• Kjell Präst

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Soldemor skrev 2012-02-07 14:16:46 följande:
    Som Kungen? Eller tänker du mer på R mc D? Är det kanske dags för helt nytänkande vad gäller perukfärgerna?
    Jag tycker vi gör som kungen, då skall intet ont vederfaras oss. För övrigt tror jag inte att någon präst kan bli ställd till ansvar för om han  eller hon på eget bevåg skaffar peruker i de liturgiska färgerna.
  • Kjell Präst
    Chicita skrev 2012-02-14 15:21:48 följande:
    Är det någon som vet hur man gör om inte festlokalen har rätt proportioner? Kan man begära att dom ska bygga om? Nu är jag ju redan gift, men vi kanske vill förnya löftena nån gång för det blev ju sån succé liksom. Men den lokal jag funderar på att hyra är lite för smal, jag vill ha en bredare lokal. Nog borde dom väl förväntas att bygga om va? Och så tyckte jag faktiskt att golvet var lite hårt i kyrkan, och jag vill faktiskt ha mina fina skor, så jag tycker att ni kan byta ut stengolvet mot en mjuk och stötdämpande gummimatta under och sen ett lager med tjock sammet

    Det är helt okay att bygga om lokalen, däremot är det svårt att bygga om bruden ifall det nu är hon som är lite för bred.
  • Kjell Präst
    Chicita skrev 2012-02-14 22:01:06 följande:
    Jag är redan för bred, så lokalen och allt annat får anpassa sig efter mig.
    Jag kan sträcka mig så långt som att sätta en varningsskylt för bred last på rumpan. Men där går min gräns alltså Obestämd
    Då skulle du inte kunna gifta dig i min kyrka, för jag har redan en skylt där det står "Bred präst", och två sådana skyltar är för mycket enligt kyrkoordningen.
  • Kjell Präst
    Kjell Präst skrev 2012-02-15 05:10:30 följande:
    Då skulle du inte kunna gifta dig i min kyrka, för jag har redan en skylt där det står "Bred präst", och två sådana skyltar är för mycket enligt kyrkoordningen.
    Tillägg: Detta gäller självklart inte om det är tredje söndagen efter trefaldighet, även kallad skyltsöndagen. Då måste tvärtom både brud, präst och brudgum ha något slags skylt på sig.
  • Kjell Präst
    passionsblomman skrev 2012-02-15 11:54:39 följande:
    Då vill jag ha en lång t-shirt och på bak(!)sidan texten:

    B(e)red en väg för Krister
    Berg sjunken djup stån opp
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Själv ska jag ha en där det står (fritt efter Gustaf Fröding) : "Våran präst är bred som en häst"
  • Kjell Präst
    Norrskensflamman skrev 2012-02-16 16:07:01 följande:

    Ni vet väl om att ni är helt galna?!

    Föressten så behöver jag tips på hur man firar 3-årsdagen av bröllopet. Känner att inspirationen tryter lite, men ni verkar ju vara ett kreativt och påhittigt gäng Tips, ideér emottages tacksamt.
    Jag vill gärna att JAG ska stå i fokus... på ett BRA sätt... eftersom vi är skilda nu så är det bara jag som kommer att närvara från brudparets sida så att säga. Men jag tar alla chanser att få festa, glänsa och stå i fokus. Tycker faktiskt att kyrkan borde ställa upp också. De borde visa sin tacksamhet att vi valde deras kyrka när vi gifte oss. Faktiskt. Kanske vi kan ha festen där??


    Kyrkan har förstås ett särskilt slags mässa för den här typen av högtid - en så kallad skilsmässa. Den kan firas på såväl ett, två, och treårsdagen av ert bröllop - eller på årsdagen av skilsmässodagen. I den kyrkliga skilsmässan bärs du in i gullstol av två brunbrända grekiska pojkar med bländvita tänder, varpå prästen kastar paprikapulver på ett stort foto av din exman och ropar "Pilutta dig i herrans namn för att du har klantat dig så att du inte är en av de där brunbrända pojkarna Amen" Sedan ringer kyrkklockorna och man sjunger psalmen 876 "Den enda som är här är bruden och tur är väl det". Sedan blir det nattvard. Låter det som ett upplägg som skulle passa dig?
  • Kjell Präst

    Ofta när man har kyrklig skilsmässa så används exmaken till att kasta på gästerna, istället för ris alltså. Brukar vara väldigt uppskattat. Eller inte så väldigt kanske.

  • Kjell Präst
    Chicita skrev 2012-02-17 13:38:31 följande:
    Kan man inte kasta gästerna på exmaken istället? Och så får man se hur han klarar av att slingra sig ur den härvan sen {#emotions_dlg.djavulsk}
    Jag tror man brukar göra så i "frikyrkan" men jag vet inte. Vid en borgerlig skilsmässa går det ju bra för där gör man ju hur man vill.
  • Kjell Präst

    Vid borliga skilsmässor har jag hört att "cermonin" kan utformas så att den blir hur lång man vill, och jag tror att det är tillåtet att ha vissa kyrkliga inslag även där. De brunbrända pojkarna skulle säkert fungera tex- men självklart kan inte den borjlia skilsmässoförrättaren säga "Pilutta dig amen" för det är ju förbehållet präster.


    Jag tror du kan få en trevlig skilsmässa även om du väljer en bårgli variant, du kan ju välja att vara på en herrgård eller kanske på stranden där de brunbrända pojkarna skulle göra sig bra. Eventuellt kan ni ju göra entré ur vattnet då, det skulle ju göra effekt. Ur en ubåt eller så. Fast jag vet inte så mycket om borrliga skilsmässor eftersom jag är präst.

  • Kjell Präst
    Aleta skrev 2012-02-18 13:10:05 följande:
    Sent ska syndaren vakna!
    Här har man varit borta ett tag och så blossar de allra viktigaste diskussionerna upp!

    Självklart äter papegojor potatis! Om den är kokt. I alla fall min, och det var han som var på tapeten i början av tråden, så han måste ändå anses som någon slags normpapegoja.
    Men inte äter väl kokta papegojor potatis?
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?