• Villemoa

    I vått och torrt och stiltje och orkan

    Blomman; TACK!!

    lanovia; ja haha, han lärde sig ganska snabbt hur bete sig när det brister för mig - inte säga så mycket just då men inte heller vara tyst för länge
    Nu låter det ju som att jag är förbannad nästan för jämnan men det brukar gå över lika fort som det kommer över mig!

    Hvidis; här får du några namnförslag (men det vi har i åtanke om det blir en tjej till håller jag för mig själv ) som våra vänners, bekantas och grannars barn heter; Olivia, Alice, Linnea, Wilma, Elina, Ingrid, Ella, Jasmine, Junie, Selma och MOA förstås

  • Villemoa

    Ett av flicknamnen har vi som stor favorit om det blir en tjej till!

    Förresten Hvidis, här har du ett namn till; Dahlia. Moa heter det i andranamn och det har hon fått efter sin ena faster och min mans gammelmormor


    ingenjörsbruden skrev 2009-08-12 17:30:07 följande:
    Lanovia: Ja...joooo...vi tycker båda två om Isac och Isabella...mellannamn till en flicka blir nog...Linnea o Britta....fast vi gillar Elvira osså...men de är släktnamn...så ja....vi får se vad det är för ett litet bus som tittar ut! Blommis: Va skönt att ni fick sol o fotona tagna. Kände direkt igen mig i det där...packar man inte upp tidigt så finns risken att det blir kvar i lådorna....o då är ju eg frågan...behöver man grejorna? Idag har jag blivit ett kassaskåp rikare!!! Kommer dock nog aldrig att kunna ha råd med dyrgripar att lägga däri....men viktiga papper är inte dumt att ha hemma men säkert!
  • Villemoa

    Ett tips Hvidis; lär dig amma liggandes om det går! Så skönt på natten när man kan låta bebisen äta och samtidigt ligga och sova själv.

  • Villemoa

    Oliver och Rasmus heter grannpojkarna och det tycker jag är fint.

    Här hos oss är det inte lätt att välja namn med tanke på att jag är lärare och har en sisådär 150 namn som inte funkar Även om det är gulliga elever så får jag alltid upp en elevs ansikte för mitt inre och vill inte förknippa mitt barn med en elev.

    Killnamn tycker jag också är väldigt svårt men vi har två stycken som inte har skrivits här ...än....

  • Villemoa

    OM det finns amningshjärna!!!

    Kramar till Daa!!

    Blomman; din lilla grabb kommer få nya kompisar i ett huj!


    ingenjörsbruden skrev 2009-08-13 13:18:37 följande:
    Lanovia....det är nog så att det låter fullkomligt naturligt om jag skulle höra dig säga det....men när jag läser det så poppar det upp med en utländsk brytning som inte riktigt låter som du. Börjar redan fundera på va jag ska skylla på efter förlossningen...amningshjärna....finns det?!
  • Villemoa

    Vad bra att Panzers syrra kunde ta båda kissemissarna! Ja, Blommis, hur är det med förkylningen?

    Ingis; ja man blir rätt dränerad och tööörstig! Nu kunde ju inte jag amma mer än ca tre månader så jag hann aldrig bli alltför dränerad

  • Villemoa

    *skickar en kram till lanovia*

    Blommis; hoppas på att det INTE är indianer på g!!!!

    Jag är jättetrött och mår illa mest hela tiden (fast jag kräks inte som tur är) och har halsbränna redan men fortsätter det vara på den här nivån så är det hanterligt. Har ju lillfis att ta hand om om dagarna.

  • Villemoa

    Idag har jag inte mått lika illa och det oroar mig lite, är så rädd för att det lilla knytet inte vill vara kvar i magen

    Med Moa började jag inte må illa förrän i v.7 tror jag det var och det höll i sig i ca en månad och jag kräktes varje morgon i två veckors tid. Men jag har mått mer illa nu men inget kräks. Verkligen olika graviditeter så här långt.

