• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 2

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 2 av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090509
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund/Lagersbergs kursgård 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 2
  • Cordula

    Ja, mina föräldrar står för festen. Skönt, de har mer koll på sådant, har ordnat en del större fester förrut. Vi bestämmer underhållning, dekoration och allt sådant. Även meny och så, men mamma och pappa fixar allt det praktiska :., och kommer med en hel del ideer. Lättare för dem när de bor i Västervik oxå. Det blir på Horns gård, de har byggt en lokal där till konferens. Ska lägga in bilder i mitt bildgalleri på festlokalen. Håller med dig, Åldersbäck och Horns gård är lite samma, i allafall väldigt nära.


    Barret skrev 2009-02-12 22:08:11 följande:
    Cordula:Det där låter som en ganska häftig frisyr även om den är enkel! Åhå, ska ni ha festen där ute? Det är nog inte dumt alls! Så dina föräldrar är med och styr lite? Är det på själva Horns gård ni ska ha festen eller blir det längre ut på udden? Har ju bott ute på hornslandet i ganska många år, inte just vis Horns gård utan i Åldersbäck, men det känns som samma :o).
  • Cordula

    Barret. Blev inte alls några bilder i bildgalleriet. Men det finns på soderkoket.se, under deras bildgalleri om du vill kolla. Det är brollopsbilder.

  • BrideToBe09

    Ojojoj.....nu har jag köpt klänning!!! Jag som skulle skicka efter en och som visste precis vad jag ville ha, har gått och köpt en på Ruths nu. Var ju 70%! Så nu är jag klänningsägare....det blev en Romantica. Jennifer heter den. Hittar den inte på nätet så jag kan inte lägga upp någon bild på den tyvärr.
    Hoppas att jag gjorde rätt, trots att jag impulsköpte klänningen. Lite korrigeringar ska göras, då den inte är helt som jag vill ha den (går nog heller inte att få den exakt så). Men den är vacker, och jag tror att det blir bra. För 2370:- kan man inte vara alltför petig. Hade kostat 4500:- att hyra den.

  • Åsa i London

    Hej tjejer!!
    Har varit inne och läst vad ni skrivit ett antal gånger nu och tänkte att det var dags att vara med på riktigt...
    Gifter mig precis som Kampi den 23 Maj. Kampi, tror vi sågs i Stadshotellet då vi var där och tittade på salen..?
    Vigseln blir i Romfartuna kyrka och festen, som sagt, i Stadshotellet, stora salen. Jag är född och uppvuxen i västerås men bor sen 7 år tillbaka i london. Min blivande man är engelsk och då vi kommer att fortsätta bo här tyckte vi att det skulle vara roligt att ha bröllopet i sverige. Vet dock inte hur detta kommer att gå ihop då vi måste få med oss min klänning, brudgummens kläder, skor, ringar osv osv osv på ryanairs flyg till sverige då vi flyger över ett par dagar innan bröllopet.... phew!

  • Rebellen75

    Visa gubben min korsett idag. Han hoppades att jag inte skulle ha den på bröllopsnatten. Tyckte den var svår att få av, hur mycket snörning som helst, men gud vad sugen jag är på att beställa en till. Riktig nöjd

    Ås i London:
    Kul att du ger dig till känna här i tråden . Ni får helt enkelt fördela ut er packning på era gäster annars tar väll ryanair hutlösa överpriser på extra kg.

  • Kampi

    Ja men visst har vi träffats! Hur går det med planerandet? Hur många gäster har ni bjudit? Vad kul att du skrev här!

    Åsa i London skrev 2009-02-14 21:29:04 följande:
    [citat]
    Hej tjejer!!Har varit inne och läst vad ni skrivit ett antal gånger nu och tänkte att det var dags att vara med på riktigt... Gifter mig precis som Kampi den 23 Maj. Kampi, tror vi sågs i Stadshotellet då vi var där och tittade på salen..? Vigseln blir i Romfartuna kyrka och festen, som sagt, i Stadshotellet, stora salen.

  • Åsa i London

    Planerandet gar bra... tror jag :) Ar ju sa svart att veta om man tankt pa allt, men dar kommer ju denna trad och sida till anvandning!! Vi har bjudit ca 120 pers, men da lite over halften bor har i england sa raknar vi med att ca 30 inte kommer kunna komma. Skickade inbjudningarna for lite over en vecka sen. Har bestallt min klanning, den ska vara klar i mars, samtidigt som brudtarnans grona klanning. Gront, vitt, ivory och kanske lite "mork plommonlila" blir temat. Har hittat skor men ej kopt dem annu. Brudgummens kostym ar hos skraddaren, Ganska saker pa vilken mat och typ av tarta vi vill ha. Kommer ni att ha brudskal (eller vad det heter) och isafall, ska ni ha nagra kanapeer till den? Har ett problem.... letar med ljus och lykta efter vita stolsoverdrag da de roda stolarna och gulaktiga gardinerna i lokalen ar lite "for mycket". De enda jag hittat i vasteras ar for dyra. Och de billiga jag hittat har i england ar snappet for sma. Nagon som har nagot tips??

  • Elide

    Har en fråga nu ang inbjudningarna som jag nu sitter och filar på.
    Vi har nöjet att inbjuda

    Herr & Fru Fredriksson

    att övervara
    vigselakten mellan

    Therese
    och
    Mattias

    Lundby Kyrka, Västerås
    den 18 juli 2009 kl. 14.30

    Bröllopsfesten äger sedan rum
    på Stadshotellet i Västerås

    Klädsel: Mörk kostym

    Men har en fråga ang detta mellan mattias och Lundby Kyrka, tycker ni att det ska vara ett "i" med eller kan man skippa det?

  • Barret

    Tessisen:
    Jag tycker att du kan skippa "i". När det blir lite uppstaplat på det där sättet känns det lite mer högtidligt, jag vet inte varför, men så tycker jag.

  • Barret

    Alla:
    Kan meddela att jag lagt upp två nya bilder i mitt galleri. En på min tiara och en bild på min frisyr efter provuppsättningen.. Uppsättningen är ju inte gjord speciellt ordentlig men det ger en känska av vad som är tänkt.

Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 2