Inlägg från: SommarNoll9 |Visa alla inlägg
  • SommarNoll9

    Den Borgerliga Tråden

    Hej!

    Här vill jag gärna vara med om jag får! Jag och min sambo ska gifta oss 1 augusti nästa år och vi ska ha borgerlig vigsel och bröllopsfest på samma ställe. Vi hoppas såklart på finväder så vi kan ha vigseln utomhus.

    Vi var på min kusins bröllop i somras och de gifte sig hemma i trädgården, alltså borgerligt. Var jättefint, enkelt och väldigt lagom. Dock vill jag ha musik att "gå in" till samt när vi "går ut".

    Min sambo och jag är förvisso med i svenska kyrkan båda två, men ingen av oss är troende så vi resonerar precis som SweetSun. Jag skulle iofs kunna tänka mig att gifta mig i kyrkan av den löjliga anledningen att jag alltid velat skrida ner för altargången i min vita brudklänning Men det kan jag ju lika gärna göra någon annanstans

  • SommarNoll9
    emmli76 skrev 2008-12-01 21:45:41 följande:
    SommarNoll9 - Vi ska också gifta oss den 1 augusti!
    Se där! Var ska ni gifta er? Vi bor i Umeå och har bokat lokal en bit utanför stan vid en sjö. Det är jättefint därute. Lokalen känns perfekt. En stor fin matsal men fönster ner mot vattnet och så finns det en annan sal där vi kan ha dansgolv. Ordentligt kök med allt vi behöver.

    Vi kommer också att catera mat, har dock inte bestämt än om vi ska ha buffé eller tvårätters + bröllopstårta. Alkoholen hade ju varit praktiskt om man hade möjlighet att köpa i Tyskland, men vi har inte vägarna förbi där direkt Så det får gå lika bra med bolaget Där får man ju också lämna tillbaka allt som är oöppnat om man har kvittot kvar.

    Vi måste sätta oss ner någon kväll och försöka få lite mer struktur på planeringen. Eftersom vi bokade lokalen och då bestämde exakt datum förra veckan har vi inte kunnat göra så mycket innan dess. Känner iofs inte någon direkt stress heller då det ändå är några månader kvar. Tror vi kommer ta tag i det mesta efter jul och nyår.

    Angående klänning så kommer jag ha en brudklänning, den kommer jag också ha på mig hela kvällen, så då känns värt att lägga ut de pengarna.
  • SommarNoll9

    Det här med namn har jag också funderat på, men att behålla sitt eget efternamn som mellannamn låter ju absolut som ett alternativ! Jag har nämligen ett mer ovanligt efternamn är sambon, men då vår son har sambons efternamn känns det enklast att jag också tar det.

    Vilka myndligheter är det förresten man måste kontakta för ett namnbyte förutom skatteverket?! Körkortet måste ju t ex bytas, men hur är det med olika medlemskort, lånekort och grejer?! Känns som att det är en del att komma ihåg

    Angående själva ceremonin så kommer vi nog ha en ganska kort variant men också någon som sjunger en fin sång, så det hela inte är över på 5 minuter

  • SommarNoll9
    Ninnispinnis skrev 2008-12-02 13:14:04 följande:
    Det är en hel del att tänka på! Ändring av körkortet kommer automatiskt när namnändringen har gått igenom hos Skatteverket. En del medlemskort fick jag också automatiskt, de har förmodligen någon service via folkbokföringen. Pass, bankkort och alla andra medlemskort får man fixa själv. Men det är värt allt besvär!
    Jepp, klart det är värt allt besvär! Man märker väl vilka kort som inte ändras automatiskt Tack för svaret iaf!
  • SommarNoll9
    MulleNuh skrev 2008-12-06 20:04:29 följande:
    men va SVÅRT det är att hitta bra festlokal som inte ruinerar en!!!
    Ja det är inte det lättaste. Det är likadant här. De billigaste lokalerna ligger utanför stan. Vi hade ju velat, om vi haft råd, ha en lokal där allt ingick. Men det blir så jäkla dyrt insåg vi, så det blir en lokal utanför stan med caterad mat. Den kostar oss ändå 4000 kr, men då ingår städning och det känns mycket värt. Vi får tillgång till lokalen på fredagen och kan hämta kvarlämnade grejer på söndagen. Så vi har ju lokalen hela helgen + att vi slipper städa. Och då känns 4000 inte så jättefarligt faktiskt.
  • SommarNoll9
    MulleNuh skrev 2008-12-07 10:05:47 följande:
    Vart ligger den nånstans då??
    Ja jag bor ju i Umeå så den ligger en bit utanför stan, ca 1,5 mil. Vi kommer eventuellt att ordna en buss som går från centrala stan och dit ut på eftermiddagen och sedan hem på natten. Men vi får se, det beror lite på vad det kostar. Annars får folk fixa skjuts på egen hand. Vi ska ju ha vigseln på samma plats så det underlättar ju lite förstås.
  • SommarNoll9
    3Jane skrev 2008-12-16 09:00:31 följande:
    Nu har vi träffat vår vf o det känns superbra! Hon verkar hur bra som helst o hade precis samma tankar gällande vigseln som vi. Att det ska vara högtidligt o lika speciellt som ett kyrkligt bröllop, med både ingångs- o utgångsmusik. Hon hade t.om på förslag exakt samma dikt som jag hade tänkt föreslå. O frågade om hon kunde ha kläder som gick i lila, vilket är en av våra tema-färger. Kan inte bli bättre!
    Vad härligt att det kändes bra! Det är viktigt tycker jag. Vi har fått en lista på vigselförrättare från kommunen med namn och telefonnummer. Ganska intetsägande egentligen. Jag vill ju ha bild och lite info om alla Ganska många av dem vet jag vilka det är eftersom det är kommunpolitiker men några har jag ju ingen aning. Får väl ringa runt och ha korta intervjuer med de som verkar intressanta
  • SommarNoll9

    Nancy Drew skrev 2008-12-16 21:36:59 följande:


    Google är ett fantastiskt verktyg för det. Annars hade vi fortfarande inte vetat hur damen som ska viga oss ser ut...
    Aah, självklart! Att jag inte tänkte på det Tack för tipset.
  • SommarNoll9

    Vår planering har stått lite stilla under julen, men vi ska ta tag i den här efter nyår och trettondagshelgen. Vi har ju några månader kvar men jag vill ändå komma igång med planeringen på allvar nu. Inbjudningarna tänkte vi skicka ut i slutet på februari så dem måste vi börja pyssla med.

    Har även börjat leta info om olika vigselförrättare här i stan och har hittat en som jag tror passar. Hon är chef för flygplatsen här.

    MulleNuh: Kul att ni förmodligen hittat en bra lokal!

    Mammasaga: Välkommen hit! Ska hålla tummarna att du får ett ja på nyårsafton

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden