• Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 2

    Tidigare var vi Brudar i Lund, nu är vi Fruar i Lund

    Hej allihop

    Nu när alla Lundabrudar - sommar 2008 - har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd.

    Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

    Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

    Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

  • Svar på tråden Fruar i Lund - del 2
  • Anja 19 juli 2008

    Embo

    blä för att skatta bort 40.000 spänn. Hade detta trätt i kraft bara någon månad tidigare så hade vi fått skatta bort 126.000 kronor (förra lägenheten vi sålde). Ryser av bara tanken! (det var ju våra bröllopspengar ).

    Nu är ju vinsten inte så stor, typ 80.000 men att skatta bort 16.000 av dem är ju för jä..ligt när man ska renovera det nya, fallfärdiga stället!

    Gabbi

    Fy f..n vad jag tycker synd om er. Vilket skit att hans bror jobbar där, annars hade man ju totalskitit i om man bråkade med dem

  • Fröken Planera

    Jaha.. Nu har man förflyttat sig till Bromma. Jag har gått på mässa hela dagen idag och ni kan tro att jag provsmakat nästan ALLT jag kommit över. Jagf brukar faktiskt ha hyfsad koll på vad jag stoppar i mig på mässor, men idag fanns ingen botten. Bebisen har smakat de flesta olika smaker som finns.

    Nu är det sista natten på denna resan så i morgon kör jag hem och gud så skönt det ska bli att kramas med mina pojkar där hemma.
    Hoppas ni har det bra allihop!

    Kramar från ett svinkallt Bromma!

  • ingenjörsbruden
    Jen82 skrev 2009-02-02 20:22:52 följande:
    Grattis Ingenjörsbruden!!
    Tack Jen!

    Fröken Planera: Misstänkte att korsstyngstavlor o bebisar är ett fenomen....tavlan är rätt ok...Miranda Nalle som ligger på en filt.....rätt lagom alltså.
    Tråkigt med S´s bil

    Anja: Surt att skatta bort så mkt...men man får väl se positivt på det att det är tur att ni slapp skatta förra gången!

    Embo: Hur har det gått med huset? Kollat med snickare mm? Lagt bud?

    Någon som har erfarenhet av Brio spjälsäng? Bra eller dålig?
    Är det bra att kunna sänka en långsida eller blir konstruktionen skranglig?
  • Fröken Planera

    Ingenjörsbruden. Ja, det är bra att kunna sänka en sida, särskilt när man bebisen vuxit och man har madrassen på lägsta läget. det sparar ryggen när barnet ska lyftas upp.
    Jag har bara bar erfarenhet av Brios produkter och har svårt att tänka mig att den skulle vara skranglig.
    Lycka till!

  • ingenjörsbruden

    Fröken Planera skrev 2009-02-06 09:28:34 följande:


    Ingenjörsbruden. Ja, det är bra att kunna sänka en sida, särskilt när man bebisen vuxit och man har madrassen på lägsta läget. det sparar ryggen när barnet ska lyftas upp.Jag har bara bar erfarenhet av Brios produkter och har svårt att tänka mig att den skulle vara skranglig.Lycka till!
    Nu blev jag lugn!
  • Fröken Planera

    Har du fått en sån, eller???


    ingenjörsbruden skrev 2009-02-06 10:58:46 följande:
    Fröken Planera skrev 2009-02-06 09:28:34 följande:
    Nu blev jag lugn!
  • Anja 19 juli 2008

    Pratat m mäklaren nu. Om man ej gjort en vinst på 50.000 per ägare (en sammanlagd vinst på 100.000) så måste man skatta.

    Man får först (innan man räknar hur mkt skatt det blir) dra bort för mäklararvode och eventuella saker man lagt ut pengar på inför försäljning, fix osv. Så vi drar bort kontraktssumman på 7.500 som mäklaren ska ha och så drar vi bort kostnader för de saker vi fixade här hemma inkl inköp av badkaret som vi satte in och så får vi skatta på resten. (Störigt att vi var 15.000 kr från att slippa skatta allt på ett bräde. Hade vi gjort 15.000 till i vinst så hade vi sluppit).

