• Umbraz
    Äldre 19 May 14:49
    23984 visningar
    183 svar
    183
    23984

    Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!

    Hittar ingen fortsättningstråd, vet inte om jag söker dåligt men jag startar denna tråd så får vi se vad som händer.

  • Svar på tråden Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!
  • Umbraz
    Äldre 1 Jul 21:27

    Inte sett den???? Det är ett MÅSTE!!! Hyr den i helgen vetja, det är grym!!!


    ElMac skrev 2009-07-01 21:01:51 följande:
    Fan vad kul. Både att jag är en ängel och att det är er favvofilm. Jag har inte ens sett den tror jag. Kanske dags? :)
  • ElMac
    Äldre 1 Jul 21:30

    Hette den Livet är underbart? Vad är den engelska titeln? Trodde det var "livet från den ljusa sidan" först men sen såg jag längre ned att det inte var den.

  • Umbraz
    Äldre 2 Jul 20:24

    Hmmm, nu blir jag konfunderad också. Det talades ju om Helen Hunt och Jack Nickholson och de spelar iallafall mot varandra i "livet från den ljusa sidan" och där spelar Helen Hunt mamma till en sjuk pojke som heter Spencer. Det är den filmen jag menar, det bara måste ju vara samma, väl?

  • shia
    Äldre 3 Jul 19:29

    Hej! Jag skulle behöva lite assistans. Vad har alla bestämt sig för att ha som ingångsmarsch och utgångs marsch...Vi hade bestämt oss för låtar men vi har pratat med prästen och hon sa att det var svårt att få till musik på CD i kyrkan (backens kyrka),jag trodde att man skulle ha musik på skiva. Prästen rekommenderade starkt att kantorn skulle spela. Låtarna vi ville ha(bla Parchelbel Canon in D major) vet jag inte hur de låter med orgel!!! Hur har ni bestämt er för ?
    Ooootroligt tacksam för hjälp...

  • Munchk­in
    Äldre 3 Jul 21:18
    shia skrev 2009-07-03 19:29:27 följande:
    Hej! Jag skulle behöva lite assistans. Vad har alla bestämt sig för att ha som ingångsmarsch och utgångs marsch...Vi hade bestämt oss för låtar men vi har pratat med prästen och hon sa att det var svårt att få till musik på CD i kyrkan (backens kyrka),jag trodde att man skulle ha musik på skiva. Prästen rekommenderade starkt att kantorn skulle spela. Låtarna vi ville ha(bla Parchelbel Canon in D major) vet jag inte hur de låter med orgel!!! Hur har ni bestämt er för ?Ooootroligt tacksam för hjälp...
    De flesta låtar låter grymt pampiga på orgel, vare sig de är gjorda för orgel eller ej, och har ni tur att få tag i en duktig kantor kan denne "översätta" vanliga piano noter till orgelnoter.Oftast låter en orgel bättre än en cd skiva i en kyrka, cdskivan blir för vek för att fylla rummet.
    Vår organist fick noterna till våra låtar ett par dar före vårt bröllop, på torsdagen före bröllopet 8 alltså 2 dagar knappt före) spelade hon dom första gången på orgeln i kyrkan, en orgel som dessutom var bakvänd jämfört med en vanlig orgel..och det lät fantastisk, med små missar här och där iofs. På bröllopsdagen lät det hur bra som helst, trots endast 1½ dags övande, med pianonoter...och vår organist var dessutom bara 15 år gammal!
  • Hempli­ng
    Äldre 4 Jul 16:33

    Åh, så synd att vi inte sprang på varandra, det hade varit snyggt med dubbla "prinsessor" på kort! :) Kul att du också hade en rolig hippa i alla fall!


    hoppan skrev 2009-07-01 21:09:57 följande:
    Vi verkar ha varit ett helt gäng som blev hippad i lördags.jag blev oxå det. Min kille åkte dit på morgonen och jag stod och mös men det tog inte många minuter innan det blev min tur. Fick göra mycket rolit + gå på stan i en askunge dräkt occh krona en dag helt i min smak med ridning och megazon fångarna på fortet.
  • Linnea alba
    Äldre 5 Jul 11:09

    Hej!

    Det har nu gått en vecka redan sedan vårt underbara bröllop och jag tänkte bara ge er litet detaljer för den som är intresserad...

    * Vädret var helt otroligt, 29-30 grader i skuggan och hett hett! Med tanke på hur kallt juni varit innan denna sista vecka, så var ju detta mer än man någonsin vågat hoppas på.

    * Vigseln var i det underbara lilla kapellet i Svedjan/Tavelsjö och med tanke på vädret, så fick vi en fantastisk utsikt över sjön och sommardagen som altartavla!

