• Heloise

    Vad ska ni äta idag?

    Det fanns en vad-ska-ni-äta-idag tråd förut som var jätteinpirerade.
    Det är dags för en till sådan tråd tycker jag, så vad ska ni äta idag?

  • Svar på tråden Vad ska ni äta idag?
  • Imma

    Jag kan faktiskt rekommendera hela "Mina fastrars mat" som jag tycker är en väldigt trevlig receptbok.

    Jag googlade efter receptet och tycker mig känna igen det här (jag kan dubbelkolla i boken när jag kommer hem ikväll för säkerhets skull). Det är en del steg man ska igenom, men resultatet blir väldigt bra (tror dock att vi tar i lite mer på parmesanen. ):

    Ingredienser
    3 st medelstora auberginer
    2 st ägg
    1.5 dl vetemjöl
    1 dl parmesanost, riven
    125 g mozzarella, i små bitar
    olivolja till stekning
    0.75 tsk salt

    Tomatsås
    250 g krossade tomater
    0.5 st gul lök
    1 st vitlöksklyfta
    5 st strimlade basilikablad
    3 msk olivolja
    ca 0.5 tsk salt
    1 nypa socker
    parmesanost till servering

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
    3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
    4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
    5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
    6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
    7. Strö över riven parmesanost och servera.


    Heloise skrev 2009-10-02 15:37:16 följande:
    Spännande Imma, du får gärna ge mig receptet om du vill Här blir det tacos med svärföräldrarna och svägerskorna, och fransk chokladtårta till efterrätt.Lite vin slinker nog ner också
  • Heloise

    Åh det låter jättegott, tack så mkt!!

  • feministbrud

    Idag blir det fredagsmat, som ska förtäras efter lång resa till landet: Blandat kallskuret och goda ostar. Gi så det förslår och gott Rött vin till det så klart!

  • MV85

    Ris, karré nerskuren i tärningar och gjord med sås som en köttgryta ungefär.

  • Heloise

    Taco rester, Panzer spelar Aion och jag är bakfull.

  • Mamsellen på smällen

    Grillad fläskfilé, potatisgratäng och kantareller. Sallad till. Så gott!

  • Tess80

    Idag blev det stekt korv och "Mat Tinas" potatismos (med vitlök och rivet citronskal) Supergott!!

  • Heloise

    I dag blir det äntligen kalvstek, det har tagit många helger men nu så puttrar den så fint på spisen

  • Mamsellen på smällen

    Idag blir det mozzarellafylld köttfärslimpa, hasselbackspotatis och grönpepparsås.

Svar på tråden Vad ska ni äta idag?