• Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...
  • mymelody
    hoppan skrev 2008-12-07 09:44:42 följande:
    Hej allihopa!JAg funderarlite på hur mycket man skall ta i kuvertavgift? Finns det några riktlinjer. Vi kommer att ha catering. Så här kommer det att se ut. Brudskål+snittar, förrät+varmrätt+tårta. Under middagen kommer det att vara påfyllning hela tiden inga tomma glas. till kaffet är det avec. Vi funderar på 350:- -400:- man vill ju inte att gästerna skall tycka det är dyrt. Hur gör ni andra?
    Hej! Vi funderar på att ta 350kr i kuväravgift då vi räknar på att själva få lägga ca 500kr/gäst, och vi kommer nog att ha ca 120 gäster så det blir ganska dyrt för oss om vi måste betala mer ur egen ficka. Så priset beror väl på vad brudparet får betala. Vi ville verkligen kunna bjuda alla gäster och känner därför att vi hellre tar lite högre kuväravgift än att snåla på inbjudningarna =)
  • SommarNoll9
    Havsro skrev 2008-12-08 13:58:28 följande:
    Hej på er! Verkar som om planerna fortskrider!Jag är så lycklig för min klänning kom i dag! Och den är suuuper fin. Är så himla glad!!! den känns verkligen som jag. En ganska nätt klänning som ändå har en hel del fina detaljer.När det gäller kuvert-avgiften så försöker vi komma ner så mycket som möjligt (200-250 (max) ) Det känns ändå som en okej summa att lägga på en present och eftersom vi inte vill ha presenter utan hellre än trevlig fest så känns detta mycket bättre. Det känns dessutom bra att alla i vår bekantskapskrets som gift sig tagit kuvertavgift.Handlar väl en hel del om vad man får för pengarna så att säga :)
    Åååh vad roligt med klänningen! Var hade du köpt den och vad kostade den? Jag blir galen av att kolla runt på olika sidor med brudklänningar, finns ju sååå mycket fint! Måste verkligen ta mig iväg och prova så jag hittar en modell jag vill ha och passar i.
  • Havsro

    Beställde min från Sheshopping och än så länge har den kostat 2000:- - Väntar och ser om det kommer något från tullen om betalning av skatt o moms. Vet intre riktigt hur det funkar med det där...men i så fall tillkommer ungefär 1000:- så hur som helst billigt! :D

    Jo..jag känner igen mig...fått musarm av allt letande.. ;)
    Hoppas du hittar din klänning du med!


    SommarNoll9 skrev 2008-12-08 16:47:28 följande:
    Åååh vad roligt med klänningen! Var hade du köpt den och vad kostade den? Jag blir galen av att kolla runt på olika sidor med brudklänningar, finns ju sååå mycket fint! Måste verkligen ta mig iväg och prova så jag hittar en modell jag vill ha och passar i.
  • Vill nu

    Ja, visst är den underbar! Och så skönt när man kan komma undan lite billigare!

    Vi letar fortfarande tärnkänning... Sak åka ner till Hufvudstaden i Januari, och hoppas vi hittar nåt! Annars får man väl plocka fram symaskinen och tråckla ihop nåt!
    Var hittade ni era klänningar?


    mymelody skrev 2008-12-08 16:31:53 följande:
    Vill nu skrev 2008-12-01 19:29:05 följande:
    Hej Vill nu. Jag tyckte att klänningen som du tippsade om var så himla fin och perfekt så jag har nu köpt två st till mina småkusiner som ska vara brudnäbbar.Har kanske hittat klänningar åt tärnorna men det veror på om vi hittar den rätta storlekn till den 3e. En tjej i butiken skulle ringa runt. Jag har förresten bytt färgtema till ljusgrått som huvudfärg, men valt lila som detaljfärg i stället för vinröd. Det känns verkligen som oss och min kille är nöjd med.
  • annaomatte
    SommarNoll9 skrev 2008-12-04 11:27:16 följande:
    Tack för tipsen! Sådana mottages alltid med glädje Vi funderade på Stöcke bygdegård, men då vi ska ha vigseln på samma ställe så kändes den lite inträngd i skogen. Dock såg det jättefint ut därinne, så jag kan tänka mig att det är en jättebra festlokal. Vi har istället bokat Göstas loge i Yttersjö. Smink kommer att göras av en kompis som är make-up-artist och frisyren ska min frisör göra, annars blir han nog besviken Det här med mat har vi inte funderat så mycket på än. Det lutar väl dock mer och mer åt att det blir buffé. Kanske ska man ändå ge sig på att laga maten själv med hjälp av familjen...hmmm, tål att tänkas på i alla fall! Vad hade ni för mat då ni lagade allt själv?
    Vi lagade en skagenröra med gravad lax till förrätt. Varmrätt tjälknöl av älg/ren med potatisbakelse och trattkantarellsås. Bröllopstårta till efterrätt. Morfar gravade laxen, svärmor plockade kantarellerna och gjorde såsen. Halva släkten hade tjälknöl i ugnarna och potatisbakelsen gjorde vi själva. Syrran bakade bröd till varmrätten. Mamma bakade alla tårtor.

