Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Hej tjejer!

    Oj, vad mycket jag tänkte kommentera. Undrar hur mycket jag kommer ihåg...

    Skönt att det inte var nåt fel med Borrens lill*!

    Kängu, Det finns ju en fas när man är gravid som innebär att man "boar". Många kvinnor känner tydligen av det, dvs. att man vill fixa till boet till sin lilla avkomma. Så det kan ju vara något sånt högst vanligt du känner. BM brukar dock avråda att man flyttar i slutet av sin graviditet då stressen kring det kan gå över till bebisen. I början kommer ni ju ändå leva i symbios, åtminstone du och bebben. Blir det mycket skrik på nätterna kan det ju bli jobbigt för din make förstås, men då får han väl ta fram öronpropparna.

    Sen måste jag ju skriva nåt om detta med humöret hos barnen kring Victors/Prinsens/Iris m.fl. ålder. Jag kände också igen det. Det märktes en markant skillnad rätt vad det var. Plötsligt började han göra motstånd, lägga sig platt ner etc. när det var nåt som inte gick hans väg. Och det har inte släppt än, men enl. allas vår Anna Wahlgren är 2-åringar synnerligen tillfreds, precis som Livia verkar vara. Så räddningen är nära! Jag försöker tänka att det är jobbigast för Prinsen själv och så farligt har det inte varit heller för oss. Inte ens ett "utbrott" per dag. Får han vara med och hjälpa till brukar han skärpa sig väsentligt. Lägga upp varor på bandet i affären, plocka in i kylen, sätta ihop skåp genom att langa skruvar, vad det än kan vara när han får vara med. Men han testar ju gränser och har slagit till mig i huvudet med kladdig hand några gånger med vilje (när han suttit i barnstolen och jag ska torka golvet t.ex), vilket gjort mig jättearg. Slänger mat på golvet gör han också, men det har vi lärt oss är en signal på att han inte är hungrig, så då åker maten bort illa kvickt.

    Sen appropå matvägran ger vi aldrig nåt annat om han inte äter sin mat (om inte vi t.ex. äter macka vilket han älskar, för då tycker jag att det är vi som gjort fel så då får han.). Däremot får han ju nästan alltid nån frukt till efterrätt (borde man sluta med det förresten?? De verkar inte få det på dagis?) och har han inte ätit får han då t.ex. lite keso i mosad banan. Så att det mättar lite. Men så länge det inte är en signal om att "gnäller man får man nånting annat" tycker jag det är helt ok.

    Sen kan jag ge hopp ang. detta med tandborstning, som länge var vårt största dilemma. Nu går det som en dans. Han gapar stort. Det hela ändrades när han fick en ny tandkrämstub med Skalman på som han fick hålla under tiden. (Att vi fortfarande använder den med Bamse på på tandborsten håller vi tyst om. )

  • Vännerfan

    BS, Prinsen sparkar både mig och maken allt han kan i magen när vi byter blöja. Och det spelar absolut ingen roll om vi igonerar eller blir jättearga och gormar, han bara skrattar. Annars är han ju supermysig och glad och så, men ibland kommer de här test-grejerna fram och det är jobbigt! Jag undrar om han fattar att det gör ont, eller ej. Men säger man "Klappa fint" eller "blås" så gör han det för att trösta.

  • Vännerfan

    Fast får han nåt KUL (dvs. helst vuxet, reklam kan funka) att läsa under tiden man byter är han upptagen med det. Och det är inte varje gång, utan nästan bara när han får sin natt-blöja av nån anledning.

    Han är så lustig förresten. Han älskar verkligen mitt smink och mina toalettartiklar. Han går runt med min parfym och duttar på sig, tar min curl booster (av nån anledning absolut favvo) och har i håret som han sett att jag gör. Drar med rougeborsten på kinderna etc. Jag tycker det är så lustigt! Min make håller dock inte med! En av de jag träffade på FL hade en son som också var så, fast snäppet värre. Han ville alltid ha en handväska på armen precis som mamman när de gick och handlade. Så det hade de, tills pappan "förbjöd" det för han tyckte inte det såg klokt ut. Ett par gav honom en motorsåg till barn för att "manliga" till honom. Han hängde den direkt på armen som en handväska, så så gick det med det!

    Barn är härliga! När de inte sparkas eller ligger på golvet och skriker!

  • Vännerfan

    Cicci, Fy vad jobbigt att Victor inte äter på dagis! Det trodde jag var säkrast av allt, att DÄR äter de åtminstone för de ser hur de andra gör. Vad säger fröknarna om det? Fy, vad jobbigt som sagt. Man kan ju inte gärna smuggla med extra frukt höll jag på att skriva, men det åt han ju inte heller. Det enda är väl att se till att han får riktigt mycket till frukost och sen snabbt ge honom nåt efteråt. Med tiden kommer han helt säkert äta. Det måste han ju. Min make kommenterade det en gång när Prinsen matvägrade att människan är så DUM. Finns ju inget djur som skulle komma på tanken att matvägra, för det är ju att osäkra sin egen överlevnad! Men människan gör det.

  • Vännerfan

    Mugglan, Räknas BT som en grej?

    Usch, jag har nog för höga krav på mig. Helt i onödan för jag infriar de ju inte.

  • Vännerfan

    Sweet, Tyckte det lät jättehäftigt att blivande chefen var med om första ivf:en! Måste vara så kul att jobba med nåt som ligger en så varmt om hjärtat!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!