• Telis
    Äldre 27 Jul 17:20
    1123628 visningar
    8486 svar
    8486
    1123628

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Tinga
    Äldre 26 Oct 13:20

    Hej i tråden!

    Förlåt min långa frånvaro, men deppmanteln har tyngt mig så hårt att jag inte orkat skriva. För några veckor sedan kraschade jag ganska ordentligt, men nu har det börjat vända uppåt igen så smått. Maken har varit hemma på förmiddagarna i en månad nu och det tror jag är en starkt bidragande orsak till att jag kunnat återhämta mig lite.

    Under hela den här perioden har Piff i princip inte ätit något själv, utan vi har sondat till 100%. Det har känts så himla hopplöst när han inte velat äta något alls. Sen en vecka tillbaka sondar vi bara morgon och kväll och nu har han faktiskt kommit igång med lite ätande på dagtid. Inte så mycket, men iallafall så pass att vi fått hoppet åter om att det ska lösa sig.

    Puff har varit extremt krävande att mata, i form av att han har behövt avledas från att han faktiskt äter, så vi har fått sjunga, plocka fram leksaker, läsa ramsor osv med 100% insats för att få honom att äta överhuvudtaget. Att då dessutom ha ett barn som ska sondas är en ekvation som inte går att lösa när man är själv.

    Sen några dagar tillbaka har de faktiskt börjat äta ostbågar(!) båda två. Det är det första i matväg som de både håller och stoppar i munnen själva, och som de faktiskt visar något intresse för. Ingen av dem klöks, utan båda tuggar och sväljer jättefint. Nu handlar det ju om att försöka få dem att äta andra saker också, men det tar vi efterhand.

    Vi har dessutom bestämt oss för att låta pojkarna börja på dagis efter jul. Egentligen skulle maken varit hemma på heltid då, men vi har förhoppningar om att ätandet kan bli bättre om de ser andra barn äta. De börjar bli små härmapor nu, så förhoppningsvis kan det ha positiv effekt.

    Piff har också börjat gå nu, så nu är det två små yrväder som far omkring här hemma. Precis runt knuten där vi bor finns hagar med hästar och får, så nu gnäggas och "bäähää"as det friskt här. Vov vov är också populärt, tack vare alla hundar som rastar häromkring. Hoppas att det kommer mer på talfronten framöver, för det är jättekul.

  • Liten med Mindre
    Äldre 26 Oct 13:21

    BS - fick just shoppingtips från maken. Kanske passar dig och hacker-mannen

    www.thinkgeek.com/tshirts-apparel/kids/bc2c/

  • Liten med Mindre
    Äldre 26 Oct 13:24

    Tinga - vad skönt om det går lite uppåt!

    Dagis låter väl som en fin idé. De behöver ju inte vara där på heltid kanske, om maken vill ha mer ledigt med dem också.

    Mindre äter helt klart annan mat hos dagmamman än hon stoppar i sig hemma, och tvärt om förstås. Så förhoppningsvis smittar det av sig på killarna!

    Hoppas hoppas!!!

  • nennes­juttio­åtta
    Äldre 26 Oct 13:24

    AM
    aaah 2-300 pixlars bredd alltså. 72 dpi hade jag koll på. Tack!!

    Tinga
    Hej vännen!!!!!!!!!! *kramar om*

    lappis
    har mailat dig!

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 26 Oct 13:24

    AM, ååh, finns det åkpåsar i guld!?

    Liten, smink och krämer behövs faktiskt, fast jag måste hem och inventera först men det var en bra idé.

    Har nätshoppat ett par mammabyxor till mig och biljetter till Stjärnjul i Filadelfiakyrkan som vi går på varje år i alla fall och fixat barnvakt.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 26 Oct 13:25

    Ja Iris är tydligen riktigt tuff när det gäller sådana där äventyrssaker men försök få henne att hälsa på jultomten och det blir tvärstopp för han är läskig.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 26 Oct 13:30

    Hej Tinga! Jag tror absolut att det kan fungera med dagis för Iris äter mycket bättre där än hemma och vi har också fått hålla på och avleda och leka och lacka ur för att få henne att äta hemma och här har vi snarare problem med vikten åt andra hållet ju så jag tror att det är så det är i just den här utvecklingsfasen. Sedan att ni har sådan jäkla otur med maten i övrigt är ju bara ett elände, tack och lov att det verkar finnas en liten ljusning nu med ostbågarna då. Vi kan ju blankt strunta i att hon inte äter hemma om det är så.

  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 26 Oct 13:34

    Liten, det finns tydligen allt!

  • fru AM
    Äldre 26 Oct 13:37

    Det är väl klart! :
    www.littlekidscorner.se/sv/category/74/akpasar


    BrudSommar2006 skrev 2009-10-26 13:24:47 följande:
    AM, ååh, finns det åkpåsar i guld!
  • BrudSo­mmar20­06
    Äldre 26 Oct 13:44

    AM, det finns helt klart verkligen allt!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor