• Here we go again

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Hej ,
  Första gången jag skriver ett inlägg så jag hoppas att jag hamnat på rätt ställe:)
  Träffade min sambo för ca 1,5 år sedan via en nätdatingsida. Vi är båda runt 40 år.Han hade precis flyttat till staden där vi bor efter att ha jobbat på annan ort i ca 4 år då vi träffades.
  Han tog mig verkligen med storm , både på via mail innan vi träffades och IRL.
  Jag hade själv inte lika starka känslor från början med de växte så småningom fram.
  Då han bodde inneboende hos sin syster så blev det så att vi tog ett ganska snabbt beslut på att han skulle flytta in hos mig istället.
  Det första problemet uppstod då jag efter att vi varit ihop i ca 1 månad så upptäckte jag att den dagen jag skulle på julfest direkt efter jobbet så hade han druckit sig full men förklaringen att han var rädd att förlora mig???
  Vi hade en konflikt men löste det då, trodde jag iaf!!
  Det har visat sig att har har inget bra spritsinne , spårar ur ofta när han dricker och att han måste alltid dricka stora mängder för att vara "nöjd".
  I början hade vi mysigt när vi drack vin och mycket spontan och rolig sex . Idag är det precis tvärom inget sex då han dricker och ofta tjafs/bråk då han lätt blir elak . Tror också att han alltid har lite extra åt sig själv för att vara "garanterad" en viss mängd alkohol.
  Så till nästa problem , han har varit arbetslös i ca 1 år och det sliter ju också . Ska erkänna att jag ibland när vi bråkar vänder det emot honom men det känns emellanåt att han använder "våra" pengar precis så som han vill och tänker inte på att inkomsten fr hans a-kassa är 3ggr mindre än min lön (alltså efter skatt)och att jag står för allt annat än själva baskostnaderna. Han unnar gärna sig själv en massa som jag bekostar men har han en 100 kr över så lägger han det på vin el cigg!!
  Sen är det då sexet och kärleken.
  Känner mig väldigt osäker på allt då han efter julhelgerna har gjort en kovändning, innan ville han ha sex varje dag till att vi har haft sex ca 5 ggr fram till idag från veckan före jul!! Han överöste mig med kärleksförklaringar och verkligen visade mig innan jul varje dag hur mkt han älskade mig men idag så kan det gå dagar utan att han ens klappar på mig än mindre kelar. Han säger inte längre spontant att han älskar mig och att han tycker att jag är fin:((
  Jag säger det dock till honom men då säger han bara "så bra så". Ger också honom massa komplimanger eftersom jag verkligen tycker att han är jättefin och sexig. Han blir mer besvärad än glad då jag gör det, vilket han aldrig blev tidigare då fiskade han alltid efeter kärleksförklaringar och komplimanger.
  Tidigare var han väldigt svartsjuk men det har oxå ändrat på sig till den milda grad att han kan tänka sig att vi ska träffa andra par . Jag har alltid lockats av tanken så jag blev inte sur tvärtom tyckte jag att det lät spännande!
  Vi la in oss på en sida där man kan söka andra par och han är inne där varje dag , kan skriva upp till 30 mails plus att han/vi chattat lite med folk därifrån men samtidigt säger han att han inte orkar just nu ha sex så ofta !! Men han orkar prata sex på nätet det känns motsägeselsefullt tycker jag!!
  Förutom att vi knappt längre har sex så har vi heller inget mys längre , inga kyssar på flera månader, han som älskade att kyssas förr!!
  Jag har väl inte alltid varit världens lättaste men har haft svårt att behålla respekten för honom när han har varit dum och bettet illa på fyllan, då har jag skällt ut han efter notor!!
  Det gör ju inte saken enklare att jag har 2 tonåringar som verkligen gillar honom och jag vet att han tycker väldigt bra om dem oxå.
  Han är också väldigt händig och har renoverat i stort sett hela min lägenhet , han gillar att hålla rent och pyssla, laga mat så det klagar jag inte på tvärtom.Även hans föräldrar har vi bra kontakt med . Min släkt är rätt splittrad men de jag har kontakt med gillar honom.
  Har haft tankar på om han bedrar mig men jag tror inte det .Dock när jag tog upp det med honom så blev han jättearg!
  Tidigare var han världens snällaste och mjukaste , alltid sugen på sex och väldigt kärleksfull svartsjuk men annars ok.
  Nu inget av det ovanstående och dricker för mkt.
  Har dock satt ett ultimatum att inget mer supande hemma utan ska det drickas ska det vara lagom och vi gör det tillsammans. Har också sagt att jag inte kommer snart att stå ut med sexlösheten och kärlekslösheten utan om detta inte löser sig måste vi gå vidare utan varann.
  Han vill att vi kämpar men blir bara arg när jag tar upp våra problem och gör inte så mkt för att antstränga sig utan tycker att ett gulligt sms är ett stort steg framåt men han gör inget rent fysiskt för att visa att han vill kämpa för att behålla mig.
  Det slutar ofta med att de veckor vi inte har barnen så är vi väldigt tysta alt tjafsar , han blir för full på helgen och det blir mkt lite el inget sex alls på hela veckan.
  Har fått så dåligt självförtroende av detta känner mig ful,fet och gammal.
  Tränar och håller mig i form och vet av andra mäns och kvinnors reaktioner att jag är allt annat än ful men det känns så deppigt nu:((
  Oj vad långt det blev!! Hoppas att ni orkar läsa , jag känner mig sååå förvirrad . Vad ska jag göra , älskar ju honom trots allt elände.

 • Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?
 • marriage09

  Jobbigt!!

  Jag vet att det inte är lätt, men jag känner rent spontant att det kanske inte är den bästa killen att dela sitt liv med, lättare sagt än gjort men jag tycker att du skall lämna honom. Det finns en massa underbara människor därute som inte får dig att känna dig som du gör, som inte dricker för mycket och som är mysig och gullig.

  Prata om det, om han inte "bättrar" sig så lever du nog bättre utan honom. Jag vet att det är lättare sagt än gjort dock...

  Lycka till!

 • Tooticki

  Jag har svårt att utläsa av din trådstart Vad det är du tycker om och älskar. Min spontana reaktion är att han utnyttjar dig, din ekonomiska situation. Han har inget jobb, han dricker för mycket och då blir han elak, han är svartsjuk, han visar inte att han älskar dig och ni har inget sex. Vad är det med er relation som du tycker om?

  Jag tycker det låter som om att du behöver göra slut och gå vidare och att han behöver söka hjälp för sina alkoholproblem och svartsjuka.

  Jag förstår att det inte är ett lätt beslut att ta, men min tolkning är att er relation de facto är över redan.

 • MysanX

  Känns som om det behövs ett rejält snack här. Lika bra att rensa luften på en gång. Ta dig i kragen och ta upp allt detta med honom. Att du inte gillar att han dricker så mycket! Att era pengar ska gå till gemensamt och eftersom han inte drar in så mycket till hushållet så måste han hushålla bättre med era/dina pengar ochinte lägga på onödiga saker. Funkar inte det så får ni ha separat ekonomi. Att han skriver sexmail under dagarna är oerhört respektlöst. NI har valt att lägga ut er på dessa sidor då ska NI gemensamt skriva dessa mail. Att han gör det själv tyder på att han har ett intresse som kanske finns på sidan av ditt. Sätt ner foten ordentligt för en sån här sitaution blir aldrig bättre utan samtal.
  Du mår ju jättedåligt och måste just nu sätta dig och dina barn i främsta rummet.
  Att leva som du gör nu är ingen optimal lösning och även om du älskar honom så måste han ändras, om han älskar dig tillbaka så gör han det. Problemet är ju att han har det ganska bra. Får pengar, mat, lägenhet, sex när han vill , kan sexchatta med andra på nätet...han har ingen respekt mot dig som flickvän. I mina ögon låter det mer som du fått en tonåring till på halsen.

 • Here we go again

  Jobbigt!!

  Jag vet att det inte är lätt, men jag känner rent spontant att det kanske inte är den bästa killen att dela sitt liv med, lättare sagt än gjort men jag tycker att du skall lämna honom. Det finns en massa underbara människor därute som inte får dig att känna dig som du gör, som inte dricker för mycket och som är mysig och gullig.

  Prata om det, om han inte "bättrar" sig så lever du nog bättre utan honom. Jag vet att det är lättare sagt än gjort dock...

  ________________________________________________________________
  Svar till marriage09

  Vet att det inte kommer att vara lätt och har levt i tron på att killen jag levde med de första året ska komma tillbaka.
  Han har lovat att skärpa sig med drickandet men vi får se hur det blir med det.
  Längtar ju så till hur kan vara , han är ju en mjuk person innerst inne väljer dock att inte visa mig ngt just nu:((

 • Hannaz

  Du vet vad du behöver göra tror jag. Han behöver ta tag i sina problem och det verkar han inte inse, gör han inte det och är villig att arbeta för er relation så bör han flytta omgående. Ditt hem ska inte vara praktisk och billig förvaring för honom.

