• Flygande taxen

    Rockbröllop

    Har märkt att det finns en massa trådar med olika "temabröllop". Så därför tänkte jag försiktigt försöka starta en "tema: rock"-tråd

    Hängde lite i Alternativa bröllop-tråden tidigare, men tycker att en rock-tråd hade passat bättre för mig.

    Nån annan som ska ha bröllopsfest i tema rock/goth/svart-rött/metal el.likn?

    Kanske vi kan byta lite idéer och fundera lite här?

  • Svar på tråden Rockbröllop
  • OLW

    Jag hoppar också in här :)
    var och köpte min klänning idag... Har varit på nätet och kollat massa klänningar och hittat en som jag verkligen tyckte om. Den fanns otroligt nog i min stad :)
    Så jag gick dit idag med barn och barnvakt (som tur var) och provade den lite snabbt. Lite tajt om magen men annars satt den perfekt :D Måste träna lite, men vi ska ju inte gifta oss förrän den 3 juli så jag har ju lite tid på mig :)

    Får se om jag lyckas få in bilden i mitt galleri... Gör jag det så meddelas det här :)

    Förresten; får man kopiera in bilder i galleriet hur som helst?

  • Stjärnstopp

    vi ska ha lite rocktema på vårt bröllop oxå!
    är på jakt efter en snygg och enkel svartvit klänning, har ni tips?

  • Junibruden 2010

    Tjoho sköna rockbrudar.

    Vad kul att se att så många vill ha rocktema på sina bröllop =)
    Trodde att jag var ensam om det. Det verkar vara många som har liknande ideer och färger.
    Själv har jag hittat min klänning som är svart och vit, mina tärnor ska ha svarta klänningar och min bukett kommer vara vit, röd och svart (om det går). Någon som har nån ide om hur man kan få svarta blommor. Går dom att färga?

  • MJS

    Hej alla glada rockers!
    Kul att läsa om alla era idéer och se era fina klänningar. Gillade din skarpt, December 2009!
    Jag har köpt en vit klänning med svarta brodyrer och släp, och ska ha slöja och tiara till den. Mörkröda rosor. Våra färger går i svart, vitt och blodrött. Bild finns på klänningen inne hos mig om någon vill se.
    Min äldsta dotter blir tre och ska vara näbb tillsammans med sin kusin som är lika gammal, har tänkt mig att de ska ha blodröda klänningar, men inte hittat några än...

    Sen så har jag tänkt dekorera borden med vita dukar och svarta löpare. Svart, brett tyllband ska jag knyta runt servetterna och fästa ett ståltrådshjärta i. Eventuellt cellofanstrutar med kärlekste i som favours, men min sambo gillar inte helt den idéen. Ljusstakar i silver på bordet, samt strödda akryldiamanter på löparna.

    Tårtan ska vara svart trevånings med riktiga rosor mellan våningarna.

    Hade gärna slängt in lite dödskallar i dekorationen också, men vet inte riktigt hur...... Nån som har idéer?

    Junibruden 2010: Visst går blommor att färga. Min kusin hade blåfärgade färgade rosor på sitt bröllop.

  • Flygande taxen

    Oj vad kul med så många nya rockbrudar

    Stjärnstopp: Tattoo82 och December 2009 har bilder på svartvita klänningar i sina gallerier, om jag minns rätt!
    Annars tror jag det är en bra idé att söka efter klänningar i "vanliga" festkläds-affärer, alltså inte i brudklänningsbutiker, om man vill ha en lite annorlunda klänning. Tror det kan avra extra bra att passa på under höstrean och senare under julrean. Speciellt efter jul brukar det finnas många finare festklänningar i mörkare tyger.

    Junibruden 2010: Man kan färga blommorna endera genom att sätta karamellfärg i vattnnet i blomvasen, eller så sprayas blommorna. Vet inte dock ifall sprayet kan färga av sig på klänningen och så... Men en väldigt mörkröd ros som man sätter i vatten färgat med svart karamellfärg borde nog bli nästan svart, men då blir också bladen och stjälken färgade. Sen finns det ju också vissa blommor som är (nästan) svarta helt naturligt, t.ex. tulpaner.

    MJS: Vilken snygg klänning och jacka du hade i galleriet!
    Jag ska också ha vita dukar och svarta löpare på borde. Har köpt vanligt, svart bomullstyg som jag ska riva i 45 cm breda remsor och använda som löpare. Tror det kan bli rätt snyggt med den fransiga kanten, och så slipper jag fålla
    På bordet kommer det att stå massor med ljuslyktor i rött och så har min mamma köpt vinröda "rosenblad" i tyg so vi ska strö på borden. Ev. plockar jag också in rönnbär, röda höstlöv etc.
    Ska också ha små skålar med röda geléhjärtan på borden.

    Akryldiamanter och dödsskallar låter snyggt Kanske du kunde lägga in dödsskallarna nånstans som ett diskret mönster? t.ex. ett mattsvart tryck på en blanksvart bakgrund? Eller så kan du lägga in dödsskallarna som detaljer lite här och där? Ståltrådshjärtan på servetterna till kvinnorna och dödsskallar till männen? Eller så kör ni en kombinerad bild med härta + dödsskalle (typ klassisk tatuering/Ed Hardy stil) på typ festprogram o.dyl?

  • KatjaB
    Förväntan2010 skrev 2009-10-09 18:52:36 följande:
    hej! Vi ska gifta oss 29/5 och ska ha en kanske ganska konstig mix! jag är allt för glamour, bling och allt vad det innebär och min sambo älskar rock så vi har bestämt att ha ett Glamour/rock - bröllop! Det känns jätte kul och jag tror dte kommer bli väldigt häftigt!
    vad kul, är det glamrock med pudelfrissor då?
  • MJS

    Flygande taxen skrev 2009-10-14 09:15:59 följande:


    Akryldiamanter och dödsskallar låter snyggt Kanske du kunde lägga in dödsskallarna nånstans som ett diskret mönster? t.ex. ett mattsvart tryck på en blanksvart bakgrund? Eller så kan du lägga in dödsskallarna som detaljer lite här och där? Ståltrådshjärtan på servetterna till kvinnorna och dödsskallar till männen? Eller så kör ni en kombinerad bild med härta + dödsskalle (typ klassisk tatuering/Ed Hardy stil) på typ festprogram o.dyl?
    Bra idéer! Tack! Den där med matt dödskalle på blank yta låter jättesnyggt. Tänker om jag kan skaffa typ gipsskivor att måla på och ställa inne i festlokalen...
    Kul att du gillade klänningen och jackan!
  • MJS

    Flygande Taxen:
    Låter snyggt med allt det röda naturmaterialet mot svarta löpare!

  • Flygande taxen

    Tack, tack

    Gipsskivor låter som en kul idé. men av egen erfarenhet så kan jag säga att gipsskivor inte alltid är de absolut lättaste att jobba med. T.ex. så gnider man lätt av lite gips från kanterna på kläder o.dyl. om man råkar stöta till kanten, och det kanske inte är en så bra idé när folk har finkläder på och så...

    En enklare (och något mindre) variant kunde ju vara att köpa stora skivor av svart pappa/hobbykartong. På dessa kunde man sen limma fast dödsskallar utklippta ur självhäftande plast. genomskinlig borde ju funka bra, men det måste man kanske testa med först. Då är ju bakgrunden mattsvart och skallarna blanksvarta. Om genomskinlig plast funkar dåligt så kanske man kan köpa svart, blank kontaktplast?

  • MJS

    Oj Flygande Taxen! Du är ju som hon på bolibompas Filofix, vilka bra idéer!

Svar på tråden Rockbröllop