• dfk

    Tantvarning 5

    Jag säger inte nej till goda kakor vare sig det är mix eller inte!

    Jag tittade förresten på solens mat förra söndagen(repris) del 5 och då bakade dom ett tomatbröd, tittade på hemsidan men hittar inte receptet någonstans, snyft!
    Åh, det såg så gott ut, men ska prova med foccaciadeg och se om det kan bli ett tomatbröd.
    Man bredde på grovhackadetomater, vitlök, olivolja, havssalt mm och vek upp snibbar så det vart ett runt bröd. När det var färdiggräddat kunde man skära tårtbitar av brödet och ha till soppa, pasta eller bara äta som det var. Däremot var receptet på en "Passato di fave con scampi" passerad bönsoppa med havskräftor med på hemsidan.Den soppan måste jag bara göra!

  • dfk

    Sonja- välkommen tillbaka! Vad trist att det ännu inte löst sig med hantverkarna, men det är jättebra att du agerar som du gör.
    För om du betalar fakturan nu, då finns det ju ingen som helst garanti att de kommer och åtgärdar det sista heller.

    Villemoa- Ett stort grattis!

    Fjällbruttan- åh! det lät gott med kantareller och älgbiffar.

    Didis- jag förstår att du varit lite orolig för dottern. Jag vet att jag också kommer vara det när mina tjejer blir så stora att de ska ut och resa på egen hand!

  • dfk

    Här har det bakats rågbröd och frallor så det bara visslar om det.
    Jag slänger in lite till er också om ni är sugna!
    Jag håller på att gå igenom kläder i barnens garderober till skolan som ska dra igång.
    Hm, barnen växer så det knakar. Jag har inte råd att köpa upp hela garderober. Jag får väl sätta ut en annons på Blocket och köpa upp kläder där kanske, ja vad gör man.

    Julmarknad vill jag också gå på!

  • dfk

    Ja didis, tänk att barnen ska växa om en också.
    Min snart 13-åring har faktiskt redan gjort det. Jag är ca 172 cm lång och hon är 178 cm lång! Hon har nu också två storlekar större skor än vad jag har! Vet inte när hon ska sluta växa.
    Hon ser alltså mycket äldre ut än vad hon är och börjar att bete sig som hon vore det också. Det har varit mammas lilla tjej jämt, och nu vill hon inte knappt vara med mamsingen. Jag tycker både det är bra att hon blir självständig men också vemodig då jag saknar hennes umgänge. Hon kan fortfarnade smyga till sig kramar och så, men det blir allt mindre av det också.

  • dfk

    Frulle- Vad roligt med husjakt, men det finns dom som har mage att begära mycket för ett hus som verkligen inte är värt det!

    På fredag är det min tur att ha kräftkalas men hattar och hela konkarongen. Men jag håller mig till klor och stjärt, visst jag surplar på huvudet men vill inte äta deras hjärnor.Hihi!

    Välkommen tillbaka Aleta från Gotland! Passerade du Nynäshamn?

    Im yours, är också nyfiken på ditt filmmanus, berätta vad händer!!

    passion- Har du kryat på dig nu?

    Jag har tvättat som en galning idag! Det har varit blåsigt ute, hade inga klädnypor, så smarta jag fick gå och plocka upp den rena tvätten från gräsmattan, där de låg i högar sen.
    Jaja, det får duga. Hoppas inte 100 tvestjärtar krupit in i dom bara.

  • dfk

    Bobou! Välkommen till vår tråd!

    Cantaton, vink, vink. Vad jobbigt med något som är en obotlig sjukdom. Tänker på dig med!

    passion- låt tårarna få komma ut för det behövs! Det är inte bra att hålla inne med allt och bara kavla upp ärmarna och slita.
    När man fått gråtit en skvätt så känns det genast mycket bättre, och då kan man också orka lite mer med det som man måste göra.
    Att visa känslor är bland det finaste som finns. Kram på dig!

    Sonja- vad jag är glad för din skull att du lämnade en sån man som misshandlade dig! Jag känner igen mig väldigt mycket då jag hade en relation med misshandel i min ungdom och när jag gick fanns det heller inga tårar kvar.

  • dfk

    Sonja- jo vi har många gemensamma nämnare, det har jag också märkt!
    Lillabruden, äntligen är du tillbaka, har saknat dig! Madeira säger du, där har jag aldrig varit. När är bäst säsong för att åka dit?
    Aleta jag tycker att det där med orientalisk dans är så häftigt, vad synd att du inte bor närmre mig, så man kunde ta privatlektioner!
    Nu ska ni få höra. Jag har nu bokat mig och maken till höstens salsakurs! Jag längtar, det ska bli så himmelens kul.
    Jag har dansat mycket latinamerikanskt i min ungdom då jag hade en chilensk kille. Sedan har det liksom fallit bort, då min man alltid avskytt att dansa. Det har varit så sorgligt för jag älskar att dansa, och då menar jag all dans inte bara latinamerikanskt. Så har åren gått och jag blir som dansgalen när jag hör musik. Tjatar på maken , men nej han vill verkligen inte vara på dansgolvet. Men hur det än är med det så överraskade han mig nyligen efter 14 år att fråga om vi inte skulle gå en salsakurs. Jag har varit överlycklig och jag hoppas att han inte drar sig ur av rädsla när det kommer till kritan. Nu är det bokat iallafall och som allt ser ut så ska jag och min man skaka både höfter och rumpor här i höst!
    Jag menar att det är ju med honom jag vill dansa och inte med massa andra karlar på dansställen, så jag har ju inte heller varit ute i svängen så många gånger heller.
    Få se om man kan minnas något av stegen.

Svar på tråden Tantvarning 5