  Att han renoverar och diskar osv det kan du betala en hantverkare och städfirma för att göra UTAN att behöva känna dig kränkt i ditt eget hem. Det största bekymret ser jag är dina barn. De fick acceptera honom ganska snabbt - du skriver att han flyttade in rätt tidigt i ert förhållande - de verkar ha gjort de och tom gillar honom och nu ska han flytta. Det ska inte påverka ditt beslut men tänk på att prata ordentligt med dem om det. Fick intrycket att de är lite äldre, men det kanske var jag som misstförstod.

  Att han hjälper till hemma är ingen ursäkt för sättet han beter sig på. Och att han renoverat din lägenhet, tja han har ju levt på dina pengar så det var ju inte gratis direkt... Nej bryt innan det är för sent. Du förtjänar bättre!

 • Macecrush

  Givetvis är det svårt att göra en 100% bedömning utan att ha träffat er, men utifrån vad du skriver så skulle jag spontant säga att ni inte bör vara tillsammans just nu. Ni borde inte bo ihop som läget är nu, då han måste ta itu med sina problem och det är dessvärre inget du kan hjälpa honom med. I mina öron så låter han som en klassisk missbrukare, och om han inte dricker så kan det vara så att han byter det missbruket mot ett annat. Är det så att han är missbrukare så kommer han inte bli bättre medan du finns där, för då är det för lätt för honom att fortsätta och det finns inget du kan göra för honom i det läget. Jag säger absolut inte att du bör bryta kontakten helt, men för din egen skull så skall du inte utsätta sig för en sådan behandling. Tänk på dig själv i första hand, för du förtjänar att vara lycklig!

 • Here we go again

  Tooticki

  Jag har svårt att utläsa av din trådstart Vad det är du tycker om och älskar. Min spontana reaktion är att han utnyttjar dig, din ekonomiska situation. Han har inget jobb, han dricker för mycket och då blir han elak, han är svartsjuk, han visar inte att han älskar dig och ni har inget sex. Vad är det med er relation som du tycker om?

  Jag tycker det låter som om att du behöver göra slut och gå vidare och att han behöver söka hjälp för sina alkoholproblem och svartsjuka.

  Jag förstår att det inte är ett lätt beslut att ta, men min tolkning är att er relation de facto är över redan.
  ----------------------------------------------------------
  Svar: Om du menar vad jag älskar hos honom så är det/var.
  Hans kärleksfulla sätt, hans snälla personlighet att han alltid ställde upp och ett fantastiskt sexliv!
  Allt detta har ju då mer el mindre försvunnit sedan jul, vill ju kämpa men vet inte om det är värt det!
  Och svartsjuk är han ju inte alls längre så den saken har iaf löst sig om det ska vara till ngn tröst.
  Jag är mest ledsen och bitter just nu .
  Är dock rädd att ta förhastade beslut vill ju att detta ska fungera.
  Känner dock att jag har ett jättebehov att kontrollera honom hela tiden(med spriten) och det gör mig galen!!

 • Hannaz

  OM du vill fortsätta relationen så gör det på distans. När han visat, och då menar jag att det krävs ÅR, att han klarar av att hantera spriten, respekterar och älskar dig så kan ni fundera på att flytta ihop igen.

  Min syster och hennes man separerade efter 2 år, pga yttre omständigheter kan man säga, hans barn accepterade inte deras förhållande och vägrade träffa sin far under tiden de bodde ihop vilket knäckte honom. Men de fortsatte att hålla ihop och nu har de en stor gård på landet och har varit tillsammans i över 10 år. Man måste inte bo under samma tak är det jag vill säga.

 • Here we go again

  Vet ju att allt ni skriver är rätt och sant , är ju i mina ljusa stunder en klok kvinna:)
  Det som gör det så svårt är att om jag "slänger" ut honom så kommer han att flytta till orten där han bodde innan vi träffade (80 mil borta) och då är ju detta slut föralltid!
  Sen har jag på den tiden allt var bra hjälpt honom att lösa skulder på ett femsiffrigt belopp och är orolig att han inte kommer att betala tillbaka om jag släpper iväg honom.
  Känns ibland dock att det får vara värt det:((
  Min mamma var missbrukare så jag känner ju igen dragen och det är därför jag inte kan låta bli att kontrollera honom och det gör mig arg och bitter och en ursäkt för honom att kalla mig elak,gapig och tjatig!
  Och ni har ju rätt i att han har renoverat med dock hade det varit 10ggr billigare för mig att anlita en firma!
  Men i hjärtat så älskar jag honom så mkt och är ju rädd att bli en ensam gammal nucka:(( ja jag vet dumt att tänka så men har så dåligt självförtroende just nu:((

 • Here we go again

  Och ja mina barn är i undre och övre tonåren varav den äldsta går ut gymnasiet i Juni-09

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?