Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Jag har inte skivit på ett tag nu, för jag har helt saknat inspiration, men efter dagens läsning där tråden verkligen var i sitt esse måste jag ju bara in och tacka för underhållningen!

    Sen har jag en fusklapp men saker jag gärna ville kommentera, men den är på nedervåningen och med min onda fot orkar jag inte gå dit just nu, så jag tar bara några grejer rätt ur huvudet.

    Ore, välkommen!

    Cicci, vilken liten elaking på dagiset! Han har bergis en storebrorsa som lär honom hyss. Förstår att du blev ledsen, hade jag också blivit.

    Appropå anonymitet så har en dagisfröken nu kallat Prinsen för Prinsen 2 ggr nu och vi använder ALDRIG det namnet på honom (dock massor av andra smeknamn), så nu är jag misstänksam!

    Liten, Jag är gärna med på att vi stänger in oss med log-in nånstans. Har dock upptäckt baksidan med det iom att jag försöker lite smått lära känna nytt folk här nere. Gav mig in på Familjeliv (förbjudet, I know, men vad gör man?...), men där kör de numera med stängda trådar med log-in. Inte så lätt då...
    Håller med dig om Halloween. Varför ska vi anamma allt från USA hela tiden? Vi har ju redan vår tradition med påskakärringar och den biten, vilken de inte har, men ändå måste vi göra samma som de och handlarna hakar såklart på direkt.

    Mugglan, Vilket dagis blev det?

    Oms, Trist med jobbet! Men med tanke på kriterierna på de som fick stanna kanske det ändå var skönt att vara så långt ifrån målet? Så att du absolut inte kan ta det personligt.

    Nenne, Underbar inledning! Du borde starta alla trådar, alltid!!!

    Kram alla andra!
    Ps. Mitt är rött. Och lockigt!

  • Vännerfan

    Muggles, du har mail! Och du- vad är glödd?? Äl det dånt man dlicker näl man ska bli full??

  • Vännerfan

    Halloj!!!
    Tittar in lite fort innan middagen ska förberedas.
    Vad roligt att ni ger mig så mycket kul att läsa!!!

    Cicci,
    Jag hoppade på kryckor förra veckan, men har slutat med det och nästan med haltandet också. Men det gör fortfarande ont, trots att inget bröts. Ses gärna till advent!!!

    Oms,
    Vi har ju Ur&skur-dagis där barnen alltid sover ute. (Och äter ute om det inte är så kallt så de måste ha vantar på sig). Är de ute på dagisets gård sover de i små kojor eller trälådor. Supermysigt. 2 rader med 10 i varje och så är det hönsnät plus 3 av dagisets väggar runt (det är alltså på en innergård). Är de uppe vid sjön sover de i vagnarna och om de är i det skogspartiet som de oftast är vid sover de i sovsäckar i vindskydd. De lägger barnen runt 12 och så sover Prinsen oftst runt 2 timmar. Han vaknar av de andra barnen, av sig själv eller av att han väcks för att inte missa melliset. Han reglerar själv så han har börjat sova längre på natten i stället. Det fungerar helt suveränt, jag kan inte tänka mig ett bättre ställe för honom att vara på! Nu har han varit där i 10 veckor och vi har inte vabbat en enda dag. Och inte hämtat med bajs i blöjan nånsin heller för övrigt. Jag är sååå nöjd och har självklart även meddelat personalen det (även om de nu skulle smygläsa och få reda på det här )

    Hojta till om ni är intresserade av jobb förresten (samma sorts som jag själv har, ni vet ju ung. vid det här laget), för vi ska anställa!

    Puss och kram hela dan!

  • Vännerfan

    Fasen, glömde skriva om nattsömnen i samband med dagisstart som jag tänkt. Han hade 3-5 skriknätter i början tror jag. Under inskolningen, när han varit på dagis själv. Sen dess har han sovit bättre och längre än innan. Vaknar 0-2 ggr per natt. Om han vaknar (och skriker alltså, han kan ju vara vaken utan att skrika men vi sover ju inte på samma våning så det märker vi inte i så fall), så är det för att han inte hittar snuttefilten. Maken hade på förslag att lägga flera i hans säng, så han alltid hittar nån, men då det hela tar max 1 minut att åtgärda och få honom tyst ser jag det verkligen som ett LITET problem.

    Och Marabou är GOTT!!!!!! NEJ, kom just på att jag åt upp det sista igår och nu är affären här stängd. Jag som behövt min dagliga dos! Scheisse!

    Ska hjälpa killarna med maten nu!

  • Vännerfan

    Hej!

    Ni skriver så mycket så jag har fullt upp med att läsa ikapp och hinner knappt skriva nåt själv!

    Men Cicci, stackars V!!! Men SÅ skönt att höra att han är på bättringsvägen!!