    * Festen hölls på Sundlingska gården och vilket ställe det är! Alla gäster var helt begeistrade! Många hann ta sig ett dopp i det uppvärmda vattnet både på bröllopskvällen och morgonen efter när de vaknat och ätit frukost. Dessutom är det så trevliga och serviceinriktade människor som hyr ut stället, så det har varit ett nöje att ha att göra med dem.

    * Pia Kollberg tog våra foton innan vigseln och hon var en underbar person att jobba med, vi har bara fått två smakprov än, men det ser riktigt bra ut!

    * Min vackra blombukett gick i lime, grönt och vitt och var gjord av duktiga Sara på Buketten i centrala Umeå.

    * Våra underbara gäster släppte loss och verkade ha hur kul som helst, bordsplaceringen var de jättenöjda med och vissa fick till och med nya vänner!

    * Dukningen var enkel men stilren och uppskattad; vita pappersdukar, limegröna servetter, liljekonvaljer som mamma och pappa plockat (= bonus !! jag hade köpt murgröna som vi hade tänkte duka med innan jag visste att de hittat liljekonvaljer), kandelabrar på varje bord med vita ljus, limefärgade värmeljus utplacerade litet här och där.

    * Musiken var ett härligt sammelsurium av dansmusik i alla genrer som spelades via vår Ipod.

    * Tårtorna var 3 st vita prinsesstårtor från ICA Mariehem, fantastiskt goda och underbart dekorerade av Marina. Hon var otroligt duktig och serviceminded så henne kan jag verkligen rekommendera!

    * Min frisyr och makeup gjorde en kompis till mig som tidigare jobbat som frisör men nu omskolat sig. Jag blev så fin!

    * Maten och cateringfirman Annas Fest och Mat var dock en stor besvikelse och det enda som vi var missnöjda över, de höll inte alls måttet. Maten var smaklös, torr, torftigt uppdukad och vissa saker glömdes t.o.m bort i kylen! Folk fick vänta länge på drycken, mycket av det vi bett att få hjälp med gjorde inte personalen. Som tur är var allt annat lyckat på vår stora dag, så vi är jättenöjda ändå, men Annas Mat och Fest kan vi absolut inte rekommendera. Speciellt inte till er som har litet mindre bröllop; det känns som att de bara prioriterar stora bröllop, har man ett mindre som vi hade så lägger de inte mycket energi och kraft på att det ska bli lyckat. Trist, för jag hade hört så mycket bra om dem.

    Men som sagt, vår stora dag är blev trots detta en av de bästa dagarna i våra liv! Det blir något att minnas och bära med sig som fina minnen.

    Lycka till alla ni som har den stora dagen framför er!!

  • Hempli­ng
    Äldre 5 Jul 17:51

    Linnea alba: GRATTIS!!

    Låter som att ni hade en helt underbar dag! Synd bara med maten, men bra att du sa det, eftersom vi också ska använda oss av dem. Bra att veta att man kanske måste ligga på lite innan. Du sa att ni hade ett litet bröllop - hur många var ni?

    Vore jättekul att se lite bilder om du känner för att lägga upp något! :)

  • Umbraz
    Äldre 5 Jul 20:51

    Grattis "Linnea Alba"!!!!!
    Låter som en alldeles fantastisk dag!!

    Själv var jag på hippa i fredags. Blev körd till platsen där allt började, där jag och min blivande träffades. Där blev jag bjuden på bubblande jordgubbschampagne och utsökt mat, och lite mer bubbel, cider, vin . Därefter blev jag sminkad och beklädd med en jättevacker brudkrona med tillhörande spets. Utfrågning, karaoke och allsång hann vi med innan vi drog ut och träffade massor av vänner till mig. Då det var hyfsat kallt ute så kändes behovet av värme snart ganska stort, så då åkte vi hem och sjöng vidare på karaoken och bara umgicks. Massor av foton togs under kvällen, bland annat kort med mig och var och en på bilder, det var kul.

    Jag är helnöjd!!!

  • Sommar­Noll9
    Äldre 6 Jul 08:14

    Linnea Alba: Vilken fantastisk dag ni verkar ha haft!! Trist med maten bara, känner mig glad att vi inte valde dem, velade ju in i det sista men valde till slut en annan cateringfirma. Vad hade ni för pappersdukar? Vi har varit inne på det men min mamma tycker absolut att vi inte ska ha det... Har köpt gröna servetter och vita blockljus på ikea nu och så ska vi ha rosor i vaser samt murgröna, så precis som er en enkel men stilren dukning Är inte så mycket för mycket pynt så det känns pråligt

    Umbraz: Låter som du hade en jättetrevlig hippa! Kul!

    Vi har varit på minisemester nere i Norrköping i helgen. Har varit jättemysigt och Kolmården var uppskattad av sonen. I veckan blir det mycket bröllopsplanering och fixande. Det ska ju ändå vara dåligt väder så det passar ju bra

Svar på tråden Ännu mer fortsättning, bröllop Umeå 2009!!!