• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • SweetSun

    Det beror ju lite på kommun det där med VF, eller om man ska ha nån annan typ av VF.

    Vissa kommuner har regler kring när och hur, andra inte.

    Vi har bokat iaf. Tror vi bokade klart i Dec, gifter oss i maj.

  • sarahkka76

    Okej då får jag kolla med dem. Har mailat de för flera dagar sen men än inte fått något svar. Jag kanske ska ringa direkt till vf.

  • SweetSun

    ja vissa kommuner ber en ju att ringa direkt till VF, medan andra delar ut en när dagen kommer. Ring kommunen och fråga..

  • TesshjärtaFred

    Jag har inte läst i hela tråden, men hur tänker ni göra med riskastning och sånt? Vår vigsel kommer att vara uppbyggd ganska mycket som en traditionell vigsel förutom att vi inte är i kyrkan liksom.
    Jag vill gärna att de ska kasta ris på oss, men blir det töntigt. Frågan är när de ska göra det liksom. Hur tänker ni runt det?

  • TesshjärtaFred

    Kanske ska presentera mig förresten, som är ny i tråden.
    Jag och min sambo gifter oss den 5 september på Rockelstad Slott i Sparreholm i Södermanland.
    Vi har vigsel, fest och övernattning för alla gäster på slottet, vilket passar oss perfekt.
    Vi planerar att ha vigselceremonin på en stenbrygga som går ut i sjön Båven. Om det skulle regna tänkte vi sätta upp ett partytält som skydd. Och i värsta fall (om det skulle blåsa full storm och regna på tvären - worst case scenario) så får vi väl komma på en plan C.
    Jag vill gärna ha mycket musik och hoppas att vi kan ha en gitarrist och en solist.
    Gästlistan är just nu på 87 personer, men vi räknar väl med att det blir mellan 60 och 70 gäster.

  • TesshjärtaFred

    Har läst lite nu och läst diskussionen om det här med att det är en borgelig vigsel och vad det innebär.
    För min del, för vårt bröllop, kommer den enda skillnaden mot en kyrklig vigsel vara att vi inte är i kyrkan och att det inte är en präst.
    Däremot kommer jag att ha brudklänning, brudbukett, tärnor, in och utgång etc etc.
    Har man en borgerlig vigsel kan man ju utforma den precis hur man vill. Anledningen till att vi valde borgerligt är för att ingen av oss är direkt troende och att det kändes fel att använda oss av kyrkan som en kuliss. Det ska tilläggas att jag alltid drömt om ett kyrkbröllop (det är mest min sambo som är obekväm med kyrkan), men nu känns det här sååå rätt.

  • SommarNoll9
    TesshjärtaFred skrev 2009-01-19 01:27:30 följande:
    Har läst lite nu och läst diskussionen om det här med att det är en borgelig vigsel och vad det innebär. För min del, för vårt bröllop, kommer den enda skillnaden mot en kyrklig vigsel vara att vi inte är i kyrkan och att det inte är en präst. Däremot kommer jag att ha brudklänning, brudbukett, tärnor, in och utgång etc etc. Har man en borgerlig vigsel kan man ju utforma den precis hur man vill. Anledningen till att vi valde borgerligt är för att ingen av oss är direkt troende och att det kändes fel att använda oss av kyrkan som en kuliss. Det ska tilläggas att jag alltid drömt om ett kyrkbröllop (det är mest min sambo som är obekväm med kyrkan), men nu känns det här sååå rätt.
    Känner igen mig i ditt tänk. Har också alltid drömt om att få gå ner för altargången med min vita klänning. Men sambon har varit avig så då kompromissade vi och det känns jättebra nu! Vi kommer ha unefär samma upplägg som er på vigseln. Hoppas också på finväder så vi kan vara ute, men funderar också på något slags tält om det regnar... Annars finns det nog plats inne i lokalen för vigseln.
  • emmlin

    är det någon som ska gifta sig i Stockholm som kan tipsa om en bra vigselförrättare? jag har kollat igenom listan som kommunen har men hur ska man veta vem man ska välja...
    Vi ska gifta oss borgerligt den 2 maj så det är nog dags att ta tag i det här nu

  • SommarNoll9
    emmlin skrev 2009-01-19 10:35:30 följande:
    är det någon som ska gifta sig i Stockholm som kan tipsa om en bra vigselförrättare? jag har kollat igenom listan som kommunen har men hur ska man veta vem man ska välja...Vi ska gifta oss borgerligt den 2 maj så det är nog dags att ta tag i det här nu
    Nu bor ju jag i Umeå, men jag googlade på namnen och hittade information om de flesta och utgick från det
Svar på tråden Den Borgerliga Tråden