• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 2

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 2 av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090509
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund/Lagersbergs kursgård 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 2
  • MoonGirl
    Barret skrev 2009-02-19 14:45:02 följande:
    miss u:Jaha, jag hade fattat att du redan varit på intervju, men då förstår jag lite bättre. Misstänker att jag läser som en kratta precis som vanligt... Ibland går det som sagt liiiite för snabbt för att mina fingrar eller hjärna ska hinna med. Besiktningen av huset gick jätte bra så nu känns det faktiskt ännu bättre med husköpet. Jag tror vi kommer trivas som fisken i vattnet!MoonGirl: Jag hade ingen aning om att de hade så många tårtställningar, jag och Chantal har bollat lite idéer fram och tillbaka och hamnade slutligen på den där klassiska. Tror det blir toppen. mysan31 och MoonGirl: Vi har också en Passat kombi. Toppen bil ju. Egentligen tycker jag inte att det är så himla dyrt med bil. Visst, inköpskostnaden och värdeminskningen är ju en stor del av kostnaden som jagsjälv inte tänker på, men i övrigt... någon service per år, lite skatt och försäkring och bensin. Jag tycker det helt klart är värt pengarna!MissTiny:Välkommen till tråden. Jag känner bara till Ursulas och Ruths faktiskt. Jag har, liksom de flesta här i tråden, köpt min klänning på Ruths. Var bor du och vart ska ni gifta er?
    Jag och sambon ska träffa Sebastian på Chantal´s på måndag den 23/2 och kolla på tårtställningar & prata tårta. Blir nog bra!
  • MoonGirl

    Alla: När ska man skicka in hindersprövningen? Min sambo ska byta efternamn till mitt efternamn, ska man skicka in papper om namnbyte INNAN bröllopet eller efter?!

    Ska alla här byta till mannens efternamn eller finns det någons sambo som ska ta era efternamn? *nyfiken*

  • Åsa i London

    MoonGirl
    Skatteverket sa till mig att handlaggningstiden ar 1-2 veckor och att hindersprovningen sen ar giltig i 4 manader. Personligen maste vi besoka skattekontoret med vara pass och personbevis men det ar mojligt att det ar lattare da ni bor och ar folkbokforda i sverige.

  • Elide

    Mycket att läsa här. Har inte varit så aktiv på sistone.

    Moongirl: Vi vet inte riktigt om det blir någon bröllopsresa. Beror på pengar. Har vi lite pengar kvar så blir det en kryssning till Riga eller Tallin kanske. Annars om det finns en del pengar kvar så blir det kanske Italien. Passsa på att träffa m2b's släkt.

    Välkomna alla nya. Här är en till som har köpt sin klänning på Ruths. M2b köpte också sina kläder där.

    Inatt hade jag min första riktiga mardröm om bröllopet. Allt gick bara åt helvete helt enkelt. Pianisten ville inte spela de låter vi ville. Fick byta lokal. Massa av hopp i sista stund. Trycksakerna var inte utskrivna. Fick gå ner för kyrkgången i blött nytvättat hår och inge smink. Usch, säger jag bara. Vill inte ha fler mardrömmar. Vaknade med ett ryck efter det och var helt kallsvettig. Nån annan som haft mardrömmar?

  • Rebellen75
    MoonGirl skrev 2009-02-20 10:38:24 följande:
    !Ska alla här byta till mannens efternamn eller finns det någons sambo som ska ta era efternamn? *nyfiken*
    Vi kommer nog att behålla våra egna. Barnen och jag heter samma. Gubben vill inte gärna byta tycker det är svårt redan idag att skiva sitt namn . Är ett tag kvar få se om han byter. Han är ensam om att heta som han gör för + efternamn i sverige
  • Cordula

    Miss Tiny:Har också köpt min brudklänning på Ruths, de var jättetrevliga sär!

    Moongirl: Har läst i en bröllopstidning att man får hem en blankett om namnändring när man ansökt om hindersprövning. Den sak tydligen lämnas till skattekontoret eller vigselförrättaren innan eller i samband med vigseln. Man kan säkert även göra/beställa blankettet från nätet.

    Tessisen: Låter inte kul det där med mardrömmar, har inte haft några om bröllopet än, som tur är, men i natt var drömde jag att jag var med i en explosion, för mycket actionfilm tror jag :). Sen är man alldeles uppjagad och kan inte somna om.
    Tror att du kommer få ett helt underbart bröllop :)

  • Rebellen75
    Tessisen skrev 2009-02-20 11:51:31 följande:
    Inatt hade jag min första riktiga mardröm om bröllopet. Allt gick bara åt helvete helt enkelt. Pianisten ville inte spela de låter vi ville. Fick byta lokal. Massa av hopp i sista stund. Trycksakerna var inte utskrivna. Fick gå ner för kyrkgången i blött nytvättat hår och inge smink. Usch, säger jag bara. Vill inte ha fler mardrömmar. Vaknade med ett ryck efter det och var helt kallsvettig. Nån annan som haft mardrömmar?
    jag hade en dröm häromveckan, Det blev lite diskussion om vilka vi skulle gifta oss med. Det var ett dubbelbröllop- mycket märklig dröm. Min kille jag var tillsammans med i nian var med på bröllopet också. Ibland undrar man var allt kommer ifrån. Tänk vad mycket man har i hjärnan utan och tänka på det i vardagen.
  • Barret

    Det finns papper att skriva ut på skatteverkets hemsida. Man kan skicka in både namnbytespappret och hindersprövningen samtidigt, i samma kuvert. Vi gjorde det och har redan fått tillbaka våra papper. Vi kommer behålla våra namn efter vigseln men kommer att efter några veckor gemensamt byta till ett gammalt släktnamn på min sambos sida.


    MoonGirl skrev 2009-02-20 10:38:24 följande:
    Alla: När ska man skicka in hindersprövningen? Min sambo ska byta efternamn till mitt efternamn, ska man skicka in papper om namnbyte INNAN bröllopet eller efter?!Ska alla här byta till mannens efternamn eller finns det någons sambo som ska ta era efternamn? *nyfiken*
  • mysan31

    Alla: Ska både jag och min blivande ha en hindersprövnings lapp eller är det bara en som ska fyllas i...
    När skickar man hindersprövningen till skatteverket...

  • Barret

    Ni skriver ut en gemensam lapp från skatteverket ang. hindersprövning som ni gemensamt fyller i och skickar in. Hindersprövningen gäller sen i 4 månader så max 4 månader innan bröllopet bör ni skicka in den. All information om hindersprövning och ev. namnbyte hittar du här:

    www.skatteverket.se/folkbokforing/ovrigt/aktenskap.4.18e1b10334ebe8bc80004956.html


    mysan31 skrev 2009-02-21 23:16:44 följande:
    Alla: Ska både jag och min blivande ha en hindersprövnings lapp eller är det bara en som ska fyllas i...När skickar man hindersprövningen till skatteverket...
Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 2