln. KOm hem igår från egypten och har inte haft det molnigt alls

    Hoppas allt är bra med alla och ser fgram emot att läsa ikapp och bli uppdaterad.

    Snaily förresten
    har inte mått illa en SEKUND totalt under mina två graviditeter och har två friska killar... så
     man behöver ju inta alls må illa. Njut av att du inte gör det.

    PUSS

  • passionsblomman

    Ore, tack för inklippning av receptet! *sparar* Jag älskar vanlig ärtsoppa, och tycker säkert om den där gröna med.

    Snaily, jaaaa, det var mycket ved de kom med...det syns knappt någon skillnad på det lilla vi än så länge staplat. Fast vi ledsnade efter ett tag och åkte och käkade på samma restaurang som sist.  Men vi vet ju vad vi ägnar oss åt imorgon...och säker dagen därpå med.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge