• Gemma

    Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)

    Idag gjorde jag en egen brudklänning av näver, den blev jättefin och ekosmart.
    Egna champagnen fixade jag sedan lätt som en plätt, körde bara in en flaska "Great Wall" chardonnay (23 kinesiska yuan) i Soda Streamern.

    Nu ligger bollen hos er!

  • Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)
  • Lapinette

    Izunia - läste om skalvet. Känns så overkligt då det inte är något man förknippar med lugna Sverige.

  • Izunia

    eller hur.. lite svårt att ta det in nu så här i efterhand.. vilken tur att man egentligen inte var vaken när det började skaka, för då hade man fått sjuk panik!

    Det var lite sprickor i fasaden på vårt hus när jag tittade idag.. livsfarligt om tegel börjar rasa ner helt plötsligt!

  • Gemma

    Tippetippetipp tapp, tyst det är på tråden, brände köttbullarna och moskokte rödkålen men det gör inget, det doftar jul ändå.
    Har varvat jobb och träning med en massa, mysiga möten med vänner, med eller utan bebisar (mest med), varje dag. Och monstret kryper! Och finslipar uttalet på det enda ord hon kan ("däh!" har numera blivit ett utdraget, fallande: "dääääääj!") i sann perfektionistanda.

    Nu är det helg och mannen är här. Vi har gått på massage, handlat julklappar, jobbat lite mer, redigerat Malaysia the movie (äntligen! Bara ett år för sent...), vi rimmar, myser, käkar tryfflar och försöker undvika stressfällan. Lyckas bättre än nånsin, som småbarnsförälder har man världens bästa anledning att, ja, bränna köttbullarna och moskoka rödkålen. Som är den enda julmatlagning vi tänker göra i år.

    Hur mår ni? Kram, G

  • Lapinette

    Jo tack, börjar komma över vattenytan efter en rejäl stördykning i veckan. Allt såg så lovande ut, ingen mens, dagarna gick ... men så kom den! Föll tungt denna gång. Gick hem från jobbet och grät mot makens axel. Känns som jag verkligen har gjort allt denna gång för att det skulle lyckas. Har dragit ned på min träning, knappt druckit alkohol, ändrat kostvanor, akupunktur och allt ser så himla bra ut. Varför vill det inte funka???

    Låg på soffan och tittade på Sex and the City filmen och drack skumpa. Sen kl. 03.00 på natten vaknade jag av kramp i magen. Det gjorde så ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. La mig tillslut på badrumsgolvet, kallsvettades, skakade och låg och gnydde. Maken blev rädd och ville ringa efter hjälp. Jag ville bara få vara ifred och tillslut fick jag ut det onda och efter två timmar låg jag helt död på golvet med ett gäng handdukar över mig.

    Missade julbord, missade tapas med väninnorna men jag bara orkade inte vara social i veckan. Igår var det dock dags att klä upp sig och gå ut och vara trevlig. Makens jobb hade julbord på Gondolen. Idag har vi varit iväg och kört ett hårt spinningpass. Det första på mycket länge. Så skönt! Och ikväll ska vi ha våra vänner från HK här på middag. Sen fortsätter det i samma takt för imorgon kl 11.00 är det dags för brunch med brorsan + vänner. Ser fram emot mellandagarna då jag ska ligga på soffan och göra nada.

  • Gemma

    Lapinette, låter verkligen som djävulsmensen från helvetet, ingen gillar väl mens men för dig har den onekligen en annan betydelse, större och värre.
    Om julhelgen: Önskar också att jag hade möjlighet att göra nada men det kommer jag aldrig mer kunna göra. Förrän jag typ är pensionär. Förstår att det är en klen tröst för dig men... hoppas ni kan njuta litegrann av julen ändå. Hur mår din man nu? Och har ni funderat på om ni ska gå vidare med adoption, eller ska ni bara ta en paus från alltihop?

    Här är det riktigt mörkt, vaknade lite innan väckarklockan (kvart över sex eller nåt sånt) och trodde det var mitt i natten men sen insåg jag att det bara var riktigt ruggigt väder. Nu har vi ätit upp våra respektive frukostar, ayin och monstret leker i vardagsrummet, mannen söker efter jobb och jag ska komma igång och jobba. En tur till gymmet blir det så att man kommer ut; mannen ska köpa julklappar och födelsedagspresenter - till mig! I eftermiddag har vi besök av Canadensiska väninnan med man och son; de har precis varit på Lindt-fabriken i Aachen och ska ha ätbara gåvor till oss, jaaa! Ikväll ska vi göra så lite som möjligt.

    Hur mår ni andra?

    Kram, G

  • Amelle

    Hej!

