Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Jippi, vi har beställt soffa! En tresits och två fåtöljer och de ska komma före jul, tjohoo! Just nu har vi inte en enda skön sittplats i huset och man blir ju galen. Fast den här hemska soffan är ändå rätt snygg så den får åka upp på övervåningen så länge, vi orkar inte leta efter fler soffor just nu.

    I morse vaknade maken någon timme efter mig och jag tyckte att vi skulle börja göra saker när han ätit frukost, sätta upp tavlor och städa och annat som vi aldrig får gjort när Iris är hemma. Han började klaga nästan genast, han hade trott att vi skulle ta det lugnt idag utan Iris men mitt schema över saker att göra var ju värre än dagen innan kvartalsrapport... Jag tyckte att vi hade väl inte barnvakt för att gå här och lata oss! Nåja vi fick allt gjort till sist.

    Ibland har maken så konstiga idéer att man blir lite trött, det senaste är att han tycker att vi ska ställa en dator i garaget som tar emot samtal när vi inte är hemma och skickar mail när någon talar in något så kan vi göra oss av med vår vanliga telefonsvarare. Men vad sjutton är det för fel på vår vanliga telefonsvarare!!!

    Nästa grej - oj, jag glömde visst att kamma mig imorse, nu står håret rätt upp, vad jobbigt, nu blir jag flera centimeter längre. Vad spelar det för roll undrade jag. Jamen, då måste jag ju ducka när jag går genom vanliga dörrposter tyckte maken. Jaha, så att du inte får ont i håret eller???

    För det mesta är han som alla andra men ibland undrar man...

    Iris ordförråd är helt fantastiskt förresten, kvällen har varit full av kommandon - PENNA! RITA! BADA! BOK! SITTA! LÄS! FLASKA! TRÖTT! TÄCKE! Och vi åtgärdar så klart...

  • BrudSommar2006

    Nenne, kul ny trådstart!

    Cicci, du verkar ha haft en bra dag!

    FruLlan, skönt att Borren verkar vara på bättringsvägen redan.

    Och jag bryr mig förresten inte heller om hur anonym jag är här, jag skriver inget jag inte vill att folk ska veta.

  • BrudSommar2006

    Koko, ja ibland undrar man om han inte verkligen var lite allvarlig i alla fall!

    Liten, Iris är just nu inne i en välling-istället-för-mat period och jag tror inte att det är någon fara faktiskt, det är ju näring i vällingen med. Jag ser det som att det ordnar säkert till sig av sig självt på lite sikt. Stackars Iris har ju ont i halsen och nu hostar hon också så det klart att det inte är kul att äta, det viktigaste är väl att hon får i sig nånting, välling eller inte.

  • BrudSommar2006

    Page, hur går det?! Du har inte gett upp än hoppas jag?! Heja, heja!!!

    Ja visst ja, Victors första dag på dagis, vad spännande! Är det någon timme så här i början bara?

    Iris hostar så det är ett under att hon inte kräks, stackars lill-Iris, det är hennes andra sjuk-vecka nu och min tredje, vi verkar inte bli friska. Hon kan ju inte gå på dagis med den här hostan, usch, tänk om vi måste vara hemma från dagis den här veckan också, helt hopplöst.

    Går bara och tänker på inredning och våra nya soffor nu, kan knappt koncentrera mig på annat. Det känns som att det är först nu som vi kan börja fundera på övriga möbler och all annan inredning. Tjohoooo!

  • BrudSommar2006

    AM, vi har beställt en Oxford tresits och två fåtöljer på Mio, de var så sköna att sitta i. Vi funderade på att åka förbi Folkhemmet och titta men sedan orkade vi inte eftersom vi nästan hade bestämt oss i alla fall.

    Jag ska ringa vid elva idag och få svar på Iris streptokocker-prov och har hon det så ska maken och jag också gå och testa oss, fast det är bara Iris och jag som är sjuka iofs. Vi har riktig hostmedicin utskriven, tyvärr verkar det inte hålla i sig en hel natt och vi har tvekat om vi inte gör henne mer upprörd med att tvinga i henne mer när hon inte är riktigt vaken på natten.

