• Gemma

    Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)

    Idag gjorde jag en egen brudklänning av näver, den blev jättefin och ekosmart.
    Egna champagnen fixade jag sedan lätt som en plätt, körde bara in en flaska "Great Wall" chardonnay (23 kinesiska yuan) i Soda Streamern.

    Nu ligger bollen hos er!

  • Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)
  • förhoppningsis

    Heeej!
    Jag vet att jag har varit borta ett tag, ca 1 månad eller så, är jag välkommen tillbaka?

    Har läst lite i denna tråd och det verkar som om ni har haft bra jular allihop.

    JAg har haft verkligen fullt upp med baler, middagar och våldsamma svängningar gällande julen, gått från helt anti till maniskt julpysslande och sen tillbaka igen osv

  • Amelle

    Tjing!

    Hej förhoppningsis, long time no see! Kul att du är tillbaka! Vad har du pysslat med sen sist?

    Dagarna flyter ihop när man har semester, i dag är det lördagkväll och jag sitter i soffan med jättebeställningen Orvar som vi precis fått iväg till Crimson. Nu ska det bli album av bröllopsbilderna är det tänkt.

    Vad mer? Nyårsaftonen blev rolig och sen. Kom i säng klockan sex, har nog inte varit uppe så sent på flera år . Men kul hade vi i alla fall, var hemma hos kompisar och åt, drack och dansade.

    Gott Nytt År alla!

  • Amelle

    På måndag firar vi halvårsbröllopsdag och tänkte äta och dricka gott här hemma. Hummersoppa till förrätt och så var vi i Hötorgshallen i dag och köpte hängmörad entrecôte från Sydamerika. Nu är frågan vad man ska ha till, kommer bara på det vi alltid har när vi äter gott kött: avocado, tomat och löksallad. Första flaskan rött från bröllopsresan ska serveras till.

  • Lapinette

    Hej tjejer!

    Inte mycket aktivitet här inne den senaste veckan. Ser att de flesta varit borta och firat jul och nyår. Själva har vi haft en underbar vecka i Serre Chevalier med massor av gnistrande vit snö och sol. Så härligt och välbehövligt! Har nog även firat vår lugnaste nyårsafton hittills. Efter en lång dag i Sestriere (Italien) med massor av snöfall så var man inte så himla pigg och partysugen ... och sen har jag aldrig varit någon "after-ski" älskare i stora mått och sånt blir det ju en hel del av när man bor på ett svenskt hotell. Maken och jag har istället legat på rummet med en varsin bra bok och bara myst.

    Hann träffa en kompis som vi inte har sett sen vår flytt från Cannes. Han var uppe över nyår hos sin familj som har hus i grannbyn. Var över där och drack lite årgångschampagner och fick tips om nya resmål (en otroligt berest familj och en pappa inom champagnebusinessen).

    Gemma - har totalt missat att du skulle till Frankrike.

    Iza - vad härligt med St Anton. Antar att det är lika snöigt och soligt som i Serre Chevalier?!

    förhoppning - ja, det var länge sen sist. Hur blev din jul/nyår?

    Amelle - grattis till halvårsdagen! Låter gott med hängmörad entrecôte. Själva åt vi helgrillad lamm och entrecôte sista kvällen i Serre. De hade ett rotisserie på vårt hotell. Har förresten ätit så mycket under semestern att det fr o m imorgon blir diet igen.

  • Amelle

    Välkommen hem Lapinette! Låter som en härlig resa - vad fick du för rese- och champagnetips?

    I dag är det ännu en underbar vinterdag, nu ska jag dricka upp kaffet och ta med mannen på en långpromenad runt Söders stränder innan vi ska på BP. Välbehövligt att röra sig efter allt frossande, men Lappis du har ju i alla fall åkt skidor hela dagarna. Inte jag, även om vi promenerat en timme innan frukost varje dag när vi var och hälsade på familjerna i jul. På landet kan man ju inte gå ut efter klockan tre på eftermiddagen då det är som att gå in i en svart vägg av mörker. Får passa på medans solen tittar fram .

  • Lapinette

    Äter aldrig så mycket som under en skidsemster. Det blir fika och blåbarspajer, varm choklad i backen, stora luncher, 3-rätters middagar på hotellet varje kväll. Äter mer än vad jag förbrukar i pisten.

    Skulle vara härligt med långpromenad idag men vi är båda ganska sega och hänger framför våra datorer. Ska till min mamma i eftermiddag som fyller år och vet att det åter igen blir att frossa i mat.