    Vinsten ska alltså vara minst 100.000 och max 1.6 miljoner för att man ska få uppskov.

    Så var det med det.

    Ni borde ju därför få uppskov Embo? Eller... Er vinst måste ju ha uppgått till över 100.000 kr?

    Nu ska jag rusa t jobbet.

    kram kram

  • Anja 19 juli 2008

    Anne

    jag har inga bilder i datorn. Har bara ett häfte med bilder som vi fick på visningen. Dom tog ju bort den från nätet innan jag hann kopiera bilderna. Störigt.

    Så vi får ta en fika snart så kan jag ta med mig häftet, hihi...

  • AnneiLund

    Hej tjejer

    JA att jag ligger hemma och är sjuk är jag knappast ensam om i Sverige just nu. Jag är så sjukt sjuk....fortfarande. Öronsmärtan börjar bli lite bättre, men har långt ifrån avtagit. Lite jobbigt med tanke på att jag bara har två dagars penicillinkur kvar att ta!! Fast värre är det med febern, mina kaninröda ögon, förkylningen och ömheten i kroppen!!
    Inte roligt!!

    Jag var på förlossningsintaget på KK under natten till i går.
    Det var heller inte roligt.
    Jag låg på en brits i nästan 4 timmar, Anders halvlåg i en stol under tiden.
    Jag fick en stor vattenavgång i förrgår kväll. Då pratar vi m y c k e t vatten som kom forsande. Barnmorskorna blev skärrade.....du är bara i v.24, kom genast in!!! Sagt och gjort....
    4 timmar senare visade det sig att bebisen trycker och sparkar konstant på urinblåsan och att jag inte hade börjat läcka fostervatten (tack och lov) utan hade kissat på mig.
    Det var heller inte roligt...eller kanske lite nu så här i efterhand. Där sitter vi halva natten, kändes som om KK´s samlade läkar- och barnmorskestyrka kallas in (och JA jag träffade en gullig och omhändertagande Embo som förskräckt sa...Vad gör du här???). Jag blir undersökt på ALLA tänkbara sätt.....och så har jag bara pissat på mig. Classy!!!
    Men säg nu för Guds skull inte detta till någon!!! Jag fick åka hem med värsta Tenaskyddet i trosan och jag lovar er, jag har aldrig känt mig så gammal eller ofräsch heller för den delen.

    I dag är det lördag, den bästa dagen under hela veckan.
    Hoppas ni alla får en kanon helg.
    Har ni en stund över så finns jag nerbäddad på Själbodgatan och jag fullkomligt kryllar av baciller , lockande va? Där ligger jag och drömmer och längtar.....just nu längtar jag efter ett glas gott rödvin, en cigg, en iskall Gin & Tonic, armar som Madonna, rumpa som Jennifer Lopez, midja som Kate Beckinsale, vackra tänder och frisk tandkött som vem som helst....ja listan kan göras lång tjejer. Just nu har jag en bra bit dit...men jag lovar att efter bebisen är född så är det första jag åtgärdar självklart VINET, sen därefter får träning och sånt komma

    Grattis till Ingenjörsbruden och TACK Embo för mottagandet!!!

    Och en kollektiv stor kram till er andra.
    Nu ska jag gå tillbaks till sängläge igen!!
    Puss & Kram på er alla

  • Flamora

    Oj, Anne! En sån tur att det inte var fostervatten. Men jag förstår att det knappast var en önskvärd situation. Så skönt att du träffade vår snälla Embo. Kan tänka mig att hon tog väl hand om dig.

    Hoppas att du kryar på dig snart. Det är verkligen många som är sjuka nu och de är sjuka lääänge. Jag har mått halvkass hela veckan, men ingen feber iaf så det var bara att åka iväg till jobbet.

    Embo: Låter inte så kul med massa trafik utanför huset. Det där med husköp verkar vara en enda djungel. Kommer till er som är insatta för råd när det är dags för oss

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2