• Gemma

    Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)

    Idag gjorde jag en egen brudklänning av näver, den blev jättefin och ekosmart.
    Egna champagnen fixade jag sedan lätt som en plätt, körde bara in en flaska "Great Wall" chardonnay (23 kinesiska yuan) i Soda Streamern.

    Nu ligger bollen hos er!

  • Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)
  • Izunia

    Lapinette jag längtar så efter skidor när jag läste att ni hade så mysigt! Det lär vara fullt med snö i Anton så jag hoppas på bra skidåkning. Detta året ska jag ha säsongs liftkort så jag behöver inte stressa över åkningen vilket är skönt. Tar bara de bra dagarna!

    Förhoppning du har verkligen haft fullt upp! Hoppas du är kurerad nu för mer festande och kanske fler baler! haha! Låter onekligen härligt med såna tillställningar! Jag längtar efter fler tillfällen att klä upp mig! 3 bröllop är inbokade i år och 1 annat där våra vänner ska gifta sig ensamma i NY.
    Jag har 2 nya klänningar, men det första bröllop är på alla hjärtans dag och det är bara kavaj som gäller så jag drar nog bara fram min Bari Jay klänning jag hade på ett bröllop 2007. Cocktail klänning i brons.

    Förutom vår resa till österrike x 2 så är det Österrike igen som gäller för bröllop i september. Inget annat är inbokat. Först tänkte vi ju boka solresa i februari men det orkar vi inte längre. Ska bli skönt att komma hem och slappna av. Och gå på bröllop.
    I sommar kanske det blir NY innan jag ska börja jobba igen och eventuellt solsemester i maj.

  • Mlle M

    Hej pa Er alla och god fortsättning pa det nya aret!!

    Tillbaka pa jobbet efter julfirande i Sverige, Nyarsfirande här hemma och tja....en inställd skidsemester da jag fick en mega-förkylning nummer tva under nyarshelgen ( nummer 1 var strax innan jul) med ett evinnerligt hostande och snörvlande. Lite typiskt men vill spara mina semesterdagar till nagot tillfälle da jag faktiskt kan aka skidor ocksa, kändes ganska hoplöst att befinna sig i alperna och ligga pa hotellrummet och läsa.

    Bröllopsplaneringen fortskrider, nu MASTE jag bara bestämma mig hur inbjudan skall se ut och försöka fa ut densamma snarast.

    Skrev en liten save-the-date not med julkorten men har fran manga hört att dom har fler fragor och eventuellt ocksa fler eventuella inbjudningar pa samma datum varfor jag har fatt en önskan om att "skicka ut Er inbjudan sa tackar jag ja och struntar in den trista kusinens bröllop pa samma dag!"

    Har snöar det idag och jag längtar efter sommar och sol, haller som bäst pa att kika pa bröllopsresor ocksa. Ni reseexperter här pa traden, vad säger Ni? Vad kan man hitta pa i Juni? Min fästman är väldigt inne sa Seyschellerna, nagon Lemuria Island men hmm....jag är inte 100, dessutom kostar det en mindre förmögenhet. Jag skulle hellre aka till nagot mer valuefor-money men anda secluded och romantiskt ställe.

  • Glada Ankan

    Mlle M: Tropikerna i juni innebär att ni hamnar där under regnperioden. Jag skulle välja att åka till Seyschellerna en annan årstid.
    Annars är jag säker på att Lapinette har en massa bra tips att komma med!

  • Mlle M

    Glada Ankan: Tackar sa hjärtligast för din varning om regnperioden, egentligen känns det som om vi skulle passa pa att stanna i Europa da det är som vackrast under sommaren. Samtidigt sa reser vi vanligtvis enhel del och tja, det kanske inte känns som semester pa samma sätt!

  • Lapinette

    Mlle M - om ni bokar något extra lyxigt eller åker till ett ställe där ni aldrig varit så kommer det säkert kännas som semester trots att ni håller er i Europa. Annars har jag nyligen fått tips om Namibia (nämner det igen!) och de har vinter under vår sommar vilket innebär ca 25 grader och strålande sol dagtid, dock något kyligare på nätterna.

    Vi gjorde så att vi åkte till Italien, Amalfikusten och Sorrento, direkt efter bröllopet. Vår långresa och riktiga bröllopsresa tog vi sedan under vintern till Sydafrika.

  • Izunia

    Mlle jag hade också stannat i Europa i juni månad. Madeira, Kroatien, Grekland, Italien...
    Annars hade jag rekommenderat St John (amerikanska Jungfruöarna). Helt underbart!! Secluded och inte så dyrt. Men jag tror det kan vara regnperiod i juni så det är värt att kolla upp.

  • Mlle M

    Lapinette: Ingen dum ide att göra en liten kort-bröllpsresa under sommaren för att sedan göra den "riktiga" senare. Självfallet skulle vi ju kunna välja ett riktigt lyxigt boende eller helt enkelt aka nagonstans där vi aldrig varit tidigare. Hm...detta skall jag försöka sälja in, kanskeblir det inte sa svart da min blivande dessutom har en av sina mest hektiska arbetsperioder pa varen i Juni, Juli sa haller tummarna!!

  • Mlle M

    Lapinette: ha, ha, det var enklare än man kunnat tro, min blivande ringde precis och i förbifarten nämnde jag att jag ägnat mig at lite research och kunnat konstatera att Juni inte var den mest perfekta manaden för exotiska langväga resor. Jag nämnde Venedig, Rom eller varför inte Portofino men självfallet skall vi kika pa fler alternativ men är lite sugen pa att aka till Italien. Känns lockande att göra det lite "a al Americans" dvs nagra dagar pa varje ställe, slippa ha med bilen , fundera pa om bagaget verkligen skall vara kvar i bilen när vi köper glass....

    Jag har dock varit i saväl Venedig som Rom men bada platserna börjar bli länge sedan jag besökte och har faktiskt inte varit där i sällskap med nagon man. Nog för jag faktiskt varit enhel del i Italien men kan inte lata bli att tycka att det faktiskt har en viss charm som romantiskt resmal. Ett alternativ skulle kanske vara västkusten pa Frankrike? Men da blir det ju mer sightseeing än storstad.

  • Lapinette

    Mlle - tänk på en sak bara, att om ni åker direkt efter bröllopet (vi åkte måndagen efter vigseln) så kommer ni att vara supertrötta de första dagarna. Vi sov massor och orkade bara leta oss fram till hotellets pool. Efter en 2-3 dagar och massor av sömn var vi redo att ge oss ut och se saker.

  • Mlle M

    Lapinette: En bra poäng, far se vad det blir, dessutom ser det ut som om vi förväntas aka till Mallorca eller Portugal redan pa söndagen i nagra dagar för att fira min fästmans pappas 70-arsdag direkt efter bröllopet, hmm....jag skall lobba hart för att han och familjen stannar i Sverige istället da jag förstatt att dom absolut inte vill aka hem och fira efter vart bröllop utan aka pa en resa för att undanhalla sig gratulanter och vi förväntas tydligen att följa med.... puh....

Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)