    Det krävs ju en hel del planering och beräkning av hur mycket som går åt, men i vårt fall var det absolut värt det. Men det är självklart också beroende av hur många man har i sin närhet som VILL hjälpa till. Man vill ju inte gärna tvinga någon..
  • SommarNoll9
    annaomatte skrev 2008-12-10 11:19:14 följande:
    Vi lagade en skagenröra med gravad lax till förrätt. Varmrätt tjälknöl av älg/ren med potatisbakelse och trattkantarellsås. Bröllopstårta till efterrätt. Morfar gravade laxen, svärmor plockade kantarellerna och gjorde såsen. Halva släkten hade tjälknöl i ugnarna och potatisbakelsen gjorde vi själva. Syrran bakade bröd till varmrätten. Mamma bakade alla tårtor. Det krävs ju en hel del planering och beräkning av hur mycket som går åt, men i vårt fall var det absolut värt det. Men det är självklart också beroende av hur många man har i sin närhet som VILL hjälpa till. Man vill ju inte gärna tvinga någon..
    Oj så gott det lät! Ja mamma har varit inne på att vi i alla fall ska göra förrätten själv. Det behöver ju inte vara så avancerat. Sedan ska vi ju ha buffé. Så det kanske går att ordna ändå... ska fundera lite Eftersom det är sommarbröllop så kan vi ju hoppas att det är varmt ute och därmed passande med kallskuret och olika sallader på buffén och då är det ju faktiskt rätt enkelt att fixa...
  • SommarNoll9
    Havsro skrev 2008-12-08 17:03:18 följande:
    Beställde min från Sheshopping och än så länge har den kostat 2000:- - Väntar och ser om det kommer något från tullen om betalning av skatt o moms. Vet intre riktigt hur det funkar med det där...men i så fall tillkommer ungefär 1000:- så hur som helst billigt! :DJo..jag känner igen mig...fått musarm av allt letande.. ;)Hoppas du hittar din klänning du med!
    Det är ju jättebra pris! Har hittat en jättefin klänning för 101 Euro på Landybridal. Men jag har ju fortfarande inte provat ut den modell jag vill ha och det måste jag ju göra innan om det blir att beställa en.
  • mymelody

    Ja de är verkligen supersöta och jättebra pris, så tack så mycket för hjälpen =)
    Klänningarna som jag tittat på till tärnonrna kommer från Sisters och är också ljusgrå, i slike och siden (kostar 995kr/st) så är inte superbilliga men de är jättefina och ganska enkla klassiska. De har beställt den storlek som saknades så jag ska dit för att köpa klänningarna så att tärnorna får prova, jag hoppas att det blir bra. Har även hittat skor i lila till, så det blir lite häftigt att bryta av med.

    Vill nu skrev 2008-12-08 20:15:53 följande:


    Ja, visst är den underbar! Och så skönt när man kan komma undan lite billigare! Vi letar fortfarande tärnkänning... Sak åka ner till Hufvudstaden i Januari, och hoppas vi hittar nåt! Annars får man väl plocka fram symaskinen och tråckla ihop nåt! Var hittade ni era klänningar?
  • mymelody

    En fråga till alla:
    På tal om brudtärnor, hur har ni gjort med kostnader där? Ska de betala sina klänningar själva eller ska brudparet stå för det? Jag läste här på bröllopstorget att det anses som en ära och att tärnonra därför oftast betalar själv.
    Vi hade tänkt att brudtärnorna själva ska betala sina klänningar, men att vi står för buketter etc. För vi ska nämligen ha 3 tärnor, 2 bestman, 2 brudnäbbar. Så det blir ju ganska dyrt om man ska stå för allt det.... och dessutom har 120 gäster. Sedan tycker jag att det blir lite orättvist om man bara står för tärnornas klänningar och inte för kostymer till tex. bestman.
    (när jag var tärna på min morbros bröllop så stod min mamma för klänningarna)

    Vad tycker ni andra? Hur har ni gjort?

Svar på tråden Bröllop Umeå 2009 fortsätter...