• Hannaz

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Du vet vad du behöver göra tror jag. Han behöver ta tag i sina problem och det verkar han inte inse, gör han inte det och är villig att arbeta för er relation så bör han flytta omgående. Ditt hem ska inte vara praktisk och billig förvaring för honom.

  Att han renoverar och diskar osv det kan du betala en hantverkare och städfirma för att göra UTAN att behöva känna dig kränkt i ditt eget hem. Det största bekymret ser jag är dina barn. De fick acceptera honom ganska snabbt - du skriver att han flyttade in rätt tidigt i ert förhållande - de verkar ha gjort de och tom gillar honom och nu ska han flytta. Det ska inte påverka ditt beslut men tänk på att prata ordentligt med dem om det. Fick intrycket att de är lite äldre, men det kanske var jag som misstförstod.

  Att han hjälper till hemma är ingen ursäkt för sättet han beter sig på. Och att han renoverat din lägenhet, tja han har ju levt på dina pengar så det var ju inte gratis direkt... Nej bryt innan det är för sent. Du förtjänar bättre!

 • Hannaz

  OM du vill fortsätta relationen så gör det på distans. När han visat, och då menar jag att det krävs ÅR, att han klarar av att hantera spriten, respekterar och älskar dig så kan ni fundera på att flytta ihop igen.

  Min syster och hennes man separerade efter 2 år, pga yttre omständigheter kan man säga, hans barn accepterade inte deras förhållande och vägrade träffa sin far under tiden de bodde ihop vilket knäckte honom. Men de fortsatte att hålla ihop och nu har de en stor gård på landet och har varit tillsammans i över 10 år. Man måste inte bo under samma tak är det jag vill säga.

 • Hannaz

  Skriva ett genomtänkt brev kan vara ett alternativ men visa inte detta! Då kommer han garanterat att skälla på dig för att du hänger ut er relation/honom.

  Har du nån vän som kan närvara när du pratar med honom. Menar inte att denne ska sitta och titta på men det är kanske bra om nån annan finns i lägenheten om han blir våldsam - låter som att han lätt blir förbannad när det ställs krav och det kankse kan slå över. Be honom packa en väska och ta in på hotell eller vandrarhem och fundera över saken och så får ni komma överens om när han ska hämta sina prylar. För det kommer inte att bli nån bättring om han bor kvar. Han måste lösa sin situation och du och dina barn får inte komma i kläm. Han älskar inte dig så som han beter sig, han älskar sitt beroende oavsett hur det tar sig uttryck, sprit, sexaffärer osv.

 • Hannaz

  Om han inte vill blanda in sina föräldrar så är det hans problem. Ska du vänta 3 veckor innan han får ut sin lön för att vara snäll mot någon som inte ger dig nån uppskattning alls?

  Det är den 2:e idag och han har inte 1 krona??? Ger han dig sina pengar direkt när han fått dem från a-kassan och så delar du ut efterhand?

  Nej ja tycker, tack och hej leverpastej kom tillbaka när du rett upp ditt liv. Det bli aldrig RÄTT tillfälle att göra slut. Det bara måste göras.

  Du säger att han bodde hos sin mamma när ni träffades, antar att det är i närheten. Då får han helt enkelt flytta tillbaka till henne.

  Och sätter han sig i trappen så ring polisen. Hur har ni kommit in på den diskussionen förresten, känns inte som ett normalt samtalsämne vid middagsbordet.

  Var stark för dig och din framtids skull!

 • Hannaz

  Och nej, du ska inte betala mer för honom oavsett om han är pank eller ej. Det är hans liv.

 • Hannaz

  Grattis!!!! Så starkt av dig att stå på dig! Du gör helt rätt, glöm inte det i sorgen efteråt. Tänk på att det inte är honom du sörjer utan den han LÅTSADES vara. Du har alltså bara förlorat din drömbild, han som han verkligen var var aldrig den du älskade. Många styrkekramar och lycka till. Hoppas ni har lika fint väder som vi i Malmö. Gå en lång promenad och andas in den nya tiden, både den i ditt liv och den nya årstiden, nu blir det bara bättre!

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?