• Vill nu
    Äldre 11 Nov 21:31
    61083 visningar
    442 svar
    442
    61083

    Bröllop Umeå 2009 fortsätter...

    Eftersom jag såg att vår gamla tråd stängts, startar jag en ny och hoppas vi kan fortsätta här!

    Den gamla tråden hittas på www.brollopstorget.se/Forum-5-60/m3037614.html

  • Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...
  • Umbraz
    Äldre 24 Nov 14:21
    #61

    Vad skönt för er att ni börjar kunna bocka av lite på måste göra-listan. Det är verkligen en lättnad att ha kontroll på saker och ting, ha det mesta bokat och klart.


    SommarNoll9 skrev 2008-11-24 13:09:45 följande:
    Ringar har vi inte funderat så mycket på ännu. Men varken jag eller sambon är så förtjusta i guld (!!), lite ovanligt kanske men Vi funderar lite på titanringar faktiskt. Har dock inte kollat runt hur utbudet ser ut i stan, men det går ju att beställa på internet.Var och kikade på Norrforslogen och Göstas loge i lördags och fastnade för Göstas loge, så vi kommer nog preliminärboka den. Vi ska prata mer om det ikväll och bestämma vilket datum det blir, men det lutar åt en lördag i juli eller augusti.I lördags berättade vi för våra vänner då vi hade fest här hemma. Alla blev så glada och tyckte det skulle bli så roligt!
  • Umbraz
    Äldre 24 Nov 14:32
    #62

    Jag var på guldsmedjan idag. Jag fick ett fantastiskt bemötande och fick hur mycket hjälp som helst. Jag har nog bestämt vilken ring jag vill ha, måste bara ta med sambon för samtycke. Vi kommer att slipa ned våra förlovningsringar så att de blir släta(det är mönster i dem idag) Och så vill jag ha en slät guldring med 5 stenar på rad infällda, med litet mellanrum mellan varje sten. Den var varken för prålig eller enkel, precis min smak.
    Jag kommer att smälta ned min pappas vigselring och den är så stor att den förmodligen kommer att räcka till hela ringen, tur va?
    Jag hade ingen aning om att förlovningsringen spelade en så stor roll i valet av en vigselring. Jag blev väldigt begränsad då jag vill ha infällda stenar. Men tur var att jag inte har så stora krav, jag vill ha en enkel ring, och det fanns.
    Men helt klart är valet av förlovningsring viktigt, inför köpet av vigselring. När jag förlovade mig tänkte jag inte ett dugg på att den skulle passa med en vigselring. Vi visste ju att vi inte skulle gifta oss efter ett år så jag såg ringen som enskild. Nu har det ju snart gått 10 år sedan den dagen så både utbud, tycke och smak har ju förändrats. Jag kan tänka mig att många måste köpa helt nya ringar, både förlovning och vigselring för att få det man vill.
    Skönt att jag iallafall tagit några kliv mot mitt slutliga beslut. :)

  • Sommar­Noll9
    Äldre 24 Nov 15:36
    #63

    Umbraz: Härligt att ha bestämt ring! Vi tillhör dem som köper nya ringar, både förlovning och vigsel
    Ja det känns skönt att få bocka av bokning av festlokal, det har ju varit bromsklossen hittills då det avgör datum för bröllpet. Nästa steg blir nog att fixa inbjudningarna.

    Hur har ni andra gjort, har ni gjort inbjudningarna själva eller beställt?

  • Vill nu
    Äldre 24 Nov 17:19
    #64

    Vi beställde våra inbjudningar på kortdesign.se
    Supersnabb leverans och jättefina kort! Och till veckan får vi skicka ut dem!
    Är ju ingen förutom toastmaster, tärna, marsalk och mina jobbarkompisar som vet något än, så det ska bli kul att släppa bomben!


    SommarNoll9 skrev 2008-11-24 15:36:47 följande:
    Umbraz: Härligt att ha bestämt ring! Vi tillhör dem som köper nya ringar, både förlovning och vigsel Ja det känns skönt att få bocka av bokning av festlokal, det har ju varit bromsklossen hittills då det avgör datum för bröllpet. Nästa steg blir nog att fixa inbjudningarna. Hur har ni andra gjort, har ni gjort inbjudningarna själva eller beställt?
  • mymelo­dy
    Äldre 24 Nov 18:15
    #65

    Hej! Vad roligt att ni har gjort en ny tråd. Såg dock inte det först, så jag hann göra ännu en ny.. ha ha... Men huvudsaken att det finns en... =)
    Vi har bestämt oss för officersmässen så den är bokad och klar
    kyrka är inte bestämd än. Såg att ni pratade lite om ringar. Min sambo vann guld i en snowboardtävling i London så vi ska smälta ner en guldklimp och göra båda våra ringar av den, det räcker och blir över... Men det känns kul och speciellt eftersom att jag var med på plats, och vi passade även på att ha en underbar weekend i London efter tävlingen.
    För tillfället är inbjudningslistan det jag håller på med mest, tycker att det är svårt att dra en gräns, det är alltid någon som hamnar i kläm... Men man får försöka känna efter vad man vill innerst inne, men det är svårt, vill inte göra någon besviken.
    Har bestämt klänning också från Pronovias, det blev Harlem. Men det lönar sig att kolla runt i olika butiker... skillde tusenlappar mellan olika butiker fast det var samma klänning. Så det är ett tipps till er andra!

