• Anja 19 juli 2008

    Fruar i Lund - del 2

    Tidigare var vi Brudar i Lund, nu är vi Fruar i Lund

    Hej allihop

    Nu när alla Lundabrudar - sommar 2008 - har blivit fruar så måste vi ju ha en ny tråd.

    Det har varit så underbart roligt, spännande och givande att dela varandras planering, stötta, få stöttning, idéer, åsikter och bara prata skit rent allmänt, i denna tråd. De flesta av oss har ju även träffats IRL och kommer fortsätta göra det hoppas jag.

    Här kan vi brudar från Lund med omnejd älta bekymmer och glädjeämnen och dela med oss av allt mellan himmel och jord.

    Hoppas att ni hittar den nya tråden! :)

  • Svar på tråden Fruar i Lund - del 2
  • Embo81

    Precis så tycker jag med!

    Fröken Planera skrev 2009-01-29 17:24:54 följande:


    Alva, åh vad fint!!!! VAd kul att vara TM på bröllop. Jag tycker nog att en bra TM ska ha koll och vara noga med informationen till gästerna, så att de inte behöver undra vad som händer näst!En bra TM ska ävemn hålla stämningen uppe och finnas som en stöttepelare för brudparet så att de fullkomligt ska kunna slappna av på sin dag.Men shit, jag vet inte om jag hade tagit på mig det med en liten bebis. Tänk om Alva blir hungrig mitt under talen???
  • AnneiLund

    Ha ha ha ha Gabbi!!! Fan vad roligt!!! Näää, tyvärr känner ingen Lova
    Och tack för TM tipsen!!!Tack för era fina ord om Alva-namnet!
    Det värsta är att jag kommer inte kunna ha Alva med mig på bröllopet. Det är ett stort bröllop och jag inser att mkt kommer att ligga på mig. Så hon får vara med på vigseln men lagom till mingel och middag får hon nog åka med mormor hem. Hjälp.....
    Mina bröst kommer att explodera, får pumpa ut antar jag.....
    Suck....
    Men vad gör man inte för en kompis.
    Hade detta varit mitt första barn så hade jag sagt nej, nu är man lite luttrad
    Jag hoppas inte det blir pannkaka av allt.....

  • Fröken Planera

    Anne! Klart att det inte blir pannkaka av allt!!! Det där fixar du galant. Men som sagt, glöm inte pumpen hemma!

    Jag måste berätta om min söta kund som fixade Lova-Bilderna åt mig. Hon skickar nya till mig utan debitering, förmodligen för att jag bjöd henne åxå på ett gott skratt så här på fredag-morgonen.
    Jag gav bilderna till min arbetskompis som har en liten Nalle Puh-älskande Matilda. Jag tipsade henne om att hon faktiskt kan spritsa lite grädde över texten. Så det löste sig.

    Från och med nu ska jag koncentrera mig mer när jag tar på mig ett uppdrag.

  • Jen82

    Hej på er.
    Hoppas att ni alla har en skön fredagkväll.

    När har ni tänkt att fika igen?

    Jag har faktiskt problem med min weddingannouncer sida.
    Bilderna fungerar inte längre..
    Nån med samma problem?

    Jag har klippt av mitt långa hår nu.
    De gick inte att borsta längre.

    Kramar Jenny

  • Anja 19 juli 2008

    Hej allihop

    Nu har vi sålt vår lägenhet Utan mäklararvod, YES... Betalar bara för kontraktsskrivning: 7.500 inkl moms. Vi fick 1.625.000 kr för den. Så på ett år har vi gjort en vinst på 77.500 kr efter att vi betalt för kontraktsskrivning vilket inte är fy skam

    Känns riktigt skönt! Så lättad att det gick så snabbt och att vi ej får några överlappande månader.

    Alla kontrakt är skrivna nu, både på radhuset vi ska flytta till och kontrakten på att våra köpare har köpt vårt.

    Flytt 1 maj alltså... Ser fram emot att få bjuda hem er på en grillkväll i trädgården.

    Anne
    Jag hade nog trots att jag är ganska luttrad, aldrig tagit på mig TM-jobbet med en tvåmånaders baby, oavsett hur nära vän det var. Kring 2 månader brukar väl bebisarna ha en ökningsfas som heter duga i amningen (iallafall hade mina barn det ) så då hade jag troligtvis fått mjölkstockning inom loppet av två timmar om jag ej fått amma. Har i den fasen ammat varje timme dygnet om typ, fyyyy.

    Vet att du kommer ha pump, men i den fasen producerar man ju så grymt mycket så det bara spränger och sprutar vilt åt alla håll och ingen pump är effektiv på samma sätt som en bebis Minns ju hur grymt trött man är oxå eftersom man ofta även ammar hela nätterna och pga hormonerna sover såååå LÄTT Har för mig att det jämnade ut sig i tremånadersåldern?? (Nu kanske du inte har haft det så här, jag har ju haft så läskigt mycket mjölk och mina ungar har ju fettat på sig nåt otroligt i den fasen, gått upp runt 500 g i veckan )

    Ser framför mig hur jag hade stått där (blir nog svårt att gå undan och pumpa speciellt ofta som TM) med enorma våta fläckar på min klänning trots inlägg (råkade vid ett par tillfällen ut för att det faktiskt lyckades SPRUTA GENOM inläggen som var dyngsura, som små underliga smala vattenfall, alltså det sprutade ut typ några mm och rann sedan längs kläderna ).

    Men är du helt säker på att du orkar och vill så håller jag med om allt Gabbi sa Du kommer göra ett galant jobb. Du är utåtriktad, rolig som få och bjuder på dig själv. Du är en perfekt TM.

