• fru Hä
    Äldre 12 Oct 09:40
    8210 visningar
    32 svar
    32
    8210

    Maldiverna - Kuredu 4

    Hej!

    Fortsättning på de tidigare trådarna om Maldiverna!

    Tjingeling!!! Idag är det exakt tre veckor kvar tills vi beger oss till Kuredu!!! Ska bli så j-vla härligt, vi förtjänar verkligen den här resan efter endast 2 veckors semester i somras... Har några frågor som jag hoppas någon har tid och lust att besvara.
    Vart på flygplatsen kommer vi hitta vår transfer? Har dom ett eget stand man går till vid ankomst?
    Hur pass solsäkert är det de två första veckrna i NOV?
    Hur stor roll spelar det om vi bor i O-beach villa eller koamas BV..? Jag bokade i mars, bör jag maila och åetrbekräfta/dubbelkolla med transfer?

    Kramis

    Svar:O-villas finare + m bättre restaurang. Koamas villas bättre strand, men annars...nej. Jag föredrar O-villas, mendet är en smaksak. De tar hand om er på flyget. Mycket smidigt alltihop!! Maila o kolla. Det är alltid bäst!

    mvh fru Hä

  • Svar på tråden Maldiverna - Kuredu 4
  • fru Hä
    Äldre 12 Oct 09:41
    #1
  • fru Hä
    Äldre 16 Oct 13:40
    #4

    Hej Alla!

    Vill bara tipsa om att Fritidsresor säljer flygstolar superbilligt för närvarande! Jag kan tipsa om öar o boende!!

    Kan man åka nov-dec finns det massor av pengar att spara!

    mvh fru Hä

  • fru Hä
    Äldre 17 Oct 08:35
    #6

    Utomlands 2008 skrev 2008-10-16 19:08:04 följande:


    fru Hä skrev 2008-10-16 13:40:27 följande:
    HUR?
    Hej, hej!

    Genom att köpa flygstol av Fritte som kostar 3-4000 kr istället för 9-11.000 av Qatar el Sri Lankan så blir resan mycket billigare. Jag kan tipsa om boende.

    Fru Hä
  • fru Hä
    Äldre 17 Oct 14:23
    #8
    maria7243 skrev 2008-10-17 11:41:20 följande:
    Hej igen Fru HäNu åker vi på måndag till velidhu och jag tänkte höra om du vet hur man går tillväga för att uppgradera sig på flygplanet.Kan man göra det på Arlanda?Usch va tiden har gått fort fattar inte att vi snart är på väg.........Kram Maria
    Hej!

    Jag vet inte vilket bolag du flyger med? Vilket det än är föreslår jag att du kontaktar bolaget direkt.

    Velidhu tror jag är en riktig pärla förresten! ha en fin resa.

    mvh fru Hä
  • fru Hä
    Äldre 28 Oct 09:09
    #16

    Hej!

    MIn absoluta favoritö heter Filitheyo. Helt fantastisk!! Velidhu tror jag är en lite "bortglömd" pärla. Men det finns många...det beror lite på vad du har för förväntningar?

    mvh

    fru Hä

    Miss Moneypenny skrev 2008-10-28 08:13:32 följande:


    Någon som varit på något annat ställe än Kuredo, som de kans rekommendera?
  • fru Hä
    Äldre 28 Oct 13:32
    #20

    Hej Miss M!

    Glöm Sun Island!!!! Största ön i Maldiverna och inte alls mysig! De har tom en spelarkad m massa tvspel osv. Huga! Medhufushi är dyrast. Fin, men lite "overpriced". Av de du nämnt skulle jag ta Filitheyo (förstås), eftersom ni ska åka i juni är priserna lite bättre, ett bra tillfälle att boka vattenbungalow. (Som ju kostar m mer än beachvillor). Vilu Reef har också jättefina vattenbungalows, men är mindre än Fili, men har nästan lika många rum. Filitheyo har ALLT. Ön är bedövande vacker, stränderna och även "insidan". Maten är helt outstanding, personalen är supertrevlig och boendet är kanon. Ingen plast alls. Superbra läge, riktig Robinsonkänsla. Bra utflyktsmöjligheter, heldag snorkling m barbecue, Robinson tripp till en ö som heter Hamza (halvdag) bara ni två med matsäck. Mm, mm. Tack o lov inga discon o dyl. Underbart poolområde där "alla" samlas och ser på solnedgången...magi. Läs gärna recensioner på Tripadvisor får du se Vi har tänkt åka i januari, förhoppningsvis får vi plats på Fili!!!!! Hör gärna av dig på min gästbok om du vill ha mer tips om pris osv.

