• fru Hä
    Äldre 12 Oct 09:40
    8212 visningar
    32 svar
    32
    8212

    Maldiverna - Kuredu 4

    Hej!

    Fortsättning på de tidigare trådarna om Maldiverna!

    Tjingeling!!! Idag är det exakt tre veckor kvar tills vi beger oss till Kuredu!!! Ska bli så j-vla härligt, vi förtjänar verkligen den här resan efter endast 2 veckors semester i somras... Har några frågor som jag hoppas någon har tid och lust att besvara.
    Vart på flygplatsen kommer vi hitta vår transfer? Har dom ett eget stand man går till vid ankomst?
    Hur pass solsäkert är det de två första veckrna i NOV?
    Hur stor roll spelar det om vi bor i O-beach villa eller koamas BV..? Jag bokade i mars, bör jag maila och åetrbekräfta/dubbelkolla med transfer?

    Kramis

    Svar:O-villas finare + m bättre restaurang. Koamas villas bättre strand, men annars...nej. Jag föredrar O-villas, mendet är en smaksak. De tar hand om er på flyget. Mycket smidigt alltihop!! Maila o kolla. Det är alltid bäst!

    mvh fru Hä

  • Svar på tråden Maldiverna - Kuredu 4
  • Miss Moneyp­enny
    Äldre 28 Oct 13:46
    #21

    Tusen tack..kanontips! Ja, blev lite misstänksam mot Sun Island när jag läste att den fått fem stjärnor på vissa ställen och bara 3+ på Fritidsresor. Det måste ju finnas en anledning..

    Vilken resebyrå åker ni till Filitheyo med?

  • Miss Moneyp­enny
    Äldre 28 Oct 14:45
    #22

    Alla ni Maldiverna-experter...är vattenbungalow värt priset? Det är ju väldigt mycket dyrare men ser ju så mysigt ut... Någon som provat både och?

  • fru Hä
    Äldre 28 Oct 15:29
    #23

    Hej!

    Det är väldigt olika. Vi bor alltid i beachbungalow, både pga priset, men även för att vi gillar att ha stranden direkt utanför. Vad man kan göra, speciellt när man som ni reser under lite lugnare säsong, är att bpka beachbungalow (superior på Fili) och sedan uppgradera till water bungalow (om ni vill, be att få titta på dem) när ni är på ön. OM ni inte tycker det är värt det så har ni sparat massor, OM ni tycker det är värt det har ni fått testa ett annat boende några nätter. dessutom brukar det vara billigare att uppgradera på plats!

    fru Hä

    Miss Moneypenny skrev 2008-10-28 14:45:27 följande:


    Alla ni Maldiverna-experter...är vattenbungalow värt priset? Det är ju väldigt mycket dyrare men ser ju så mysigt ut... Någon som provat både och?
  • palmer
    Äldre 30 Oct 10:45
    #24

    Hej Carola!

    Tack för ett utförligt svar. Låter helt underbart! Nu längtar vi ännu mer, om möjligt=)

    Vi åker i slutet på februari, det känns som evigheter dit, men det närmar sig. Tiden får gärna gå lite snabbare =)

    Maten låter ju helt perfekt, lite av varje.. precis som man vill ha det.

    Vi har också planerat att snorkla en massa. Hyrde ni utrustningen? Eller hade ni med? Om ni hyrde, vad kostade det?

    Hur bodde ni? Nöjda?

  • carand
    Äldre 2 Nov 10:12
    #25

    Jag hade mask men inte fenor.
    Min man hyrde hela kitet och jag fenor det blev ca 800kr för 9 dagar. Jag har för mig att de tog 35$ för ett kit per vecka.

    Vi bodde i Beach Bungalow nr 415. Det var kanon bra vi är super nöjda men BB. Men om jag skulle åka dit igen skulle jag spara lite extra pengar och bo på östra sidan om ön i Beach Villa. Det är mycket bättre bad där.

    För det mesta låg vi på solsängar vid poolen men badade och snorklade i havet. Man hade då nära till baren om man ville dricka något.

    Hoppas nu för en underbar resa. Tiden kommer gå snabbt det är ju snart december, jul och nyår.


    palmer skrev 2008-10-30 10:45:12 följande:
    Hej Carola!Tack för ett utförligt svar. Låter helt underbart! Nu längtar vi ännu mer, om möjligt=)Vi åker i slutet på februari, det känns som evigheter dit, men det närmar sig. Tiden får gärna gå lite snabbare =)Maten låter ju helt perfekt, lite av varje.. precis som man vill ha det.Vi har också planerat att snorkla en massa. Hyrde ni utrustningen? Eller hade ni med? Om ni hyrde, vad kostade det? Hur bodde ni? Nöjda?
  • fru Hä
    Äldre 3 Nov 11:12
    #26

    Hej!

