• Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 2

    Tidigare var vi Brudar i Lund, nu är vi Fruar i Lund

    Hej allihop

    Nu när alla Lundabrudar - sommar 2008 - har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd.

    Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

    Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

    Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

  • Svar på tråden Fruar i Lund - del 2
  • Anja 19 juli 2008

    Gabbi, Flamora och Ingenjörsbruden

    Tack Längtar sååå...

    Renoveringen gör vi i april månad (utom köket, det får vi ta i sommar) men nä, jag bor inte i det som det ser ut nu. Ser fint ut på bilderna men golven är såååå slitna, väggarna suuuperslitna, alla lister o dörrar riktigt skabbiga och så är det heltäckningsmatta i två av sovrummen uppe. Nuvarande ägarna har både hund och katt och jag är allergisk så allt ska ut.

    Jaja, det hade räckt med en riktigt grundlig städning, ev sanering men det är så otroligt mycket mer jobb att göra iordning när man väl flyttat in än att göra det INNAN. Man slipper flytta på möbler, få slipdamm på allting osv.

    Så vi får lägenheten nu 1 april, sedan flyttar vi in 1 maj, så Daniel har en månad på sig att spackla och slipa alla väggar (är väv där nu, det vägrar maken att ha, och det där man kan sätta upp som ska släta ut, säger han att ingen yrkeskunnig skulle få för sig att använda, det är skit tydligen och svindyrt) så det ska alltså spacklas o slipas på samtliga väggar *asg* och jag tänker inte befatta mig med det en enda sekund

    Sedan ska alla golv bytas ut. Vi kommer lägga in mattlackad ekparkett i hela huset. Blir enklast så och det är fint tycker jag. Vill egentligen ha ett riktigt mörkt trägolv i vårt sovrum men vi får se

    Så golv, väggar och dörrar med dörrfoder ska fixas INNAN vi flyttar in. Sedan får köket vänta

  • Anja 19 juli 2008

    Grämer mig lite förresten för jag vill ha köket tiptop direkt!

    Ska ha vita skåp o luckor, släta, troligtvis högblanka fast jag är lite tveksam till det, men av alla ikeas luckor (ja vi har inte råd m nåt annat än ikeakök) så verkar dom vara de bästa om man kollar på olika forum + att deras mattlackade vita luckor inte är snygga.

    Sedan har vi fått pris på bänkskiva i svart granit från landernäs, så det blir en sådan, blankpolerad för att det är så hygieniskt och underhållsfritt. Ska även ändra lite i köket, flytta balkongdörren och sätta in ett liggande fönster på ena sidan ovanför bänken, där vi kommer att få en låååång bänkyta när vi flyttat dörren. Underbart

    Sedan ska vi äntligen ha ett kökt med TVÅ ugnar och induktionshäll. Är sååå nöjd

    Ja, det ska bli riktigt underbart när det är klart.

    Gabbi
    låter som att ni stött på både den ena och den andra motgången. Så jä..la trist. Hoppas att allt flyter på från och med nu.

    kram

  • Anja 19 juli 2008

    Ingenjörsbruden

    Härligt med fladder i magen

    Nice att rita sitt eget hus och få bestämma PRECIS allt! Underbart...

  • ingenjörsbruden

    Men det är ju kanon att ni(Daniel) har en månad på sig att fixa golv, väggar o dörrar.
    Kan man välja så är det skönast att ha allt klart så man slipper gips- och slipdamm.

    Är osså SÅ svag för mörkt trägolv...typ valnöt....men vi ska osså köra på ekparkett i större delen av huset.

    Längtar efter ett riktigt kök, riktig garderob o riktig tvättstuga.....o förvaring!!!! Vill slippa ha allt staplat à la tetris......*drömmer mig bort till vårt hus*

  • Anja 19 juli 2008

    Någon som har en lista på bra sidor när det gäller tapeter?

