• Gemma

    Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)

    Idag gjorde jag en egen brudklänning av näver, den blev jättefin och ekosmart.
    Egna champagnen fixade jag sedan lätt som en plätt, körde bara in en flaska "Great Wall" chardonnay (23 kinesiska yuan) i Soda Streamern.

    Nu ligger bollen hos er!

  • Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)
  • Gemma

    Tack izunia!

    Fick ett julstressryck och gjorde mer rödkål för det blev så lite sist. Så min kväll har varit sådär. Har försökt göra allt på en gång och inte lyckats riktigt bra med nåt. Känner att jag har negligerat monstret också. Mannen jobbar sent, vet inte när han kommer hem. Känns sådär, det mesta.

    Gnatt med er och god jul!

  • Glada Ankan

    God Jul allesamman!
    Uppsittarkväll med datorn i knät, skinkan i ugnen, barnen hemma över julen, maken alldeles intill, glögg i magen, granen pyntad och fin, paketen på plats under, amaryllisar och hyacinter överallt. Har jobbat mycket den senaste tiden och samtidigt fixat inför julen. Nu ska jag bara göra så lite som möjligt och njuta!
    Lapinette: har inte ord nog för att beskriva hur tråkigt jag tycker det är att det kärvar så för er. Beundrar dock din inställning väldigt mycket och önskar dig och maken allt gott för 2009! Förresten, en rolig grej; var iväg och köpte en massa julmat över disk häromdagen och killen som expedierade mig var fransman. Glad blev jag och babblade på på mitt modersmål. Han frågade om jag skulle "hem" över julen. Svarade att Sverige är mitt hem. Men han envisades: -Ska du inte hem alls över julen? Fick lugna honom genom att svara att vi åker "hem" till sommaren istället! Finns det värre patrioter än fransmän?

  • Glada Ankan

    Gemma: grattis! Hur mycket fyller du nu igen - om man nu får fråga en dam om hennes ålder...

  • Lapinette

    Grattis på födelsedagen Gemma och God Jul till allihop!!

    Ska rimma färdigt, ta en dusch och vid 13:30-tiden bär det av till min bror för att fira jul.

  • Lapinette

    Har precis fått den näst bästa julklappen (högsta önskan var att bli gravid)... ett livstecken, ett mail, en ursäkt från min pappa i Japan! Han lever, han har dåligt samvete men lovar att höra av sig och bli bättre. Maken sitter nu och kollar om hans Air France mil går hela vägen till Tokyo .

  • Gemma

    Vänner, håller just på att packa det sista inför vår resa till Frankrike.
    Julen i korthet då: Min trettiofemårsdag (tusen tack för alla söta hälsningar på facebook!) Blev firad med hallontarte, värmeljus, monster med vidhängande hallongelékladd i sängen. Fick börja med att tvätta hennes sovpåse istället för att ligga och dra mig en timme som jag skulle ha velat. Var lite sur för det, men man får helt enkelt bli bättre på att planera om man vill få en stund för sig själv. I födelsedagspresent fick jag en valfri resa SJÄLV med en väninna, alltså utan monster och man, av mannen, plus "en hundring för varje år" av mina alltid lika generösa föräldrar.
    Gick sedan och tränade och fick en grym massage! När jag kom hem gick vi raka vägen tillbaka till gymmet, tog coola foton och filmade nere i lobbyn medan monstret rumlade runt bland tvåmeters frigolittomtar och små bodar fulla med tomteflickor som skrattade, klappade i händerna och gjorde smackande ljud (kinesers sätt att kommunicera med små barn). Efter en halvtimmes strapats i lekrummet gick vi tillbaka hem, lunchnap för monstret (2,5 timme) och jullunch för oss med röd duk, levande ljus och alla de där obligatorierna som jag redan tjatat så mycket om. Efter en stund i sängen gick jag en promenad, det var sol och gnistrande kallt. Kom sedan hem och syrianska väninnan hade redan anlänt, vi drack glögg, åt Leonidas-tryfflar som var för stora, för fettiga och för söta (man kan dessvärre inte fråga expediterna om innehållet för man får alltid samma svar: "den där har banansmak", alternativt "chokladsmak") men festliga ändå. På julen måste inte allt vara gott för att vara, eh, gott.
    Efter att väninnan gått hem öppnade vi vår lilla champagneflaska (ett märke som jag aldrig sett förr) och började med att öppna monstrets finaste presenter: Ett litet hus - slash - plocklåda från franska träleksaksmärket Vilac (dans les Jura depuis 1911), hon var smartare än vi räknat med och drämde snabbt ner den svåraste, stjärnformade biten. När vi öppnat en låda playmobil med djungeldjur fick hon nog och började vråla, det kan bli lite intensivt så vi beslöt att spara en del till dagen därpå. Efter monsterbad och läggning vidtog vårt eget julklappsuppackande. Jag fick: En hotellnatt på ett Boutique-hotell här i French Concession, en termin på svindyra privatlekskolan Julia Gabriel (som jag redan raljerat om), en ask jättevackra tryfllar (ännu mer choklad! Och då har vi ju inte ens börjat på den där påsen från Lindt-fabriken i Aachen), ett vackert svartvitt foto på Pudong, en prenumeration på Elle av mamma och pappa samt boken Hello Dolly - någon som läst den? Ska försöka hinna med lite på flyget medan jag håller ett korpöga på monstret som ska klämmas ner i sky-coten, trots att hon är för stor och kan klättra ur den.
    Mannen fick en skräddarstickad (heter det så?) cashmerejumper som var för liten, så redan nästa dag begav vi oss iväg till stället som ska göra om det. Plus lite andra billiga julklappar, av vilka jag gjort flera själv (de är alltid hans favoriter av nån anledning).

    Efter julbord, ungefär som på dagen men följt av en saftig christmas pudding och en väldigt lyxig Bourgogne därtill, var vi jättejättetrötta och hann inte leka med våra leksaker. Sov riktigt uselt för monstret passade på att få en tand, så dagen därpå ställde jag in vår planerade jullunch hos några vänner. Trist men man måste prioritera sin sömn över allt annat när man har små barn för man har aldrig någon riktig chans till återhämtning.

    Igår gjorde vi inte så mycket. Hade ayin i fem timmar, passade på att sortera foton för i Sverige blir i vanlig ordning mitt projekt att framkalla ett halvårs bilder och sätta in i album. Idag har vi åter haft ayin i fem timmar, har såklart packat, konstaterade att med monstrets grejer blir det inte dubbelt så jobbigt utan typ fyra gånger jobbigare. Hann träna en sväng också, och mannen har nyss kommit tillbaka från en riktig höjdarmassage, vi går numera till ett ställe bredvid där vi bor, tio timmar till det facila priset 500 kronor. Det är inte charmigt, tio sängar i ett rum, men nu har jag ju bestämt mig för att spara pengar och det går riktigt bra. På kvällen klippte jag mig, det kostade mer än de tio massagetimmarna men ja, jag är lite kinkig med mina frisörer. På kvällen åt vi gåsmiddag men fick inte riktigt till djuret, det blev segt och torrt. Eller också är det bara för att det kinesiska köttet är så magert.

    Nu ska jag ta en dusch, raka av mig lurvet (brukar göra det nån gång i veckan), göra matsäck (mackor på överblivna köttbullar) och sen är det dags att åka iväg till flygplatsen. Har ont i ryggen och ingen lust, får fokusera på att i andra ändan av resan ligger- Europa.

    Vi ses där, den första veckan utan prickar (över å, ä och ö)! Kram, G

  • Gemma

    Oj, det kanns som om jag varit pa saturnus and back, ar i Frankrike nu och en massa tid har forflutit men ni har visst forsjunkit i kollektiv ris a la malta koma? Resan var underhallande, sov saklart intze mycket men vi var TVA, mannen och jag, otrolooigt stor skillnad mot att resa ensam med monstret, latt som en platt helt enkelt. Plus att vi ju "bara" akte till Tours och slapp vanta tre timmar pa anslutningsflyg och liknande. Har ar gnistrande kallt och ogonbedovande vackert med vyn over Loire som flankeras av kyrktornen. Jag maste mata Miss M nu, skriver mer senare. kram, G

  • Amelle

    Hej och hå och en försenad God Jul till alla i allmänhet, och ett försenat grattis till Gemma i synnerhet!

    Tillbaka efter firande utan fungerande uppkoppling, först med min familj på landet, sedan med mannens. Har varit trevligt och underbart väder, men det är rätt fint att vara hemma igen, bara maken och jag.

    Hörs snart igen, lite att fixa med nu!

    Kram alla,

    A

  • Izunia

    det var längesen någon tittade in..

    Gott nytt år alla! Vi sticker till Österrike på tisdag så då kommer jag nog lysa lite med min frånvaro. Vet inte än hur det blir med internet när vi kommer ner, men jag antar att det finns bredband.

    Vem var det nu som skulle till st christoph?

  • cbk09

    Gemma

    E väldigt nyfiken på brudklänningen gjord i näver.
    Kan du lägga upp bild?

    Kram

Svar på tråden Summan av all glamour under solen (budgetkrisspecial!)