    Lapinette, vad tungt det låter :( Usch vilken jäkla skit. Kram på dig!
    Ditt armband var väldigt fint, vilken bra make du har.

    Izunia - läskigt, kom det något efterskalv?

    Gemma - lyxigt med direktleverans från chokladfabriken. Vad har du önskat dig av maken? Eller kör han på fri hand?

    I år har vi faktiskt köpt julklappar till varandra som innebär fysiska paket, första gången tror jag. Annars har vi alltid struntat i klapparna och lagt pengarna på någon gemensam upplevelse. Maken får i alla fall morgonrock, skinntofflor och fina strumpor.

    I fredags firade vi förjul med ett gäng vänner - granklädning, middag och mys. Igår långfrukost, julstädning av lägenhet, rotfruktsshopping på Bondens marknad samt lillebror på middag. Rotfruktsgratäng med grillad lax och spenatsallad med rostade pumpafrön blev det.

    När brorsan gått la vi oss på soffan med portvin/konjak och kollade två avsnitt på Forsytesagan.

    Jag vaknade tidigt som vanligt och försöker nu komma på smarta saker att packa med över jul. Vi ska ut på landet och mot slutet av veckan ner till svärmor. Svårt med julvädret att veta vad man bör packa.

    Klarblå himmel i Stockholm i dag - wiiiii!

    Kram på er!

  • zua

    Hej tjejer! Ville bara dyka in och önska er en riktigt god jul!

    Lapinette - De högg till ordenligt i hjärtat när jag läste ditt inlägg! Som sagt vet jag inte vad jag skriva.En riktigt stor kram till dig!!

  • Gemma

    Lapinette, jag och mannen tänker på dig, skickar en stor kram och känner otroligt starkt med dig och din man. KRAM. Du är modig och stark.

  • Gemma

    Izunia, god jul på dig själv! Och god jul ALLA, även smygläsarna!

    Här är nollgradigt nu, och kläderna är av syntet och fönsterrutorna tunna som tyll (tyll, med kondens på). Fast solen skiner och det är vackert. Idag är min sista jobbdag innan en hel månads semester, ska komma igång alldeles strax sen ska vi till gymmet, jag ska powerpromenera och monstret och ayin ska rulla runt på olika bilar och trehjulingar och sparka på stora medicinbollen. Sen har jag beställt extra ayitid så att jag kan gå ut och luncha med två väninnor, dessvärre funkar det ju inte i vanliga fall eftersom monstret sover lunch länge och inte kan släpas runt mitt på dagen.
    Helgen var lugn. Fem ayitimmar varje dag och gott om tid att julhandla, jobba och få oljemassage.
    Igår eftermiddag hade jag playdate med kinesiska väninnan och hennes några månader äldre dotter, det enda barn som monstret inte är rädd för. Vi gick en sväng till hotellet och lät döttrarna rumla runt bland leksakerna själva medan vi pratade helt ostört. Sen gick vi hem och åt lussekatter och lyssnade på musik och bebisvrål (de var rätt trötta efter all lek).

    I söndags kväll hade vi en betydligt röjigare lekdejt, vi hade bjudit över kanadensiska väninnan och hennes tyske man eftersom de hade missat julfesten. De kom lastade med ett berg lindt-choklad, mycket klassiker men också en del coola nyheter som "hot mango" och 99% excellence. Men alltså ni minns väl hennes son, han som aldrig sover, ammar varannan timme och började krypa vid 6 månaders ålder och gå vid 10? Nu är han ett år och springer jättefort. Han är mitt absoluta skräckbarn, precis som en liten hulk, stövlar runt på två ben och vrålar: BABABA! DADADA! Medan mitt monster sitter och bläddrar i tidningar och säger långa, komplexa haranger med gutturala ljud och alla vokaler och konsonanter, med enstaka riktiga ord (hon säger "Baby", "tack" och så ett långt, "dääääj!" med mera). Hon fattar en del kinesiska också, om man säger "bize" pekar hon på sin näsa. Monstret är jättejätterädd för honom och grät nästan hela tiden, fast han försökte krama henne (han är en vänlig själ, han har bara ingen uppfattning om att han är så väldigt stor och stark, så en kram gör att monstrets lilla nacke nästan vrids ur led).

    De är SÅ olika. Fast monstret kan ju krypa nu så min tillvaro är en smula nervösare, vi har ju inte hunnit barnsäkra nåt än.

    I morgon är det julafton, fatta! Och min födelsedag! Vi lyssnar på julmusik varje dag, har nästan ätit upp alla lussekatterna, käkar monumentalt mycket choklad och njuter av kylan, trots allt. Det drar om benen nu, jag sitter inhägnad av element som drar sjukt mycket el. Hejdå mygg, men hej hej 3000 kronors elräkning i månaden.

    Kram på er, G

Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)