    mvh fru Hä

    Miss Moneypenny skrev 2008-10-28 10:51:43 följande:


    Vad roligt, Filitheyo är en av de öar vi funderar på. Är lite inne på Filitheyo, Vilu reef, Sun Island eller Medhufushi. Beror väl lite på hur stor priskillnad det blir också. Hur är Kuredo jämfört med dessa? Kuredo har ju färre stjärnor..Är ute efter en halvstor ö som har vacker natur och vackra stränder där det finns en del aktiviteter och restauranger och gärna en fin vattenbungalow med egen terass. Kommer åka i början av juni..har hört att vädret kan vara lite ostadigt men det är väl en risk man får ta. Vill liksom inte åka nån annanstans pga av det och man blir ju så sugen när man läser den här tråden.fru Hä skrev 2008-10-28 09:09:15 följande:
  • fru Hä
    Äldre 28 Oct 15:29
    #23

    Hej!

    Det är väldigt olika. Vi bor alltid i beachbungalow, både pga priset, men även för att vi gillar att ha stranden direkt utanför. Vad man kan göra, speciellt när man som ni reser under lite lugnare säsong, är att bpka beachbungalow (superior på Fili) och sedan uppgradera till water bungalow (om ni vill, be att få titta på dem) när ni är på ön. OM ni inte tycker det är värt det så har ni sparat massor, OM ni tycker det är värt det har ni fått testa ett annat boende några nätter. dessutom brukar det vara billigare att uppgradera på plats!

    fru Hä

    Miss Moneypenny skrev 2008-10-28 14:45:27 följande:


    Alla ni Maldiverna-experter...är vattenbungalow värt priset? Det är ju väldigt mycket dyrare men ser ju så mysigt ut... Någon som provat både och?
  • fru Hä
    Äldre 3 Nov 11:12
    #26

    Hej!

    Köp egan snorkelgrejor! Det finns en del bra siter på nätet m bra priser. Bäst är om du provat ut mask i affär först så att du vet att den passar. Proiset tjänar ni förmodligen igen på första resan.

    mvh fru Hä


    palmer skrev 2008-10-30 10:45:12 följande:
    Hej Carola!Tack för ett utförligt svar. Låter helt underbart! Nu längtar vi ännu mer, om möjligt=)Vi åker i slutet på februari, det känns som evigheter dit, men det närmar sig. Tiden får gärna gå lite snabbare =)Maten låter ju helt perfekt, lite av varje.. precis som man vill ha det.Vi har också planerat att snorkla en massa. Hyrde ni utrustningen? Eller hade ni med? Om ni hyrde, vad kostade det? Hur bodde ni? Nöjda?
  • fru Hä
    Äldre 5 Nov 09:40
    #28

    GRATTIS!

    Priste på sådana är lite lägre än de med alkohol, men ändå....det finns massor av goda fruktjuicer, färskpressade och annat. Mango är min favvo!

    Ha det så himla super bra och berätta vad ni tyckte!

    fru Hä


    Sansisen skrev 2008-11-04 20:53:34 följande:
    Åker till Kuredu nu på fredag, börjar bli riktigt respirrig nu!!!Har nyligen fått reda på att jag är gravid ( är i vecka 7 nu) så vin och öl får jag stå över denna gång! Hur är priserna på alkoholfria drinkar och sånt? Vill ju också ha paraplydrinkar och bli bortskämd! :)
Svar på tråden Maldiverna - Kuredu 4