• Svar på tråden Tantvarning 5
  • Fjosok

    23:20 och alla sover?

    Dax för en ny tråd för nattchattare på sikt kanske

  • Im yours

    Gudars så spännande med husförsäljningen blomman. Jag håller tummarna att det blir ett storslaget budgivande.

    Sonja; Jag gick nån sorts husmoderskurs direkt efter 9.n Hur som helst mellan allt busanden, gjorde vi faktiskt rysk rödbetssoppa, och blinier Hmm, stavningen? Ett sorts plättar var det iaf.

    Efter en slapp helg, fick jag kl 3 inatt, inspiration att sätta mina tre filmideér på pränt. Man kan ju undra vaffö, vaffö de blir så, att tankeblixten slår ner mitt i natta

    Nu blir det till att sova för mig.

    Men Godmorgon, till alla morgonpigga tantor

  • Cantaton

    Im yours, när jag såg tiden på senaste inlägget trodde jag att någon hade varit morgonpigg.. men det var alltså en nattuggla som var i farten!

  • Aleta

    Lycka till med spolningen idag Passionsblomman.

    Bra jobbat Im yours, fast det är lite jobbigt dagen efter.

  • Bobou

    Godmorgon tanterna!

    Passion, så vansinnigt spännande med husförsäljningen! Av vad man kunnat läsa sig till här i tråden låter det ju som ett supermysigt ställe, klart ni får mer än 1,1 med så många intresserade! (Och efter så mycket städning! ) Tror på Mulles knän!

    Cantaton, inte för att det hjälper dig just nu, men man kan också använda tomma kosmetikaburkar, typ ansiktskrämsburkar... Om de är i glas alltså.

    Min helg har varit ganska intensiv, med IKEA och flyttstök. Min syrra och hennes pojkvän börjar plugga här (idag!) och de ska bo med mig, tillsvidare iaf. Min förra lägenhetskompis flyttade ut i somras så det passar bra, fast lite trångt blir det ju. Men roligt! Får flashbacks hela tiden till när jag började plugga... Jag är så himla GLAAAD idag för att min syster kommer att ha så mycket kul! (Hon blir teknolog som jag.) Åh, ska bli så spännande att höra vad hon har att berätta ikväll!

  • Cantaton

    Haha, kanske man kan. Inte för att jag har några kosmetikaburkar, dock! Men det har löst sig. Sambon tog några tomma, små senapsburkar hos sina föräldrar. Gjorde gelé igår samt saft på efterkoket. Och så bakade jag en paj och lagade storkok. Hade över fyra vänner på middag! Och så tvättade vi också...! Så vi var rätt produktiva igår.

    Idag känner jag mig lite sjuk. Men den känslan kanske går över. Sitter dock hemma och jobbar för stunden. Kontoret får bli senare.

    I helgen har jag dessutom kommit till ytterligare insikt om vad i mitt liv jag vill stryka respektive satsa på. Känns bra. Men allt går ju inte att bryta tvärt, utan måste "ridas ut".


    Bobou skrev 2009-08-24 09:50:29 följande:
    Godmorgon tanterna!Passion, så vansinnigt spännande med husförsäljningen! Av vad man kunnat läsa sig till här i tråden låter det ju som ett supermysigt ställe, klart ni får mer än 1,1 med så många intresserade! (Och efter så mycket städning! ) Tror på Mulles knän! Cantaton, inte för att det hjälper dig just nu, men man kan också använda tomma kosmetikaburkar, typ ansiktskrämsburkar... Om de är i glas alltså. Min helg har varit ganska intensiv, med IKEA och flyttstök. Min syrra och hennes pojkvän börjar plugga här (idag!) och de ska bo med mig, tillsvidare iaf. Min förra lägenhetskompis flyttade ut i somras så det passar bra, fast lite trångt blir det ju. Men roligt! Får flashbacks hela tiden till när jag började plugga... Jag är så himla GLAAAD idag för att min syster kommer att ha så mycket kul! (Hon blir teknolog som jag.) Åh, ska bli så spännande att höra vad hon har att berätta ikväll!
  • Sonja68

    Daa: Pelmeny köper jag färdiga när vi är i Ryssland och tar med mig i kylbagen. Skitjobbigt att göra själv... Jag är så lat vad gäller mat.

    Bosjtj-recept finns det lika många som ryska husmödrar.jag har lärt mig av en ukrainsk väninna. Borsjtj är egentligen en ukrainsk maträtt.

    Så här gör jag:

    Koka kött, Ukrainare föredrar fläskkött med ben så det blir fin buljong, en del föredrar nötkött, jag kör renkött ibland.

    Ta upp köttet och fördela till mindre bitar, när det är klart.
    Koka potatis i bitar och färska rödbetor (jag brukar skära dem i strimlor/avlånga bitar, inte så stora)i buljongen till de blir mjuka (ca 20-30 min)

    Under tiden potatis och rödbetor kokar, stek i raps- eller solrosolja;
    Ett par rovrivna morötter,
    en strimlad gul lök
    En bit strimlad vitkål (en fjärdedels huvud kanske)
    En strimlad röd paprika
    Ev. en tomat i bitar.
    När de börjar bli mjuka, blanda i några matskedar tomatpuré, så det blir lite rött.

    Häll i grönsaksfräset och köttet i buljongen med potatis och rödbetor och koka ett par minuter till.

    Smaka av med salt och vitpeppar.
    Jag brukar även lägga i lagerblad och pepparkorn i buljongen när köttet kokar. Ev. en buljongtärning också.

    Soppan är godast nästa dag och gärna då med en klick Crème Fraiche i (eller smetana)

Svar på tråden Tantvarning 5