• Nalle Puh 40

    Jag ljuger för alla...

    Usch, vad jag mår dåligt att ljuga för alla men vad ska jag göra.

    Nästan alla mina kompisar har fått eller ska ha barn och då kommer ALLTID frågan till mig:

    När ska ni ha barn? Längtar inte du oxå? Blir du inte sugen nu när din bästa kompis är gravid? Börjar det inte bli dags för barn snart? Osv osv...

    Blir så trött och ljuger alltid ihop något som tex: Vill jobba lite först, kostar ju trots allt att skaffa barn... Vill resa lite först och se mig om i världen och det är ju inte så lätt med småbarn... Min sambo läser ju några år till så vi väntar tills han är färdig...

    Men sanningen är att jag längtar så otroligt mycket efter barn och jag ibland börja gråta och speciellt nu när fyra av mina kompisar är gravida och på varenda tjejkväll så blir det barnprat om allt från välling till kolik och där sitter jag som den enda i gänget som inte har barn och nickar lite snällt bara.

    Min sambo vill inte ha barn just nu eftersom han läser men till våren ska vi gifta oss och sen får vi se vad som händer, längtar så...

    Någon mer som varit eller är i samma situation?

  • Svar på tråden Jag ljuger för alla...
  • skille

    Vi har bestemt at vi skal forsøke etter bryllupet, men jeg vil faktisk ha nå... men det passer ikek helt inn i planene hadde ejg biltt gravid nå hadde jeg blitt mamma på bryllupsdagen så det går ikke. jeg får rett og slett bare vente

  • Maciebrud

    Vi försöker och har försökt ett tag...men det händer helt enkelt inget:(

  • Lovecats

    Jag har varit barnsjuk till och från i tio år. Ska gifta mig nästa sommar med min älskling och därefter har vi bestämt oss för att försöka. Han är dock livrädd för hela grejen, men vet hur viktigt det är för mig, så han håller för näsan, blundar och dyker i Han funkar bra med barn och är en ansvarsfull person, så jag är säker på att han skulle bli en bra far. Det där att han är rädd tror jag nog är bättre än att han varit mer "jajjamänsan!", för då hade jag undrat om han verkligen tänkt igenom det. Som det är nu, har ju jag tänkt i tio år och han i 1½, så jag har liiiite försprång.

  • Nalle Puh 40

    Men tycker ni inte det är jobbigt med alla som tjatar hela tiden?

  • FinalFantasy

    Tycker dina vänner är ltie repsektlösa, varför prata barnprat om alla inte är med? Har själv barn men umgås jag med folk som inte har börjar jag inte fråga dom när det är dags eller pratar ens om barnrelaterade ämnen om de inte frågar mig hur barnen mår.

  • Nalle Puh 40

    Final fantasy: Låter sunt, blir så tröttsamt med allt barnprat och speciellt när längtan är så stor...

  • mysifer

    här är längtan enorm men det går helt enkelt inte just nu som våra liv ser ut. båda läser så vi har skral ekonomi och jag har ett par år kvar. först bestämde vi faktiskt ett börja försöka i höst eller efter nyår men efter många om och men så har jag tänkt om. kämpar med min vikt och att ha kvar gravidvikt och dessutom en liten bebis när man gifter sig kändes inte som det mest praktiska. sambon blev lättad eftersom det mest är jag som vill. som tur är har jag en vän med helt underbara barn som jag kan busa med och träffar lite då och då, det tar udden av det värsta suget.

  • Fru snart

    TS jag vet precis hur du känner! Vi försökte och försökte i ca 2 år och kompisar fick barn och undrade när det skulle bli vår tur och våra föräldrar tjatade om att vi borde skaffa barn snart, de ville ju så gärna bli mor- och farföräldrar. Till sist sa jag ifrån, sa till de som frågade att det kanske inte var så finkänsligt, tänk på att alla inte kan få barn. Folk lugnade ner sig och vi slutade försöka, vilket resulterade i världens go´aste pojke, idag 8v gammal.
    En ska till, jag gör inte så mot mina "barnlösa" kompisar idag, vet hur det känns.
    Önskar dig all lycka och ger dig rådet att slappna av.

  • Ickaflicka

    Sluta ljuga! Säg som det är och må mycket bättre, dina vänner kommer att förstå och stötta! Varför ska du sitta där och pina dig själv?

    Nästan alla mina kompisar har eller ska just få barn. Jag har varit väldigt tydlig med att jag inte vill ha barn NU och kanske aldrig. Jag tror inte att de förstår mig, men de respekterar mig och försöker låta bli att tjata på mig och tjata om sina egna barn (även om jag förstår att det är svårt för dem!).

    Säg som det är, de är dina vänner!

  • PennyJenny

    Jag förstår att det är jobbigt att andra frågar och ibland blir man helt paff av hur andra håller på och ställer så personliga frågor.

    Men jag tror att man ska försöka få andra att låta bli att fråga. Markera tydligt för dina vänner att du inte vill få frågor. Säg att ni har valt att inte skaffa barn just nu och att det är erat val och att du skulle tycka det är skönt om ni kan låta bli att prata mer om det. Ibland är man lite flat gentemot andra och markerar inte att man inte vill prata mer om det. Men det går alldeles utmärkt att säga något i stil med: "Tack för att du frågar, men vi har valt att vänta och det vore jätteskönt om vi kunde prata om något annat än varför vi inte skaffar barn just nu. Jag lovar att berätta den dagen vi bestämt oss och väntar barn." Säger man det på ett vänligt sätt så tror jag att de flesta respekterar det. Men när man bara försöker släta över det och inte sätter upp en tydlig gräns så inbjuder man till fler frågor.

    Men jag förstår att det är jobbigt. Längtar också jättemycket efter barn men vi får inte riktigt till det med själva tillverkningen och nu har det börjat komma någon fråga då och då och det är som du säger jättejobbigt.

Svar på tråden Jag ljuger för alla...