    Gällande champagne var det mest maken som frågade och är nu sugen att åka dit då vi säkert kan bli inbokade på privata provningar där han har kontakter. När vi kommer till resor så pratade dottern i familjen sig varm om Namibia. Jag är nu supersugen och maken står med pekfingret i luften och säger "vi skulle ju tänka på ekonomin". Ja men drömma och planera kan man väl få göra?

  • förhoppningsis

    Halloj
    Julen var lite speciell iår, det var första året jag försökte fira jul efter att ha förlorat bägge mina föräldrar. Förra året rymde jag till Åre men iår var det bara att bita ihop och frösöka skapa lite nya traditioner. Började med jullunch hos mannens familj och sen iväg hem till min bror för middag med honom, hans sambo samt hennes föräldrar och min gudfar. Det var trevligt.

    Nyår var lugnt, middag med ett par vänner. God mat och mängder med champange som sig bör.

    Jaaa vad har jag gjort sen senast? Lagat min dator, som var orsaken till att jag försvann, på något mirakulöst sätt lyckades jag avinstallera internet. Ingen ide att ni ens frågar hur det gick till, men min IT avd på jobbet var mycket imponerade =). Jobbet ja, jag har numera en fast anställning vilket firades med champange både hemma och med kollegorna.

    Varit på bal 2-3 gånger varav en innehöll nobelpristagare som dansade "små grodorna". Efter det blev jag supersjuk och var förkyld och hade feber i en vecka.

    Senaste dagarna har jag åkt långfärdsskridskor någon mil per dag utom igår då det blev 1.5 mil, isarna har varit helt fantastiska! Idag var jag ute och skjöt lerduvor hela förmiddagen, iskallt ute så jag var påpälsad som en michellingubbe.

    Amelle
    Grattis på ½ årsdagen!

    Lapinette
    Låter härigt med skidor, hur var vädret där borta? Allid kul emd inspirerade människor som kommer med tips, finns få saker som får mig så resesugen!

    Vi har börjat fundera på våra kommande resor, för mig blir det två vändor till Italien som jag vet i nuläget. Sommarresan lutar åt Malaysia och besöka vänner i KL. HUr går det med era planer?

  • Lapinette

    Ja, nu är man igång med resplaner igen så som svar på din fråga förhoppning så det som är bestämt är Barcelona i februari (t o m bokat) och så verkar vi eniga om Korsika i maj för att fira vår 3-åriga bröllopsdag. För sommaren har vi inte bestämt något än. Jag tycker Namibia är intressant medan maken nu är väldigt intresserad av Champagne. Inte riktigt samma slags semester . Sen är det så att svärmor fyller jämnt och ska ställa till med stor fest och inom den närmaste månaden lär vi få veta vilket datum det blir och beroende på det kanske vi bilar dit ned (makens idé som kom upp idag). Annars har vi pratat en hel del om Bordeaux.

    Vädret i Serre Chevalier innebar sol och cirka -6 grader förutom nyår då det snöade konstant i ett dygn. Så ni kan tänka er hur underbar skidåkning det var på nyårsdagen!

  • Glada Ankan

    Hej alla glada! Mitt jullov är snart slut - jag har alltså inte varit på jobbet sedan dagen före julafton! Maken däremot har jobbat alla dagar och en söndag också. Dock var han ledig i fredags när vi var uppe i Hälsingland och firade nyår. Lugn jul och roligt nyår, så kan helgerna sammanfattas.
    Ser att Lapinette är i gång igen och planerar resor minsann! Vi själva åker nog en sväng till Frankrike i sommar för att hälsa på pappa. Får dåligt samvete när jag tänker på hur länge sedan det var vi träffades. Å andra sidan vet han var vi bor så han skulle faktiskt kunna lyfta på rumpan och komma till oss... Annars har vi tänkt lägga pengar på annat än resor i år men en tripp till Barcelona vore inte så dumt! Ska på en kulturresa till Istanbul i maj för jobbets räkning och det ser jag verkligen fram emot. Och så blir det Tallinn en helg i februari med ett par mycket goda vänner. Inte så glamouröst men ska bli jätte skoj eftersom jag aldrig varit där.
    För övrigt är allt fortfarande som vanligt.
    Förhoppningsvis - jag förstår att denna jul varit speciell för dig. Bra att du skapar dina egna traditioner. Och grattis till den fasta anställningen! Hoppas du trivs med jobbet.

Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)