Inlägg från: rosesarered |Visa alla inlägg
  • rosesarered

    Juli 2010 del 3

    Nu har jag hittat den nya tråden!

    KatjaB,
    jo jag kom att tänka på att det kanske inte är så kul för de som är lite äldre att sitta på marken. Klappstolar är inget dåligt alternativ men det känns som att det blir rätt dyrt att hyra det till runt 70 gäster. Har ni hittat något företag som hyr ut billigt?

    Karlstadstös,

    tack så mycket har samlat på mig en himla massa bilder som jag har i en mapp på datorn, ett urval här i mitt galleri. Stativen har jag hittat i en inredningsbutik i Uppsala men jag vet att ClasOhlson haft liknande nu i sommar så det är ett tips!

  • rosesarered

    Vad blev det för ingångs- och utgångsmusik? Vi har tänkt göra som KatjaB och ha ingången och utgången på cd-skiva men jag vet inte var man ska få tag på en cd! Det är Ronja Rövardotter "rid över skog" vi vill ha tag på. Är lite osäker på om den heter så det är iallafall den med manskören i början.

    Vårt nästa projekt att ta tag i är just musiken, solist och helst liveband. Lite osäker dock om liveband ryms i vår budget.
    Karlstadtös i Stockholm skrev 2009-09-03 22:25:00 följande:


    Ok! Tack för tipset, då ska jag kolla där på stativ!Stolar kommer det att bli för vår del också. Och förhoppningsvis så kommer det bli någon form av live-musik med stråkar före, under och efter vigseln. Har inte kollat upp detta än, men har en del musiker-vänner som förhoppningsvis har kontakter. Idag valde vi våra in- och utgångslåtar! =)Angående tält så har jag hört att det är många som köper ett gäng små tält på Rusta t ex och lämnar de o-uppackade tills de vet att de måste använda dem. Blir det inte dåligt väder så behöver de alltså inte packa upp dem och då kan man lämna tillbaka dem efteråt. Himla smart tycker jag! =)Annars är det maten som är svår tycker jag. Vi har en lokal dit vi får ordna själva med mat och dryck, så nu funderar vi på om det är värt det att göra de kalla rätterna (för- och efterätt) själva eller om vi vill köpa oss fria... =) Låter spännande med egna Cupcakes Sockersmulan. Har du ett beprövat recept?
  • rosesarered

    Hej tjejer,

    har hållt mig ifrån bröllopstorget ett tag nu på grund av att vi haft krångel med datorn och sen har jag haft fullt upp med mina studier.
    Kikade in på källerudds och Nightelfs kort-jättefina! Kanonjobb=)
    Källerudd er vigselplats såg också helt underbar ut, så vackert med vattnet.

    Det har stått stilla i planeringen för vår del, tyvärr så har jag känt att jag tappat bröllopssuget lite. Känns som att jag har så mycket annat att tänka på just nu.

    Ikväll ska vi på planeringsmöte med vårt festställe så jag hoppas att vi kommer igång med planeringen efter det

  • rosesarered

    Vi har berättat för alla närstående och några vänner. Det var svårt att hålla sig för vi vann vår vigselceremoni tidigare i år på bröllopsmässan så våra familjer visste ju redan om vinsten.
    Sen har vi sagt att vi ska gifta oss dethär året sen vi förlovade oss 2007 så kunde inte hålla oss längre..
    De som inte vet är klasskompisar och arbetskompisar.

    Igår var vi på vårt möte och kuvertpriset hade skjutit i höjden helt plötsligt.
    Tydligen så har det blivit byte av köksmästare och annan nyckelpersonal så prisbilden som vi fick förut stämde inte
    blev så himla stressad över hur vi ska få ihop det..
    Vi hinner spara så det kanske inte är någon anledning till panik.
    Hon vi pratade med var trevlig men det var så frågor som vi inte har tänkt på, som när vi vill ha tårtan och om vi vill ha efterrätt osv.
    Mycket att tänka på!!