    Sandberg, Eco, duro och tapetorama och Boråstapeter har jag redan, någon som har en liten trevlig lista jag kunde få ta del av. Vill ha lite sjyssta fondväggar

  • a wife to be

    Anja. Vi har dom högblanka luckorna från IKEA, tycker själv att det blev skitsnyggt

  • AnneiLund

    Anja:
    Men FASEN vad fint!!!!
    Ja jävlar....
    Ja även om ni verkligen vill renovera så skulle man ju unna bo där utan att fixa till allt, ja i allafall ett tag!!! Och vilken underbar uteplats!!!
    FOCK baby!!!!
    Där kan vi sitta i sommar och äta surdegsbröd med fett me smör på!! ha ha ha

    Kram

  • AnneiLund

    Har annars en riktigt jävlig graviditet.
    Den ena infektionen avlöser den andra i kroppen.
    Just nu har jag en groteskt uppsullen höger ansiktshalva....
    Fått en cysta i munnen
    Det är för jävligt!
    SEn är min struma worse than ever
    Så nu ska jag tillhöra specialistmödravården.
    Åååååå

    Annars jobbar jag på, 100 %.
    Tittar på hus och inser att jag inte kommer ha råd till det som jag vill ha.
    Vi hittade ett skitfint hus på gamla Annehem, men det blev hysterisk budgivning och priset gick från 2900000 - 3790000
    Lite över vår liga

    Men en stooor nyhet är att vi har köpt vagn!!!!
    Halleluja!!!

    Blev en Teutonia Mistral S, svart och vit, med mjuklift. Skötväska och parasoll fick vi på köpet, det var ett erbjudande de hade. Och så fick man tillbaks 50 kronor för varje 250 spänn man spenderade på Babyland i helgen, så vi fick en tillgodocheck på 1450 kr. Skitbra ju!!! Det kan behövas för vagnen var dyr som fan. Jag hade ju verkligen försökt hitta en begagnad men det ville sig inte riktigt!!! Och jag har handlat så enormt mkt fina bebiskläder på Blocket så helt plötsligt kände jag bara "Ähhhh, skitsamma, vi köper en ny" och så blev man 7300 kr fattigare!! Men fin är den!!! Alva kommer åka som en prinsessa i den.

    Ska bli spännade att gå på sista UL om ca 3 - 4 veckor...tänk om Alva är en Alvin???? Då får han FAN ha brudkläder i 4 månader, för så långt fram har jag handlat!!!

    Nu ska jag kränga lite mat

    Sköt om er alla

  • Fröken Planera

    Anne! Vad synd att huset gick upp så mycket. Helt otroligt faktiskt med tanke på att ett liknande hus på Annehem låg på hemnet i en hel evighet innan det blev sålt. Men jag känner igen den där känslan av att inte ha råd med det man verkligen vill ha.

    Men vad fasen är det med din graviditet???? Hur kan man bara råka ut för precis ALLT????

    Anja. Jag har ingen aning om vilka sidor man ska titta på när man letar tapeter. Vi ska köra den enkla varianten och sätta upp tunn väv som vi ska måla. Det krävs inte så mycket mer i en Weekendvilla..

  • AnneiLund

    Gabbi:
    Jo det är så konstigt.-....det är fortfarande en pågående budgivning och priset är snart uppe på 3.900 000 sanslöst!!
    Men vad jag tror skiljer detta huset från många andra liknande hus på AnneHem är att det inte direkt var några andra hus framför eller bakom. Det var utsikt över stora grönområden och sol på tomten fram till 20 - 21 på kvällen. Ett fint trädäck, uterum och varsamt renoverat. Superfint!!!
    Men nu känner vi nog oss lite brända och kommer ligga lågt med husletande. Jag är som sagt verkligen inte riktigt frisk och en flytt är nog egentligen det sista jag behöver just nu. Vi sitter ju inte i sjön. Vi har 150 kvm. Men det känns bara så korkat att långsiktigt betala 10500 per månad till LKF. Men vi kör på ett tag till, sparar och så kanske vi har råd med det vi vill tids nog!

    Ja jag undrar också...hur kan man råka ut för allt?
    Pratade med Specialistmödravården idag och de vill sjukskriva mig PRONTO men det vill inte jag. Jag har aldrig varit sjukskriven innan och det bär mig emot....vet inte varför. Antar att det är ett sånt där typiskt" jag vill vara duktig symptom"
    Nåja...vi får se!!!

    En stilla kvällspromenad en solig kväll står högt på min önskelista...även om jag ser grotesk ut.....Quasimodo....

    Kram på er

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2