Vad ska ni äta idag?
Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?
Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?
Jag kan faktiskt rekommendera hela "Mina fastrars mat" som jag tycker är en väldigt trevlig receptbok.
Jag googlade efter receptet och tycker mig känna igen det här (jag kan dubbelkolla i boken när jag kommer hem ikväll för säkerhets skull). Det är en del steg man ska igenom, men resultatet blir väldigt bra (tror dock att vi tar i lite mer på parmesanen. ):
Ingredienser
3 st medelstora auberginer
2 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, riven
125 g mozzarella, i små bitar
olivolja till stekning
0.75 tsk salt
Tomatsås
250 g krossade tomater
0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
3 msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
parmesanost till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
7. Strö över riven parmesanost och servera.
Åh det låter jättegott, tack så mkt!!
Idag blir det fredagsmat, som ska förtäras efter lång resa till landet: Blandat kallskuret och goda ostar. Gi så det förslår och gott Rött vin till det så klart!
köttkorv med hemmagjort rotmos
Ris, karré nerskuren i tärningar och gjord med sås som en köttgryta ungefär.
Taco rester, Panzer spelar Aion och jag är bakfull.
Grillad fläskfilé, potatisgratäng och kantareller. Sallad till. Så gott!
Idag blev det stekt korv och "Mat Tinas" potatismos (med vitlök och rivet citronskal) Supergott!!
I dag blir det äntligen kalvstek, det har tagit många helger men nu så puttrar den så fint på spisen
Idag blir det mozzarellafylld köttfärslimpa, hasselbackspotatis och grönpepparsås.