    Har vaccinerat en liten kille idag. Vi åkte fortfarande dit där vi bodde i somras och de tyckte det var så kul att få en liten bonus-kille att ta hand om (vi tillhör ju inte de längre eg.), för det finns inte så mycket barn ute på landet längre... Tre st. tog hand om oss. En läkare, en sjuksköterska och en studerande i... nåt av det. Det var service det!

    Måste bara kommentera en sak till, helt ego. Hittade mina gamla anteckningar på min cykel som jag höll koll på innan vi satte igång barn-verkstaden. Nu när ni snackade om den där l-nånting-fasen. Blev nyfiken för att se om min alltid var 14 dagar, men den hoppade som bara tusan, liksom hela cykeln (26-40 dagar). En gång var den 12 (l-fasen) , en gång var den 19... Och allt där emellan har den varit. (Har inte mätt med stickor utan gått på aladåben )Sen läste jag vidare och såg att Oms skrev att detta var konstaterat tecken på svårigheter med att bli gravid. Shit vad hjärtat flög upp i halsgropen då. Prinsen är kanske bara ett rent lyckokast? Jag kanske har skitsvårt att bli gravid och bara hade tur att bli gravid på första försöket??? Blev något lugnare av AMs inlägg att hon också hade spattig cykel och också hade lätt att bli gravid. Nåväl, en parentes. Efter att ha nojjat halva livet om att jag skulle få svårt att bli gravid och sen fått det bekräftat (i ord av en BM i samband med min oregelbudna cykel) och sen ändå lyckats direkt lovade jag mig själv att aldrig mer nojja över detta. Men nu blev jag faktiskt lite orolig ändå. Har börjat skriva upp igen och min cykel ser inte ett dugg bättre ut nu. Men men. Skit samma. Ska förtränga detta nu och köra vidare enligt plan A. (dvs med att fortsätta vänta med att jobba på syskon).

    Superavis på er brunch f.ö.!!

    Hej så länge!

  • Vännerfan

    Lappis,
    Lite slemmiga detaljer kommer här...
    Jag har aladåber i 4 dagar per månad. Någon (EA?) idag skrev att äl brukar vara 2 dagar efter första aladåben. Enligt min BM blev jag på smällen 2 dagar efter första aladåben då när det begav sig. Så då räknade jag efter det idag. Tänker att det ju kan diffa någon dag, men jag har ju räknat på lika sätt varje gång, så oregelbundheten är det inget snack om iaf. Sen i och med att jag är så oregelbunden så känner jag ju inte min kropp så pass att jag vet när jag kommer ha äl. Innan. Eller jo, 2 dagar innan vet jag ju faktiskt... Hmmm... Noterade även att första cykeln jag kollade nu (kollar den tredje nu) så var den bara 22 dagar! Äl missade jag skriva upp, men det slog mig att om det är runt 14 dagar innan tant man har det och jag har tant i minst 5 dagar, simmarna överlever i 5 dygn (väl? i längsta fall alltså) är det en himmelens tur (då jag inte vill bli gravid nu) att vi inte kör med säkra perioder, för några sådana verkar jag ju inte ha. Eller jo, ett bra tag efter äl har jag väl det, men inte dagen efter tant som jag noterat att en del av er anser som säkert.

    Nog om detta ego-bladder!

    Jag hoppas SÅ mycket på en maskerad och tycker det ser lovande ut både för den och för flera andra här inne!

    Och om jag glömt det så önskar jag alla nya smygisar välkomna hit!

    Usch, jag skriver så lite nu jämfört med er andra och känner mig dum för att jag inte kommenterar till fler av er. Jag läser iaf i stort sett allt och hoppas, gläds och förtvivlas med er alla!

  • Vännerfan

    Piggelin,
    Hoppas det går bra med visningarna! Förstår att det blev lite anti-klimat idag! Har pratat med folk som sålt sina villor och de säger efteråt att de typ inte har städat sen sista visningen (flera veckor senare...) då det var ett evigt städande och fixande i flera veckor under visnings-tiden. Sa även de vi köpte av.

  • Vännerfan

    Men shit, nu har jag missat vad Nenne väntar för svar imorgon! Inseminationen gjordes ju för en vecka sen! Måste bläddra tillbaka och kolla... Om ingen vill hjälpa en frågande hjärna...

  • Vännerfan

    Vad spännande med Lappis temp imorgon!
    Hmm, kan det varit DEN Nenne menade? Trodde det var nåt om henne själv.

  • Vännerfan

    Page, skönt att höra att din make är bättre!
    Så avis på brunchen som sagt. Hade varit så kul att få träffa dig och övriga (ingen nämnd, ingen glömd) jag inte träffat tidigare.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!