  • rosesarered

    Jo egentligen får vi skylla oss själva också eftersom det varit lite hipp som happ.
    Prisuppgiften vi fick förut var muntlig och inte alls precis, då låg kuvertpriserna från 300 kr. Eftersom vi letat länge efter en lämplig lokal som ligger relativt nära vår vigselplats och dethär är det absolut bästa alternativet så preliminärbokade vi. Sen har det varit bökigt att få till ett ordentligt möte och offert då det varit en del förändringar gällande personal.
    Så nu i måndags fick vi veta att personen vi haft kontakt med innan inte jobbar kvar längre.
    Tydligen så har han inte haft ån bra koll på nånting enligt damen vi pratade med eftersom kuvertpriserna nu ligger på runt 700-800 kronor. Hon ska iallafall skräddarsy några menyer och komma med en slutgiltig offert i mitten på oktober och då får vi väl ta ställning. Sambon tycker iallafall att jag stressar upp mig i onödan och att vi kommer att lösa budgeten. Det är svårt när man inte vet vad allt annat runtomkring kommer att kosta.


    CeKe skrev 2009-09-22 11:24:01 följande:
    Rosesarered: Aj då! Jag hade nog stått på mig att jag fått en viss offert och att det var den jag sagt ja/nej till! Sedan är det upp till dem att sätta ihop ett nytt paket för just det prsiet som ni avtalat om! Nu är ni ju egentligen inne i ett nytt läge med frågan om ni fortfarande vill ha just den lokalen till det nya priset... Det kan de ju inte bara ta för givet?!
  • rosesarered

    Ser att ni pratat blommor här. Om ni inte redan varit inne på gamman.se så rekommenderar jag ett besök där. Det finns blomskolan där det finns tips på hur man binder sin bukett och gör blomdekorationer.

  • rosesarered

    Kul och fynda saker!

    Är det någon här som brukar handla saker på nätet utomlands? vet hur paypal funkar?


    JollyO skrev 2009-09-28 11:01:30 följande:
    Köpte en gästbok igår på Åhlens, en rosa och vitrandig. Och så är det prickigt på sidan under som syns genom en urskuren cirkel. Helt okej för 99kr! Så roligt att köpa saker till bröllopet, det känns så mycket mer att det är på riktigt då!
  • rosesarered

    Men är paypal verkligen säkert då? tycker att det känns lite läskigt när man ska skriva in sitt kortnummer..

    Det är faktiskt ett annat ställe som jag har spanat in etsy.com dom har hur mycket som helst fina bröllopsgrejer! har speciellt fastnat för några tiaror så jag är lite sugen på att beställa därifrån.
    Tyvärr så är inte allting så billigt där men finns mycket fint att titta på!
    Ingen här som handlat därifrån?

  • rosesarered

    Åh vad kul att du handlat därifrån då kanske jag också ska ta och våga beställa därifrån.
    Problemet är bara att välja mellan alla tusentals fina saker
    ska nog beställa en tiara därifrån iallafall, gillar inte riktigt de traditionella tiarorna jag sett på svenska hemsidor.
    Mrs Opp skrev 2009-09-30 13:14:11 följande:


    Ohh, Etsy är min favorit, jag kollar den nästan varje dag. Det finns ju så många säljare där, så jag kan inte säga något om alla, men mina erfarenheter har bara varit positiva. Jag har beställt och fått hem en hårblomma därifrån och kommer att beställa slöja och en bolero. Etsy har även en avdelning som kallas Alchemy där man som köpare kan gå in och beskriva vad man vill ha och så kan säljare/pysslare ge bud på vad det skulle kosta.
  • rosesarered

    Jag kommer nog att köpa ett par bekväma skor kanske ballerinamodell som jag ska ha under vigseln. Sen till kvällen vill jag gärna ha ett par fina skor med klack och tror att jag ska vita skor. Jag har sett nånstans att man kan färga skor så att det blir till ett par "vanliga" festskor istället för brudskor. Kanske ett alternativ?

    Håller med dig att det känns konstigt att köpa saker nu redan, vi har dock bara handlat två saker hittills så jag börjar känna att det är dags att shoppa lite bröllopsgrejer. Mest för att det inte ska bli en stor klumpsumma på slutet med allt småfix och sen är det skönt att vara ute i god tid.

Svar på tråden Juli 2010 del 3