• SweetSun

    Den Borgerliga Tråden

    Jag ser lite småtrådar överallt, och de gamla trådarna har stängts! vad sägs om en tråd för oss som ska ha en borgerlig vigsel?

    Hur ska dagen byggas upp? Vilken musik? Vilken plats ska ni vara på? O.s.v.

  • Svar på tråden Den Borgerliga Tråden
  • SommarNoll9
    FoF skrev 2009-01-20 17:10:53 följande:
    Ska ni inte vara alltför offside så finns det juh diesel-drivna elaggregat. Men det går nog ändå åt nåra skarvsladdar så vigseln slipper störas av att den står o puttrar :)
    Nä alltså vigseln kommer hållas kanske 20 meter från närmaste byggnad så det löser sig säkert. Vi har även en kompis som är ljudtekniker, så han får väl lösa det där åt oss
  • Bondbönan

    SommarNoll9: En ljudtekniker som har allt ansvar för ljudet är nog jättebra! Ett moment mindre att hålla koll på själv.. Annars kan man kanske koppla stora högtalare till en bärbar dator?

    Tänkte bara berätta lite om mitt skräckexempel på bröllop!
    Det utspelade sig för drygt två år sedan (paret är nu skilda) i Göteborg.
    Ett utav de större "felen" de gjorde va att skriva `Valfri klädsel` på inbjudningskorten. Det gjorde att hälften kom i jeans och gympaskor medan andra hälften hade långklänning eller kostym. Alla kände sig mycket obekväma...

    Sedan visade det sig att de "närmsta" vännerna och släktingarna hade varit på restaurang innan de kom till festen. Där fick vi andra sitta och äta halvt upptinade räkpajer (som hade blivit lite så där blöta) medan de andra som var mätta tittade på!

    Tanken var nog att det skulle vara en "enkel" fest. Ingen bordsplacering eller toastmaster, inga tal eller andra "påhitt".

    Men om man bjuder över 60 personer som alla har med sig fina och dyra presenter, klätt upp sig och är sugna på bröllopsfest, ska man inte skära ner på tex toastmaster, musik eller mat...
    Tycker jag!

    Allt handlar kanske om förväntningar...

  • TesshjärtaFred

    Men usch, det låter hemskt. Känns som om det var en informationsmiss där. Man måste ju informera om vad som gäller.

    Jag har ett annat skräckexempel från en kompis bröllop. De hade tänkt på allt - utom musik till festen! De hade ingen musik att dansa till (och jag vet att de ville att det skulle vara en sån fest där man kunde partaja). Restaurangen vi var på hade några julskivor typ, det var allt. Några som bodde nära stack hem efter middagen och hämta några gamla mr music-skivor där det fanns typ en bra låt på varje. så vi fick stå och byta skivor hela tiden, och hade kanske 20 låtar allt som allt att dansa till, under HELA kvällen.
    För mig är iofs musiken väldigt viktig, men jag hade aldrig kunnat göra en sån miss själv även om jag inte var så jätteintresserad.

  • Bondbönan

    Ja, det här med musik på bröllop är nog viktigare än man tror!

  • FoF

    Vi är "musik-freaks" så musiker till vigselakten och bandet till festen var bland det första vi bokade, bara för att få just dom vi ville ha.

  • SommarNoll9

    Bondbönan: Men usch vad hemskt!

    Vi har varit på några bröllop de senaste åren. Vi var på ett bröllop där alla tal drog ut på tiden så middagen var inte avklarad förrän 01.00 så festen hann aldrig komma igång. Ett annat bröllop vi var på stod datorn med musiken framme så folk var ju där och bytte låt stup i kvarten. Fördelen med att ha varit på några bröllop är ju att man fått med sig en del tips för hur man vill ha det men också en del exempel på hur man INTE vill ha det

    Vi kommer mest troligt att spela musik från dator och min sambo och hans kompisgäng är väldigt musikintresserade och musikaliska så jag känner mig inte orolig när det gäller den biten

  • slottsbröllop2010

    när ändå ämnet katastrofbröllop är på tal så vill jag bidraga med ett bröllop jag var på..
    Bruden och brudgummen hade bråkat på morgonen så bilen de beställt ihop åkte han ensam i och bruden kom så hon fick springa in i kyrkan. Hon hade fått igång deras uråldriga och skrotiga ford långt om länge..

    De hade varit ett par i ett halvår och under det halvåret så hann bruden nämna att de sklle gifta sig så hon fick hans finare efternamn. Hon hade då ett sson-namn.

    När bruden sedan skulle tacka alla på festen efteråt (40 pers ute i deras radhusträdgård=trångt) så lät hon alla veta att de bråkat men nu hade hon iaf hans efternamn..

    Hur pinsamt är det inte att lyssna på?
    Ett halvår senare hade de varit skilda ett tag men nu sådar 10 år senare har hon kvar hans efternamn..

  • isop

    Hej allesammans, jag är helt ny här. Vi har precis bestämt att vi ska gifta oss borgerligt, och som tur är ska vigselförrättaren skicka några förslag på vad man kan göra för typ av ceremoni.

    Jag har läst hela den här tråden (minns kanske inte alla inlägg så jättebra...) och fått många tips, men tycker att det är svårt. Vi är inte så värst romantiska, men man kanske bör ha lite mer än bara en två tre minuter lång ceremoni.

Svar på tråden Den Borgerliga Tråden