• Tinga

    Livets stora och små frågor

    Vilken massa sötnosar som trillat in i galleriet de senaste dagarna! Kul med uppdaterade bilder på Victor och vilken cool katt ni skaffat, Nenne! Hittills har vi inte lyckats se någon leopard eller gepard när vi varit på safari, men vi kanske kan komma och kolla på er kisse istället?

    Liten - grattis till Mindres viktökning! (Jag säger grattis till dig, för jag tror att du har minst lika stor del i ökningen som Mindre själv. ) Håll gärna en tumme lite senare idag, för då ska vi iväg och kolla grabbarnas vikt.

    Gosnosen - kul att se dig här! Kan tänka mig att det inte är så lätt att be folk donera ägg för att ni ska få kortare kötid; man vill ju inte gärna pressa andra till något som kanske är jobbigt för dem för att själv få fördelar, samtidigt som man ju inte kan veta om folk vill ställa upp om man inte frågar.

    September - kul att se dig också!

    Izzie - vad mysigt med kosläpp!

    Frejis - kul att det sprattlar i magen nu.

    Ore - lycka till på KUB-testet idag!

  • Tinga

    BS - Puff äter betydligt bättre med sked nu (alltså när han blir matad), fast å andra sidan äter han mindre välling, så jag vet egentligen inte om han får så mycket mer energi i sig. Men det leder åtminstone till en mindre frustrerad mamma när man inte hela tiden blir nekad åtkomst till munnen.

    Piff däremot totalvägrar fortfarande sked, så han lever på välling. Kring påsk åt han jättebra (i mängd räknat), men de senaste veckorna har det inte varit så mycket att skryta med, så jag är inte så optimistisk inför vägningen.

    Lycka till på MR idag; hoppas att du kan få en ordentlig diagnos och åtgärd sen.

    AM - vad tråkig kommentar från hissällskapet! Fast jag säger som Lappis; hans fru kanske knappt gick upp något alls under graviditeten. Jag tycker att du ska fortsätta känna dig nöjd över hur din mage drar ihop sig; både du och din man vet ju hur den såg ut förut, men det gör ju inte hisskillen.

  • Tinga

    Telis - trivs du i dina nya glasögon? Känner du igen dig i spegeln? ;-?

  • Tinga

    BS - åh, grattis tjejen! Hinner du inte iväg fort som attan någonstans för att köpa ett digitalt test? Du kan ju ringa och kolla att de har, så att du inte åker till flera ställen i onödan. Vad spännande och kul!

  • Tinga

    Min neggighet kom av sig lite nu när jag läste BS glada nyhet. Vägningen var nämligen ingen hit; Piff +305 g på sex veckor och Puff +330 g på samma tid. Det dubbla hade varit OK, så det är ganska mycket som fattas.

    Ja, jag kan iallafall inte göra mer än jag gör, så jag får helt enkelt försoka jobba vidare med att acceptera att det är så här lite de äter. När jag pratade med mat-psykologen att det man uppfattar det som ett avvisande av en själv som person när ens barn inte vill äta när man matar dem, och jag tror att det ligger mycket i det. T ex har jag mycket lättare att acceptera att de ätit lite ett mål om det är någon annan än jag som matat.

  • Tinga

    MSW ? jag har använt mig av marathon.se när jag velat ha träningsprogram att följa. På länken www.marathon.se/news/article.cfm finns bra kom-igång-tips. När det gäller motivation och att se till att komma iväg har jag inte några direkta tips, för eftersom jag älskar att springa, även i regn, brukar jag inte ha någon högre tröskel att ta mig över för att komma ut. Men det är nog bra att i förväg bestämma att den här veckan ska jag springa den och den dagen, så att man verkligen har det med i sin planering. Sen tror jag, precis som Muggles, att man inte ska vara överambitiös i början, för risken är stor att man istället knäcker sig och slutar.

  • Tinga

    Det går lite trögt med planerandet av träffarna i Götet, tycker jag. Jag kan ju tyvärr inte på lördagen eftersom jag ska springa då, för jag hade så gärna velat träffa dig också, Nenne. Kan man bruncha på något trevligt ställe på söndagen? Vi bor i en företagslägenhet under helgen, så någon härlig hotellfrukost blir det inte för min del. Eller har göteborgarna några andra tips? Att bara planera för picknick känns lite riskabelt tycker jag, för vädret känns inte lika pålitligt nu som för någon vecka sedan.

  • Tinga

    Piggelin - nu är vi där i stavningsträsket igen! Jag tycker att man får ett plus på stickan, men däremot så plussar man.

  • Tinga

    Tack alla ni sötnosar för peppning! Ibland, särskilt vägningsdagar, känns det så himla hopplöst med deras viktökning, men jag vet ju precis som du skriver så fint, Sweet, att de redan gjort en jätteinsats bara genom att ta sig dit där de är idag. Det är bara det att de ca 10 andra neobarn som jag har koll på äter jättebra och är mycket större än Piff & Puff och därför känns det så himla trist (och lite orättvist ) att _både_ Piff & Puff ska konstra. Inte nog med att man har två små att ta hand om, sen ska båda konstra också. Jag ska träffa mat-psykologen igen om ett par veckor och då ska jag be henne om hjälp med verktyg för att kunna hantera killarnas dåliga ätande och viktuppgång. De utvecklas ju fint och mår bra, och därför känns det trist att inte kunna glädjas fullt ut åt det.

Svar på tråden Livets stora och små frågor