    Jag är lite tveksam till den där nya tredagarsmetoden för inskolning, men det är väl bara för att jag inte provat. Det känns som att man lurar barnen lite genom att vara där själv hela tiden och så dag fyra bara försvinner man.

    Zozo, du verkar inte ha det för lätt just nu!

  • BrudSommar2006

    AM, vet inte hur många soffor vi provsuttit men den där satt vi klart skönast i! Det enda är ju att vi egentligen gärna skulle haft vita som de i affären men vi har haft vit soffa och den var helt omöjlig att hålla fläckfri och det var innan vi hade Iris... Så nu fick det bli en randig soffa i svart/vitt, ett riktigt snyggt mönster var det faktiskt, och två fåtöljer i typ offwhite tror jag att det hette. Skulle nog blivit för randigt att ha hela alltet i samma.

    Hm, Iris dricker bara välling och vatten, inte ens söt saft gillar hon, och vällingen har vi provat hälla hostmedicinen i men det kom hon på direkt! Så nu får vi tvinga upp munnen på henne och trycka ner med spruta. Inte så populärt men, men... Det har ju dessutom blivit rätt mycket medicin vid det här laget så hon är otroligt misstänksamoch allt som har med skedar, mat, tandborstning osv tar stryk av allt medicinande så klart.

    Nu kom så klart inte Iris provsvar med i första vändan så nu får jag ringa igen efter kl 14, suck.

    AM, igen, haha, det kanske sitter en ÄL-cykel spion och läser här just nu!!! Snart kommer hon(?) att försöka muta sig till dina bästa kakrecept mot att hon inte avslöjar din ÄL-cykel för omvärlden!!!

  • BrudSommar2006

    Apropå spioner så törs jag fortfarande inte åka ner och bo hos svärföräldrarna för de har ju fortfarande den där stalkern springandes i trädgården på natten. Polisen tror ju att det är grannens dotter han vill åt eftersom det suttit lappar på hennes bil när hon parkerat på stan med typ "jag vet var du är" men de lyckas ju aldrig få tag på honom vilket jag tycker är helt otroligt. Han står ju på svärisarnas balkong på nätterna och tittar in och får någon syn på honom så vinkar han. Sedan har det ju monterats upp en massa strålkastare som ska tändas när han kommer men han är ju bara där och klipper av sladdarna hela tiden och orsakar så att deras säkringar går till hela huset. Först skulle grannarna få ha en polishund som skulle bo hos dem som de skulle släppa ut när karln kom och som skulle ställa personen tills polisen hann dit men det tyckte de var för läskigt, de var rädda för hunden, suck. Nu har de haft en jägare som sover utomhus varannan natt men eftersom han parkerar bilen på uppfarten så har ju killen kommit på det och kommer bara nätterna han inte är där nu - såå smart. Svärisarna får åka till polisen och anmäla efter varje gång han varit där eftersom det tydligen påverkar ett eventuellt skadestånd hur många gånger man anmält. Det här har ju pågått ett helt år nu och de börjar bli helt sönderstressade. Själv blir jag stressad varje gång de tycker att vi ska åka och hälsa på i den där cirkusen!

  • BrudSommar2006

    Nenne, har fullt sjå att hålla mig uppdaterad i ÄL-cykel-världen, har inte hunnit sätta mig in i klimaterie-världen riktigt än.

    Hittade en soffa, Brighton, som var så djup och skön men den kände vi inte att vi får plats med i vårt lilla vardagsrum tyvärr.

    Tror inte att någon av oss här upptäckt att vi är grannar väl, det är väl Cicci och AM som ligger närmast till i så fall?

  • BrudSommar2006

    Telis, ja, jätteläskigt! Jag har för mig att jag beklagat mig förut här om det här men det händer ju inget!

    Nenne, vad läskigt med fönstertittaren, var polisen aldrig inblandad för att försöka få tag i människan!

    Liten, stackars Mindre.

    Nehepp, lunch.

  • BrudSommar2006

    Cicci, din galning, hur kom du på att du skulle dejta Boris Becker, ujujuj!!!!

    Stackars Victor, sånt händer inte på Iris dagis tack och lov, de satsar väldigt mycket på empati och att lära sig att hjälpa och ta hand om varandra.

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!