  • Sommar­Noll9
    Äldre 24 Nov 18:18
    #66

    Vill nu skrev 2008-11-24 17:19:33 följande:


    Vi beställde våra inbjudningar på kortdesign.seSupersnabb leverans och jättefina kort! Och till veckan får vi skicka ut dem! Är ju ingen förutom toastmaster, tärna, marsalk och mina jobbarkompisar som vet något än, så det ska bli kul att släppa bomben!
    Har tittat på deras sida och det finns jättemycket fint! Vad fick ni betala? Har ni beställt festprogram, placeringskort och sånt också?
  • Vill nu
    Äldre 24 Nov 18:28
    #67

    Nä, vi beställde bara inbjudningskort + kuvert. Blev lite snål sen, så resten tänkte jag göra själv! Vi betalade 632 kr för 25 kort (tror jag det var) inkl korrektur och tryck på vänster insida. Då valde vi också ett annat typsnitt än vad som var standard, så det blev också en extra kostnad. Tyckte det var bra pris!


    SommarNoll9 skrev 2008-11-24 18:18:30 följande:
    Vill nu skrev 2008-11-24 17:19:33 följande:
    Har tittat på deras sida och det finns jättemycket fint! Vad fick ni betala? Har ni beställt festprogram, placeringskort och sånt också?
  • Vill nu
    Äldre 24 Nov 18:29
    #68

    Vilken rolig grej med ringarna! Och vad mycket pengar ni ska spara! Bara plus ju!


    mymelody skrev 2008-11-24 18:15:40 följande:
    Hej! Vad roligt att ni har gjort en ny tråd. Såg dock inte det först, så jag hann göra ännu en ny.. ha ha... Men huvudsaken att det finns en... =)Vi har bestämt oss för officersmässen så den är bokad och klarkyrka är inte bestämd än. Såg att ni pratade lite om ringar. Min sambo vann guld i en snowboardtävling i London så vi ska smälta ner en guldklimp och göra båda våra ringar av den, det räcker och blir över... Men det känns kul och speciellt eftersom att jag var med på plats, och vi passade även på att ha en underbar weekend i London efter tävlingen.För tillfället är inbjudningslistan det jag håller på med mest, tycker att det är svårt att dra en gräns, det är alltid någon som hamnar i kläm... Men man får försöka känna efter vad man vill innerst inne, men det är svårt, vill inte göra någon besviken.Har bestämt klänning också från Pronovias, det blev Harlem. Men det lönar sig att kolla runt i olika butiker... skillde tusenlappar mellan olika butiker fast det var samma klänning. Så det är ett tipps till er andra!
  • mymelo­dy
    Äldre 24 Nov 18:54
    #69

    Vill nu skrev 2008-11-24 17:19:33 följande:


    Vi beställde våra inbjudningar på kortdesign.seSupersnabb leverans och jättefina kort! Och till veckan får vi skicka ut dem! Är ju ingen förutom toastmaster, tärna, marsalk och mina jobbarkompisar som vet något än, så det ska bli kul att släppa bomben!
    Jag var inne och kollade på korten också, beställde ett prov som man kunde få hemskickat. Funderar på om jag ska göra egna kort eller beställa, men eftersom att vi blir ca 120 pers så känns det jobbigt att göra så många själv?

    Ja det känns kul med ringarna, sedan så känner mamma en pensionerad guldsmed som ska hjälpa oss med ringarna så det kommer att bli billigt och bra =) Men allt annat kostar... det drar snabbt iväg.
  • mymelo­dy
    Äldre 24 Nov 18:58
    #70

    På tal om kostnader. Är det någon som har bra tipps på vad man kan spara in på gällande allt möjligt? Tänkte om någon har ett förslag som man inte har tänkt på?
    Bröllopsnatten är ju en sak som man kan spara in på till bröllopsresan istället? Fler förslag? Lönar det sig mycket att göra egna inbjudningskort om man är 120 pers? Dvs man får ju överväga om kostnaden är värt arbetet också?

    Kom gärna med förslag och tankar....

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...