Inlägg från: carand |Visa alla inlägg
  • carand

    Maldiverna - Kuredu 4

    Hej

    Vi åkte 10/10 och kom hem 24/10 till Kuredu.

    Det var helt fantastiskt. Vädret var tyvärr inte så bra sista veckan nästan mulet hela veckan. Vi hade regn 3 hela dagar under våra två veckor. Vädret brukar vara bättre än det var så vi hade lite otur.
    Men det var ju väldigt varmt och man blir ju solbränd även fast det är mulet.

    Maten var super bra. På frukost finns flera sorters bröd, ost och annat pålägg att välja på, frukt yoghurt, mjölk och flingor, omelett, äggröra, stekta ägg, kokta ägg, korv, bacon, böner, French toast och frukt. Jag har säker glömt något.
    Till lunch och middag var det buffé. Stort salladsbord med bröd, soppa, 3 - 4 färdiga rätter och sedan stod en kock och lagade pasta eller nudlar och en annan grillade något. Till middag var det oftast två kockar som grillade en kött och den andra fisk. Det var oftast något tema, italienskt amerikanskt maldiviskt och så vidare.
    Till efterrätt fanns frukt, kakor och mousser.

    Vi snorklade rätt mycket man behöver inte långt från stranden för att se sköldpaddor. Om ni ska snorkla rekommenderar jag att gå på Snorkel intro/info som är gratis. Han pekar ut vilka fiska man ska passa sig för och vad man ska tänka på.

    Vi var på utflyt med Muna och hade då otur att det regnade när vi åkte tillbaka så vi fick inte snorkla med mantor, det var inte framme. Stannade vid kommandoo och snorklade det var helt fantastiskt har aldrig sett så mycket fisk.

    Du kan förvänta dig en härlig semester med uppassning, avkoppling, härliga bad och trevliga människor. Maldiverna är ganska blyga och försiktiga men väldigt trevliga.

    Om ni ska gå på spa rekommenderar jag att betala lite extra för open water spa på O- resorten. Det är mycket finare där.

    När man kollar på bilder på kuredu så ser man oftast sandbanken i söder. Jag hade trott att den skulle vara framme och man skulle kunna gå ut på den. Det var den inte. Vi var där några gånger när det var låg vatten och man var tvungen att vada ut fast den var fortfarande vatten över banken. Jag vet inte om det har med låg vattnet att göra eller om det är vågorna som för ut sanden för de hade en sand pump där som återställde öns konturer.

    När åker ni?

    Ha det bra
    Carola


    palmer skrev 2008-10-26 13:58:03 följande:
    Hur gick det för alla ni som skulle åka i oktober? Hur var det? Berätta! =)Till alla er som varit på Kuredu..Hur är maten? Vad kan man förvänta sig?
  • carand

    Hej igen.
    Glömde skriva att vi nästan inte höll på att ta oss hem eftersom det blåste jättemycke när vi skulle åka.

    Vi skulle åka från Kuredu 07:00 men kom inte iväg förrän 08:30.

    När de skulle lasta på väskorna i sjöflyget gick repen sönder och kaptenen sa att vi skulle gå till standen.
    De lyckades till slut komma in till stranden med planet och lasta på väskorna sedan fick vi kliva på i vågorna : ).

    Efter flygturen berättade kaptenen att det var alldeles för spännande för honom. Hade jag vetat om att han upplevde det så hade jag nog inte vågat åka.
    Två plan cirkulerade runt ön för att landa men åkte till en annan ön sedan för att landa.

    Det blev väldigt bråttom väl på Male flygplats vi missade taxfreen men hann med planet.

    /Carola

  • carand

    Jag hade mask men inte fenor.
    Min man hyrde hela kitet och jag fenor det blev ca 800kr för 9 dagar. Jag har för mig att de tog 35$ för ett kit per vecka.

    Vi bodde i Beach Bungalow nr 415. Det var kanon bra vi är super nöjda men BB. Men om jag skulle åka dit igen skulle jag spara lite extra pengar och bo på östra sidan om ön i Beach Villa. Det är mycket bättre bad där.

    För det mesta låg vi på solsängar vid poolen men badade och snorklade i havet. Man hade då nära till baren om man ville dricka något.

    Hoppas nu för en underbar resa. Tiden kommer gå snabbt det är ju snart december, jul och nyår.


    palmer skrev 2008-10-30 10:45:12 följande:
    Hej Carola!Tack för ett utförligt svar. Låter helt underbart! Nu längtar vi ännu mer, om möjligt=)Vi åker i slutet på februari, det känns som evigheter dit, men det närmar sig. Tiden får gärna gå lite snabbare =)Maten låter ju helt perfekt, lite av varje.. precis som man vill ha det.Vi har också planerat att snorkla en massa. Hyrde ni utrustningen? Eller hade ni med? Om ni hyrde, vad kostade det? Hur bodde ni? Nöjda?
Svar på tråden Maldiverna - Kuredu 4