    Köp egan snorkelgrejor! Det finns en del bra siter på nätet m bra priser. Bäst är om du provat ut mask i affär först så att du vet att den passar. Proiset tjänar ni förmodligen igen på första resan.

    mvh fru Hä


    palmer skrev 2008-10-30 10:45:12 följande:
    Hej Carola!Tack för ett utförligt svar. Låter helt underbart! Nu längtar vi ännu mer, om möjligt=)Vi åker i slutet på februari, det känns som evigheter dit, men det närmar sig. Tiden får gärna gå lite snabbare =)Maten låter ju helt perfekt, lite av varje.. precis som man vill ha det.Vi har också planerat att snorkla en massa. Hyrde ni utrustningen? Eller hade ni med? Om ni hyrde, vad kostade det? Hur bodde ni? Nöjda?
  • Sansis­en
    Äldre 4 Nov 20:53
    #27

    Åker till Kuredu nu på fredag, börjar bli riktigt respirrig nu!!!
    Har nyligen fått reda på att jag är gravid ( är i vecka 7 nu) så vin och öl får jag stå över denna gång! Hur är priserna på alkoholfria drinkar och sånt? Vill ju också ha paraplydrinkar och bli bortskämd! :)

  • fru Hä
    Äldre 5 Nov 09:40
    #28

    GRATTIS!

    Priste på sådana är lite lägre än de med alkohol, men ändå....det finns massor av goda fruktjuicer, färskpressade och annat. Mango är min favvo!

    Ha det så himla super bra och berätta vad ni tyckte!

    fru Hä


    Sansisen skrev 2008-11-04 20:53:34 följande:
    Åker till Kuredu nu på fredag, börjar bli riktigt respirrig nu!!!Har nyligen fått reda på att jag är gravid ( är i vecka 7 nu) så vin och öl får jag stå över denna gång! Hur är priserna på alkoholfria drinkar och sånt? Vill ju också ha paraplydrinkar och bli bortskämd! :)
  • Sansis­en
    Äldre 5 Nov 12:11
    #29

    Tack så mycket!!

    Då ska jag frossa i fruktjuicer!! Mango är ju supergott :)

    Ska berätta hur vi haft det när vi kommer hem igen!
    fru Hä skrev 2008-11-05 09:40:24 följande:


    GRATTIS! Priste på sådana är lite lägre än de med alkohol, men ändå....det finns massor av goda fruktjuicer, färskpressade och annat. Mango är min favvo!Ha det så himla super bra och berätta vad ni tyckte!fru Hä
  • Fjälba­cka 2009
    Äldre 10 Nov 00:53
    #30

    Hej på er!

    Vi ska åka först om ett år och har inte bokat ännu. Försöker plöja varenda tråd om Maldiverna just nu.
    Hade tänkt oss ön Kuredu.
    Fru Hä får jag fråga dig om var ni bokar resor och om ni har en kontaktperson? Jag hängde inte med i alla trådar om vad som gäller nu... Verkade som företagen hade ändrat under vägen :)

    Tack för att du selar med dig så bra på alla trådar. Kommer säkert komma med fler frågor snart, hoppas det går bra. :O)

  • Bride in Englan­d
    Äldre 10 Nov 13:15
    #31

    Ah nu har jag hittat hit! Harligt att Kuredu-traden fortsatter! Fru Hä - jag skrev just en fraga i din gastbok angaende om det finns nagon maxvikt pa sjoplanet fran Male till Kuredu eller om man far ha samma vikt som det man har pa charterplanet hemifran? Att resebyran man aker med har koll pa det? En annan fraga - ingar fruktdrinkar i AI? Aker om tva veckor, ar saaaaa pirrig!!!! Kan inte tro det - bokade resan for ett ar sedan!

  • Bingo
    Äldre 21 Jul 22:55
    #32

    Jag har kikat en del på Kuredu till vår stundande bröllopsresa. Blev väldigt sugen på att bo i en O Beach Villa, men det verkar inte gå att boka. När jag kollar datum på deras hemsida står det alltid "unavailable". Någon som vet hur man bokar dessa?

Svar på tråden Maldiverna - Kuredu 4