    Ringde mvc idag också och har fått en tid till nästa vecka redan. Redan säger jag för att med Moa var jag inte på inskrivningssamtal förrän i v.10. Då bodde vi iofs i Sthlms kommun så det kanske är lite olika.

    Säger som Blomman och Hvidis; byter lätt ut vin mot kaffe! Om jag inte får en kopp på morgonen så är jag inte mig själv. Nu blir det nog till att hålla sig till en kopp om dagen för den halsbrännan jag har är inte rolig...bara tanken på att behöva äta Gaviscon får mig att vilja uppsöka badrummet och stoppa huvudet i toastolen.

  • Villemoa

    Jag hade grym foglossning med Moa och jag har förberett mig på att det blir minst likadant den här gången. Känner redan av lite i ryggen....men jag ska börja på vattengympa nu den 26:e och hoppas att det kommer att hjälpa massor!

  • Villemoa

    Jenny; jag är fortfarande ledig med Moa och kommer vara det tills nästa bebis kommer

    *många, många, många kramar till dig*

  • Villemoa

    Många, många, många kramar till dig Blommis skulle jag ju skriva!!


    Villemoa skrev 2009-08-14 22:47:25 följande:
    Jenny; jag är fortfarande ledig med Moa och kommer vara det tills nästa bebis kommer *många, många, många kramar till dig*
  • Villemoa

    Skickar Blommis en STOR kram!!

    Leksi; GRATTIS!! Såå roligt för er!

    Hej Olivia! *vink, vink*

    Kan berätta lite hur det var för oss.
    Jag var 24 och min man var 28 när vi träffades. Vi visste båda tidigt att vi ville gifta oss och skaffa barn men att det nog fick dröja lite eftersom jag fortfarande utbildade mig och att vi ville bli stabila som par först. Vi flyttade ihop relativt tidigt, efter ca 8 månader, och vi förlovade oss efter ca 1½ år. Jag har alltid älskat barn men var heller inte riktigt redo för att skaffa några medan min man varit redo hela tiden. Som tur var kunde han vänta på mig eftersom han visste att jag var kvinnan i hans liv.
    Jag gick klart skolan och började jobba för den dagen det var dags för barn ville jag ha mer än lägstanivå i FP och en bra SGI. Vi hade alltid sagt att vi skulle göra allt i "rätt ordning"; flytta ihop, förlova oss, gifta oss, skaffa barn. Men när jag var 29 och han 33 kände vi att ska vi inte skaffa barn först ändå för vi blir ju inte yngre och vem vet om vi kan få barn. Så vi blev med Moa som föddes mars -08 och vi gifte oss nu i april och väntar nästa i april -10
    Som Blommis också säger så räcker det med att ha jobbat lite, 6 månader tror jag att det är, för att få FP & SGI på den lön man har och skulle man bli varslad så har man samma FP ändå och så finns ju A-kassan. Så klart att du kan plugga även om du har barn! Jag är också lite av ett kontrollfreak men man kan inte ha kontroll över allt i livet. Att bära ett litet barn i magen och att sen bli mamma är det bästa i livet alla kategorier! För mig är allt annat sekundärt och saker och ting brukar ordna sig till slut ändå!

  • Villemoa

    Jenny; SGI betyder Sjukpenninggrundande inkomst, dvs vilken sjukpenning du får när du blir sjuk baserad på din inkomst. Om du har en inkomst på 20 000kr så blir din SGI 80% av 20 000kr. Har man inget jobb så har man heller ingen SGI och får då en sjukpenning baserad på lägstanivå vilket är 180kr om dagen. Alltså är det bra att ha jobbat lite, minst 6 månader tror jag det är, för att få en SGI baserad på den lönen man har.

    Kul att du tyckte det var roligt att höra lite om oss!

Svar på tråden I vått och torrt och stiltje och orkan