    Vore sååååå kul m en fika snart... fy sjutton så länge sen det var!!! Dra en riktig fuling på jobbet. Har du inte manliga kollegor. Säg bara att du ska till gynekologen

    Måste oxå bara säga att Alva är så otroligt vackert. Skulle jag få en dotter till någonsin så blir det ju en Alma (Det var vad jag ville att Alice skulle heta innan vi kommit överens om hennes namn men Daniel vägrade )

    Gabbi
    Haha, du är för rolig... Tur att det löste sig. Lilla Matilda tjänade ju på det

    Embo
    Jobbar du natt nu?

    A wife to be
    Inboxar dig...

    Flamora
    Härligt när man kan sälja av lite bröllopsgrejor. Kul att någon annan oxå får glädje av dem.

  • Embo81

    Hallå!!

    Igår var vi bjudna på barndop...trodde vi iaf, men det blev vigsel också. Alltid trevligt! Blev genast misstänksam när vi kom in o kyrkan. Det fanns inga dopprogram och inga nummer på vilka psalmer vi skulle sjunga uppsatta. En kort ceremoni som sedan gick över till dop, trevligt, familjärt och lite överraskande. De hade berättat för sin föräldrar för två veckor sedan och tärnor och bestman fick veta när de kom till kyrkan.

    Nattjobb, nja, vänjer sig gör man väl men det blir ingen ordning på sovandet. Ena dagen ska jag upp 0515 och börja jobba 0700 för att nästa dag försöka sova så länge som möjligt för att jag ska jobba natt. Blir snurrigt med mat, träning, sociala livet och sömnen. Får se hur länge det fungerar, en av mina gravida kolleger har blivit sjukskriven nattid. Fick veta i fredags att jag få havandeskapsledigt från jobbets sida från vecka 32, dvs efter påsk ungefär -så j-kla skönt! Hemma och ha det gott halva april och hela maj.

    Anja, vad roligt att ni gick lite plus på lägenheten. Gött att kunna stoppa in lite pengar i topplånet på radhuset. Shit vad surt det är med det nya skattesystemet nu, 20% av vinsten rakt in till staten, nu är det slut på uppskov.

    Vi var och tittade på ett hus idag...tål att tänkas på och kanske åka dit igen. Ligger på hemnet, Skåne, Kävlinge, Furulund, mantalsvägen 7.

    Gabbi, hur gick det med shoppandet idag? Vad blev det? Var det denna veckan du skulle vara borta? Vi MÅSTE komma iväg på gympan någon gång..

    Anne, ditt toastmasteruppdrag vara ju inte hur många timmar som helst, efter maten är du väl "ledig" lekar, tal och organisation är ju näsan på klart då och i värsta fall så får väl lilla Alva komma dit då...tänkte om dina bröst håller på att sprängas.

  • Fröken Planera

    Anja. VAd skönt att det löste sig så bra med huset. Förstår att det känns härligt att tjäna dryga 77000 spänn. Jag blev ju så överlycklig när jag slapp betala 300 spänn för nalle puh bilderna!

    Embo. Ja, jag åker till KArlstad i morgon vid lunchtid sen bär det vidare av till Örebro och Stockholm. Räknar med att vara hemma torsdag kväll. På fredag är det dags att packa om väskan för då ska jag till Olofström och skrapa trappan hela lördagen och så til Växjö på söndag för att hälsa på emn kompis..
    Shit, vilken vecka inser jag nu när jag fick ner det på pränt..

    Det blev inte så vansinnigt mycket shoppat, det slutade med 2 par strumpbyxor och 3 par trosor. Mammavarianter alltihop. Jag börjar verkligen växa till nig nu!!!

    Anja, föresten. Du får inte skrämma stackars Anne på det viset. Det slutar väl med att hon går på bröllopet i regnställ!

  • Fröken Planera

    Ja Embo. Vi måste definitivt testa gympan, men nu måste jag vänta 2 veckor till, för det var väl bara på söndagar va?

  • Fröken Planera

    Embo! Hur går planeringen till festen? Tänk nu om även de ska gifta sig när ni kommer dit!!
    Då blir det en nedrans massa bröllop på väldigt kort tid!
    Har de inte försagt sig än?

  • Anja 19 juli 2008

    Embo

    Vad innebär det nya skattesystemet? Men betalar väl inget på vinsten när man lägger all vinst i ett nytt boende? eller har dom ändrat detta???

    Vi har ju inte haft några topplån här och får inga där borta heller, vilket är skönt. Topplån suger. Vi gjorde ju en så pass bra vinst på vårt första boende att vi inte behöver oroa oss för det Alltid trevligt! (köpte då för 580.000 och sålde för 1.210.000 så vi gjorde ju en vinst på över 100% på tre år. NICE )

    Har aldrig tidgare behövt betala tillbaka något när vi lagt allt i nytt boende, är ju bara om man får vinst utan att lägga det i något nytt, väl... PLEASE säg att dom inte ändrat detta! Bläääää annars...

    Kul det där med överraskningsbröllop, men vad konstigt det måste ha känts för tärnor o best men att stå där framme och inte ha haft en aning. (hade man vetat något sånt hade man kanske klätt sig ÄNNU finare lixom )

    Embo

    *asg* Näääää du har rätt. Menade ju absolut inte att skrämma Anne, hehe... Men å andra sidan, en slimmad ormskinnsklänning i typ latex hade ju hindrat läckage. Kanske något att tänka på Anne (trist bara om mjölken börjar rinna längs insidan av klänningen o droppa ner på skorna ) Moooaaaahahahahha...

Svar på tråden Fruar i Lund - del 2